thumbnail

Friday, February 28, 2014

Bagilah Aku Kaya...


"Ya Allah bagilah aku kaya sebab aku nak pegi Legoland.."

Sekarang ni abg Syahmi dengan rela hati nak solat subuh & maghrib sebab rakaat nyer pendek tapiii kalau disuruh solat zohor, asar & isyak ade aje alasan yang tak kene..
Yang paling tak tahan "ala..Allah tau abg ngantuk mesti Allah tak marah abang..." derrrr....

Part yang paling aku suka ialah part dia berdoa kerana doa nyer adalah sangat pannnnnnnnnjanggggg & laaaaamaaaaaa....!
Semua benda dia nak doakan termasuk baikkan lah anak kucing yang kene kurap dan yang paling tak boleh tahan bila "Ya Allah bagilah aku kaya sebab aku nak pegi Legoland.."

Tak tahu nak ketawa atau nak nangis..bukan takde duit nak pegi tapi biler ade je rezeki lebih sikit time-time tu la kipas aircond rosak, time-time tu la duit kene telan..hehe..hehe..
Nak ke Legoland tu kan perlukan persediaan & wang yang besar..

Kerap juga dia bertanya..bile mama nak menang tiket legoland nie?Mama tak menang lagi ke pegi Legoland? sedih kan..tapi apa dia nak paham sebab dia budak, dia anggap Legoland tu sekangkang kijang je pegi nyer.. :)

Insya Allah akan mama usahakan

Tapi..ha...ade tapi ko!

Ini adalah waktu dia baik, mood dia baik sekali sekala dtg mood tak kene mood meragam apa pun tak nak buat!Grrrr....
Kebiasaan abah dia akan guna psikologi puji-pujian yang melangit kalau nak suruh dia buat 1 benda & bakal di puji-puji lagi bila dia dah buat sesuatu tu :)


nota kaki : Ya Allah, Kau makbulkanlah permintaan anakku ini..amin~

41 comments:

Aisy Nasiha said...

Haha.. kelakar Syahmi ni. Tapi ok tu dia faham konsep berdoa utk capai sesuatu dan dia bersungguh.. tak oe syahmi, tak lama fah boleh ke legoland. Jom kita gi sama2..

- dieyana - said...

hahah, dengar mcm kelakar kan..tapi itulah anak2..sangat tulus mulus....moga Berjaya dunia akhirat . amin

- dieyana - said...

hahah, dengar mcm kelakar kan..tapi itulah anak2..sangat tulus mulus....moga Berjaya dunia akhirat . amin

Jueliza Jamani said...

heheh lawak la syahmi leh geng dengan qebal.. hari2 nak legoland.. skrg dah kurang tanya sebab asyik duk tanya bila nak mandi pool.. nanti mama dia bawak la tu.. syahmi tunggu jer..

PinKy MoMMa said...

mama tu bang ada jer duit terselit dia tu ekekeke...cer abg bodek mama melangit skit..esok jg dia bawa pi legoland bahahaha..

Fiza Rahman said...

So sweet. Smoga doa abam syahmi di makbulkan. Si kimi pon sibuk ajak gi legoland. Asal tgk iklan ajak gi sana. Kalau tiket seploh hinggit tak per gak.

msredcheesecake said...

Ya Allah, makbulkanlah permintaan Shahmi...

ke permintaan mama dia sekali ni? hheee

Nurzakiah Hanum said...

selamat pagi
singgah pagi jumaat

Eye_nee said...

Ya-Allah makbulkan lah impian Syahmi ini...Semoga tercapai hajat nya nak pergi Lego land...

Mila Ahmad said...

Alooo cumelnya abang Syahmi ni...semoga termakbul doa abang Syahmi tu ye.

rostina76 said...

hahaha…..sama dgn Ahdia kami. yg tak tahan doa supaya kakak tak garang2 & marah dia. btw alhamdulilah bagus abg syahmi, semoga istiqamah ye, baru ALLAH bg g legoland. heheh

Kakzakie said...

Tapi cara En Eady itu betul Izwa. Puji-pujian perlu dlm memotivasikan anak seusia Syahmi. Tak perlu marah-marah atau pukul-pukul. Dia suka kita pun gembira.

Teruskan rajin ye Syahmi. Auntie pun sayang kalau rajin solat macam ini:) Insya-Allah doa utk ke Legoland tu akan tercapai. Amin...

Farah Waheda Wahid said...

In Shaa Allah doa abang akan termakbul juga akhirnya... ^_^ Aunty doakan juga...bagus tu, khusyuk dia berdoa... Salam Jumaat babe...

Iolss klik MekDi Nuff satu yer...

ZazaMyMoon said...

InhsaAllah... mesti ada rejeki abang shahmi nnt.. sabar yer..
auntie ni klau kaya, dah lama auntie kasi cash kat abang.. skrg auntie cuma ada cheque je yang dah bersign.. hahahhahahahaa

Hanis Azla said...

As-salam izwa..

Semoga abg syahmi sentiasa istiqamah dengan amalan2nya.. semoga doa abg syahmi dimakbulkan dan semoga izwa dan keluarga sentiasa dimurahkan rezeki insyaAllah.. suka sangat bila tengok anak-anak berada di tikar sembahyang.. rasa sejuk hati.. rasa indahnya perasaan.. Ya ALLAH semoga anak-anak kami dan kami semua sentiasa menjaga solat kami..

Mia Kassim said...

Semoga doa Syahmi di makbulkan oleh Nya...amin

Mak pun boleh tumpang sekaki kan...hehe

Umi Qi said...

Bagusnya anak akak pandai doa....terharuuuu tau Umi qi baca...nak sgt Qi jd cm ni soon :)

Knor said...

ha ah bagusnya ulama kecil..ni

berdoa,bererti memohon sesuatu kpd Pencipta.sgt besar maknanya bagi si kecil ini...bagus ibubapanya..tahniah.anak yg soleh dtg dr ibubapa yg soleh dan solehah juga.

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa...alorr caian nyer..mudah-mudahan termakbul lah hajat syahmi tu nanti yer...kalau nak masuk nanti bagitahu aunty yer aunty nak ikut juga heheheee...:)

Myra Jay said...

InsyaAllah pasti doa Syahmi akan dimakbulkan nanti :)

Rasa terharu dengar doa gitu :D

Falsya said...

Amin3..hehehe

Tergelak2 kite baca doa2 syahmi..ahahhaha..nak kaya sbb nak gie legoland..lawak sgt..hahahahha..really make my day..

mama leen said...

boleh kawan la dengan reza.. pantang tengok iklan Legoland..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

mudah-mudahan dapat la dia kesana amin ..tolong aminkan doa Syahmi :)

cheqna said...

comel abang
insyaallah bang...ada rezeki nanti dapat g legoland =)

awanungu said...

Aminnn, insha Allah sampai hajat syahmi nak pegi Legoland

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Bitt (double IS) said...

comel je...mesti dpt pergginya sabau na abang mi...ckp cuaca panas skit sekarang ni...tunggu sejuk skit...kadang2 kita memang kena pikir banyak benda yg simple utk derang kan

Bada Ariff said...

salam perkenalan...
bagusnye...

Hanif Idrus said...

Hahaha....yg penting ke arah kebaikan..
Budak2 katakan..hihihi

Pha Is said...

amiin.

~Beb~ said...

ya ALLAH! Ini comel gile.. dah la emsem abg nih. klaka weih... ala ok la tuh, xkan mintak je dpt kn. bg masa sket baru la pg. mama bkn x kaya(mcm doa dia) tp mama kene carik duit. gituh!

ewanthology said...

semoga tercapai hajatnya nak ke legoland

Nora Karim said...

alahai kesiannya... legoland tu mahai bebenor... mmg mak ayah kena tabah simpan duit... moga makbul la doanya tu...

nur lyla said...

Allah.. comelnye.. heheh.. aminn.. :)

salam. 1st time masuk sini :)

HeNRieTTa JoSe said...

Alaa sweetnye dia....rietta pown blom pernah smpai lg lego land...

ros_reeza said...

aduhai, tersentuh pulak hati ni.. moga dipermudahkan ....

Kesuma Angsana said...

amin2...

Kira Sakura said...

amin. telus dan jujur sungguh doa dia tue hihihi

wantie said...

tu la bebudak ni kan kalau berdoa memang iklas dari hati. sebab tu my abang ckp bebudak berdoa cepat di makbulkan.

fazianbatrisyia said...

so cute...nanti dah besar boleh jadi imam...yg prihatin keadaan sekeliling...siap doakan kucing tu.

Ct Noraishah said...

aaamin.. moga di makbulkan-Nya ya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang