thumbnail

Thursday, February 13, 2014

DHotel Seri Iskandar, Perak


Gigih menaip dikala internet up & down setiap seminit!grrrr....~

Suatu ketika dahulu inilah kisah nyer kami pernah menginap di DHotel Seri Iskandar, Perak.
Ha..ha..ha..ha...suatu ketika itu di bulan 12/2013 okey..punyer la lama aku cari masa nak update pasal hotel nie!

Penting tau update pasal DHotel Seri Iskandar ni sebab ramai orang diluar sana tu tercari-cari hotel semasa urusan pendaftaran anak di MRSM Parit, Perak dan ramai yang tak tahu bahawa DHotel Seri Iskandar ni cuma 20 minit perjalanan je ke MRSM Parit, Perak.

Aku pun menginap kat sini sebab Eady closing akaun di MRSM Parit, Perak haritu, google sana sini nak cari hotel tapi tak jumpe yang ok last-last hanya ade 1 blog je yang update pasal DHotel Seri Iskandar nie dan malang nyer takde gambar pun dia update..

So untuk korang mane tau sesat ke Seri Iskandar ni ke..

Bilik standard/superior kalo tak silap aku..

tv canggih tapi siaran tak canggih lagi..hahaha..

Beg 5 beranak..

bersih

shower yang puaskan kepala

model katil?

Big boss

Okey itu untuk bilik biase-biase je yang Eady book ikut kelayakan dia tapi bagi kami setakat semalam dua dah cukup selesa lagipun kami tak cerewet sangat bab-bab tido mkn nie melainkan kalau kotor itu memang takde ampun takde kompromi..

Sekarang kiter tengok pool DHotel Seri Iskandar, Perak yang jadi kegilaan Syahmi & Sufiya.







Model swimming pool

Pool DHotel Seri Iskandar ni best la jugak kalau ikut pendapat aku, sebab tempat makan dia betul-betul sebelah pool ni.Sambil makan sambil boleh tengok anak mandi. Lagipun Seri Iskandar ni bukan tempat tumpuan jadi hotel ni ada pengunjung yang datang menginap tanpa bermandi manda macam kami yang ada anak ni.

Yang paling best DHotel Seri Iskandar ni betul-betul atas shopping kompleks ala-ala Tesco Extra okeh!Cakap je nak ape semua ade kat bawah hotel nie.
Makan pun takyah risau kebuluran sebab mamak pun ade kat bawah.


Model tak berbayar DHotel Seri Iskandar.

Gambar entrance ade dalam hp tapi aku tak gagah perkasa nak upload dari situ..hehehe..
Harga untuk semalam RM165 siap breakfast kalo tak silap aku tapi Eady dapat gomen rate.

Korang..kalau ade urusan di sana boleh la menginap di DHotel Seri Iskandar, Perak ni.

Ni alamat dia ye :

526, Lebuh SIBC
32610 Bandar Seri Iskandar
Perak



nota kaki : aku mampu BW ke blog korang tanpa letak komen sebab internet asyik down je ni!Gigih aku refresh setiap kali nak komen sampai rase nak nangis..

36 comments:

Farah Waheda Wahid said...

babehhh, i geram tengok model katil tu, rasa nak peluk2 jer...he he he...

Jueliza Jamani said...

not bad la.. ok dah tu.. :) yang pasti Syahmi & Sufiya happy kan

Knor said...

biar benar rm165 siap breakfast bagai..murahnya..

Zura@Iwan said...

oic..not bad gk hotel dia ni kan
atas tmpt shopping lg..
sng la..yg penting selesa kan..

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya..

SYANI said...

Dulu pernah keje kat Sri Iskandar tp masa tu tak membangun cam sekarang.
Sekarang Sri Iskandar dah macam pekan Manjung... Macam2 ada..

Ha Md said...

Eee..model tu, geram betul. rasa nak cubit pipi gebunya..

Farah Firdaus said...

cantiknya tempat! murah pulak :)

GREENJADE said...

rasa mcm nk gomol2 model katil/swimming pool tu..

comel jek hotel dia..mini garden dia simple but nice..suke suke

Eye_nee said...

model kolam dgn model katil tu tu ada pakage boleh bawak balik tak 3 hari 2 mlm..

msredcheesecake said...

cantik hotelnya...swimming poolnya lagi lah best...hhee

Mia Kassim said...

Samalah kita izwa...bab keluasan bilik mmg tak cerewet tapi kalau tak bersih mmg terus reject...tak selesa tau...huhu

Mila Ahmad said...

gambar sikecik tu tetap menjadi pujaan kuat betul muka akak..gebuuuuu

ayu said...

Cantik la hotel tu

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa...wah mmg best la...:)

Aziela said...

Ehh...nampak ok la... Dekat dengan Lumut kan... Seafoooddddd

CikLily Putih said...

dulu masa study tak de satu hotel pun kat sri iskandar ni lah.. dah pesat membangun rupanya kat sini ek

maszmadi said...

cantik hotel ni.... yang penting ada swimming pool... untuk anak2.. hihi

Wak Gelas said...

timekasehla tingalkan komen blog wak tuu.,ehHHHee

Amanda Suria said...

itu dah cukup selesa dah tu izwa...sama macam SA la...entitlement untuk accomodation 200 hengget je...

Kesuma Angsana said...

tq berkongsi yer... mana tau tersinggah kat sini nanti !

mama leen said...

bestnya... adoi lama tak jengok blog

NM03 said...

cantek tempat ni. aku suker gambar korang kat batu2 tu

Fiza Rahman said...

Cantik lah hotel ni. Model swimming pool tu, geram tau ☺

Daddy Ziyyad said...

ada pool! tu yg penting utk anak anak...:)

eMMe said...

model kecik tu menggoda aunty eMMe... syok tgk dia.. dah la geram tang paha tu..sonok la dia baik je..tak byk ragam... nangis bile perlu je kan...

Tihara said...

cantik juga ye :)

che mid said...

Sukaaa sgt gambar terakhir tu..gambar model atas katil tu pun cute mute! Harga RM165 sangat berbaloi2 kan..

lala yusof said...

terus mcm nk gi cuti;-)

Lyn Yusoff said...

Wah seronoknya bercuti satu keluarga :)

Cho Zila said...

kampung akaktu.. der swimming pool yerk.. cam tak percayajer.. boleh diterjah kalau ke sana nanti.. ehm terima kasih untuk entrini...

tenku butang said...

teman suka terjun kolam tu.. tapi tak reti berenang punya pasal.. selalu dok tepi2 tebing aje.. kui3

Kira Sakura said...

Si kecik tue sebijik muka akak masa babah dia dukung kat pool tue

hainom OKje said...

OK jugak hotel tu ME....dah okay banget tu kalau OKje hehe...
Cantik gambar bawah tu!

nisha eisya said...

Kta duk sri iskndr.. :3

♥TheOnlyFarah♥ said...

Minggu depan kena kursus kt sini.. Cari info psl hotel nie jumpa blog izwa..hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang