thumbnail

Wednesday, February 26, 2014

Tak Nak arghh WW!


WW? Taknak..

Arini nak membebel..

Tapi macam dah terkemam pulak nak bebel tuh..

Clue : "potong angin orang!"

Hurmmmm....

Eh..nak tanye ni sebab takde pengalaman bawak anak cuti waktu cuti sekolah..

Tempat mane yang best nak bawak anak bercuti diwaktu cuti sekolah tapi tempat tu orang tak ramai?Ha..ha..ha.. kerlas ko tak nak kawasan havoc havoc..

Aku rimas okey, kang nak cari parking la, nak check-in lambat la, pool penuh giler la, amik makan pun ramai la..bla bla bla bla..ehh..abang baru darjah 1 kan..ponteng hari biase pun takpe kan?Ha ha ha ha...

Yang ade dalam list : Cameron, Pangkor, Port Dickson..

Tapi macam tak best je semua tu kalau pegi waktu cuti sekolah..adehhh la..
Ade anak kecik ni, keselesaan adalah nombor satu bagi aku, banyak benda nak kene fikir..
Kang spoil mood dia spoil jugak mood aku..


nota kaki : malas nak pegi waktu cuti sekolah sebab semua nyer mahal!

31 comments:

Jueliza Jamani said...

ponteng jer sehari.. oooppsss...

Fiza Rahman said...

Tak der pengalaman lah babe. Tapi memang sesak lah klo gi time cuti skolah. Bukan hotel jer penuh dan mahal, jalan pon sure sesak khenn. Klo ponteng sehari ok kot...hehehe...

Farah Waheda Wahid said...

waktu cuti sekolah tu peak hour tu... tapiii ikut sukalah mana nak pi babe...ha ha ha... tapi, faham kot tak suka ramai orang tu... *_^ morning babe... sorry hari ni baru sempat sampai...the idea is, pergi masa weekday jangan pergi weekend...

Nurzakiah Hanum said...

ponteng je hehe

Kakzakie said...

Kalau nak cari tempat percutian yg tak ramai masa cuti sekolah memang payah..

Adik hantar rumah kakak sini. Abang dgn Sufiya aje bawa hahaha.. boleh tak pinjam adik Syakira?

Nieyl said...

Hmm..baru2 nie nieyl pegi time cuti peh!pangkor jgn ckp laaa...full..penuh..pastu nak balik ke Jeti lumut tuh..berbaris panjang.. tapi pendapat nieyl better cameron kot..sbb kat sane slain kite leh relax dr suasana bandar sibuk nie..anak2 boleh pegi byk tempat.. :)

cheqna said...

redang jom..

Aziela said...

Jangan pontenggg...jangannnn... Hehehehe. Pengalaman dari ibu yang ada anak sekolah. Nanti sekali kita bagi, esok2 dia nak lagi dan kita pun jadi selesa memontengkan anak sekolah. Satu hari tertinggal belajar, dia akan jadi slow nak start balik nanti di sekolah. Takut dia rasa demotivated.

Ok..let's go through.

Pangkor, akak tak ada pengalaman. Swiss Garden kat Lumut, macam tak memeningkan kepala. Boleh mandi pool puas2 sebab nak jalan2 pun jauh dari bandar.

Cameron, akak sukerrrrr sangat. Better cari tempat cepat2, bawak bekal banyak2. Cuti sekolah, memang jam, tapi ok lagi sebab sejuk. Best... Kena sabar trafik sesak giler kat Brincang jer lah. Yang penting kalau nak jalan2, jangan keluar lambat. Keluar cepat, biar kita tunggu pintu kedai buka, lepas tu boleh balik rehat awal.

Port Dickson, tak havic dik. Kalau ada pun sikit jer... kat telok Kemang tu jer. Itu pun bergerak juga. Makan jer kurang pilihan yang best2. Tapi sekarang kalau setakat nak makan2 biasa, ok jer. Parking pun ok, nak balik pun tak jauh dan kalau nak elak jem, guna laluan alternatif. Bagusnya, boleh mandi pool puas2. atau boleh terjun laut terus. Oh, Avillion Admiral Cove, tempat kapal layar berlabuh, dia punya pool biasanya tak crowded. Tak pernah crowded pun rasanya. Food pun best. Cubalah. (Psst, ada government rate, rasanya).

ZazaMyMoon said...

aku malas nak pkir tempat bercuti2 ni.. laki aku je yg sll teruja macam ko Wa.. hahaha apa dia cakap aku ikut je. cukup masa aku packing brg terus pergi.. Gi redang lah weiiii..

Gieyana said...

Kite pon joint geng bcuti tkme brg sume mhl psl anak pon std 1..huhu
Tp elakkan naik CH time cuti sek. Sakit hati jdnya psl nk g mn2 suma jem n parking ssh...weekend time x cuti sek pon dh ramai org..apatah lg time cuti sek kn..:)

♥ Vna ♥ said...

Cameron and PD memang tak digalakkan pegi time cuti sekolah...dah pernah merasa tapi kalau nak pegi jugak, atas risiko sendiri heheheeee

sebab kat CH tu, pack sgt dengan orang, parking susah, jem giler sebab dia jalan dia satu je..pas tu paling tak best pegi sg palas tea centre tu kena tunggu/beratur utk tempat kosong...tu paling tak best!

kalau PD tu, rimas sebab pool and pantai ramai giler orang mandi sampai berlaga² ketiak...eyh? hahahaaa

Pangkor x ingat sbb pegi time kecik² dulu..

Puan Awin said...

ketiga2 tempat yg akak senaraikan tu mmg pack kot time cuti sekolah...sy ni yg masih berdua pun, jarang jalan time cuti sekolah...sanggup korbankan cuti rehat utk elak bersesak2 ;)

Eye_nee said...

Elak kan masuk pulau2 yg berJeti lah sis..kompom kejung kaki ko berdiri kat Jeti Nnt...

NM03 said...

balik kampung la noksss....

wahida said...

tempat yg ko list tu semua horror time cuti sekolah...
x nak horror time cuti sekolah, ko bwk anak2 gi Indon ke, Vietnam ke...heheh...

aku pun sampai sekarang x suka bercuti time cuti sekolah, kalau nak pi sesuatu tmpt tu, kami akan amek cuti start hari jumaat sampai ahad, kiranya abang kena ponteng satu hari jumaat tu la, tapi make sure bukan ponteng time nak dekat exam.

waktu cuti sekolah bukan je mahal, tapi parking, makan berebut, kurang privacy dan mcm2 lagi lah, mmg pening...

kalau nak bwk jugak time cuti sekolah aku prefer bwk dorang mandi theme park yg dekat2 sini, sbb tak yah nak check in bagai..

Mas Zull said...

asslamualaikum izwa...betul tu masa cuti sekolah mmg semua benda mahal...:)

::EIDA:: said...

macam semua tempat di atas tu padat jee cuti sek? nak nak Cameron tu... huhuhu.. pergi penang jela. ehhh .. lalallalal

Ayang Noorainie said...

JANGAN pegi PEEDEE time cuti skolah..laut sangat PACKED/CROWDED.. blom nak menyelam dah kene sondol..hahaha..

lagi 1, JEMMM GILERRR sepanjang jalan pantai..

pesanan khidmat masyarakat dariku utkmu sebba kg mil ku di sana..

stress makk..

tasekM said...

kalau nak tempat aman damai aku rasa ko pergi perpustakaan la baik.

hihi.

salam ziarah.


.

sal ya said...

selalunya kalau mood anak-anak tak okay efek kat bapak.mak ok je.

Daddy Ziyyad said...

Jujurnya, bagi kami suami isteri, mmg elakkan gi pusat2 peranginan kat malaysia bila tiba cuti sekolah...so option yang ada ( bukan sebab poyo..bukan sebab banyak duit pun...terpaksa! hahaha) ialah kena bercuti di luar negara..

Rozita said...

izwa...akak paling setuju dgn kak aziela...jgn ajar anak ponteng..esok2 kita yg susah... xpe..if boleh atur masa cuti sekolah tapi di tengah minggu...inshaaAllah..rezeki anak2 tu ada je..

PearlVelvet SueQys said...

slm singgah ptg smbl dtg membaca !

ewanthology said...

dah ada baby mmg tak leh bercuti waktu cuti... mmg kena bercuti waktu weekdays.

awanungu said...

cer g Lotus Desaru or Legoland Waterpark. kat groupon ada sale lotus desaru :)

zila norazila said...

kna cuti sblm cuti sek..smunya masih murah..klu dh msuk time cuti sek..mlmbung terus.

MystoryPic said...

Kalau dah namanya cuti sekolah.... takder tempat yang tak ramai orang... semua penuh dan semuanya mahal...

hainom OKje said...

Ha'a....cuti sekolah penuh..
Ponteng ajelah abg tu hehe....Gi PD pun dah ok ...dokek jer...tak penat!

ros_reeza said...

memang bersesaklah kalau gi time cuti sekolah nanti.. dan harga pun semuanya naik, sebab ramai orang kan.. gi Pangkor kak.. best :)

Kira Sakura said...

tau takpe kak. pegi time cuti sekolah semua jadi double!!!

Ct Noraishah said...

cuti sekolah memang tak best...ramai satu hal..sesak lak tu. huhu penat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang