thumbnail

Wednesday, March 26, 2014

About Me - Tentang Aku

Its me!Yeee...aku suka selfie!

Tentang aku?Ohhh...aku ni orang yang simple je (kottt), leceh giler nak cerewet nie..belasah aje janji jalan sudah..senang la nak bawak ke kiri ke tengah ke belakang :)

Aku kaki jalan (ehemm...calling for mane-mane hotel..ai is boleh buatkan review free...ha..ha..ha..!), kaki makan tapi tak kaki shopping..so korang jangan ar ajak aku shopping, aku jenis buat list capai bayar then balik takde nyer nak kelebek itu ini, sebelum pegi aku dah target nak beli barang tu, sampai amik bayar je..

Aku suka berkawan dengan semua jenis orang, tak kisah tua ke muda ke separa ke..aku okey jek!Hidup berkawan best tau tapi aku paling tak suka orang yang kasar & suka mencarut..oh noooo...ai dun like!Ohhoiii...giler nak mencarut, dulu cakap/sebut babi pun arwah opah tenyeh dengan cili kering..ko berani nak sebut lagi??Memang tak laaaaa....

Aku takde kawan rapat sebab aku jenis suka sendiri aje tapi aku boleh je berkawan rapat dengan orang lain..paham?Tak paham?Takpe...no prob..

Life aku takde la like rollercoaster, just biase-biase je..sederhana orang kata..
Aku ade..seorang suami yang penyabar giler dan kontra sangat dengan aku yang macam ribut taufan je sentiasa tapi aku ribut  dengan dia je la, dengan orang lain aku cool jek..ha..ha..ha..
Dah nak buat macam mane dengan dia je kawan gaduh aku siang malam dan yang untung nyer kalo gaduh selalu dengan dia, dia tetap depan mata aku :) wehhh...syok ape gaduh ni!

Ni la kawan gaduh yang paling aku sayang..

Hensem kan..?Weyyy...aku puji laki sendiri ar takkan nak nyampah kot!
Kalo tak aku yang puji takkan korang plak nak puji kan.. :)

Suhaidi Azami nama dia..seorang penyabar tahap dewa dan seorang super abah yang terbaik di dunia untuk anak-anak kami..aku pun pelik macam mana aku boleh terkawin dengan dia..

Ehemmmmm...

Ehhh terkawin kate ko?Ye la..orang pun pelik tengok kitaorg sebab bagaikan langit dan bumi...jauh beza...ketara giler kelainan perangai dan kesukaan kitaorang..sampai ade yang cakap "korang ni mungkin kawin tak lama.." tapi...eh takmo la citer hal orang!
Mungkin itulah dinamakan ketidaksempurnaan dalam sempurna..got it?
Menyempurnakan antara satu sama lain yang tak sempurna..Allah kan Maha Adil dan Maha Mengetahui kan :)

Ohhh...kami ada 3 orang anak-anak yang sihat, ceria & bijak..melangit puji anak sendiri..ha..ha..ha....ape pun alhamdulillah syukur semua tu datang dariNYA juga ye, gelak-gelak jugak tapi realiti kene ingat juga..

Cahaya cinta kami

No. 1 : Syahmi Suhaidi yang lahir 2007
No. 2 : Sufiya Suhaidi yang lahir 2009
No. 3 : Syakirah Suhaidi yang lahir pada 2013

Cukup la 3 orang ni dan kami decide nak besarkan mereka secara berkualiti..insya Allah..

Aku..kerja biase-biase je..
Aku..simple je..

Aku...ntah aku pun tak tahu sebenar nyer aku ni macam mane..ha..ha..ha...aku boleh je jadi yang macam mana pun, ikut keadaan la senang citer!

35 comments:

Mia Kassim said...

Cutenya gambar kahwin tu. Pink2 lagi :)

Nurzakiah Hanum said...

CUTENYA DIA

ain.ya.nun. said...

OOoo, baru tahu Idzwa ni cemane orangnya. :)

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

ooo baru tahu.. salam kenal lagi boleh.. =D

Kakzakie said...

Tapi kakak rasa Idzwa tak ribut seperti yg Idzwa kata. Sebab bila mengikuti N3 lepas semuanya cool aje.. tapi kakak tahu en edy memang sabar dan penyayang anak macam isterinya juga..

Nad MamaZN said...

alhamdulillah...
moga bahagia bersama famili tersayang sampai bila2 :)

seronok dpt kenal izwa ;)

Eye_nee said...

oo ko jenis ribut dan suka cari gaduh dgn kwn "rapat"ko tu yer....barulah akk tau....ahhh tak kisah la..akk ttp syg ko...

::EIDA:: said...

pink!!! hehehe.. ida suka orang simple. hehehheee

Zura@Iwan said...

alhamdulillah...

itu semua jodoh kan..
dh mempunyai 3org anak pon..

ciri ko ada sikit2 sm mcm ak..
simple..then tk suka shopping, tp suka jln2..hehe

kawan rapat mmg tk de sgt..tp semua ak kawan..hehe..kawan rapat ak stakat ni suami lah...sm kan? hehe..

ayu Ismail said...

Saling melengkapi..cantik pengantun

mama tisya said...

si ekcik tu copypaste mamanye

Ayang Noorainie said...

details about u..hikhikhik..
nice story..

uols, kite sekolah same same ngn die tp x penah bercakap sesam..sebab die sorang pemalu kot?

satu tempat masa diploma dgn die dan die berkawan dengan kezen kite, syahirah, erra..(kalo masih ingt)..

pendek kata kita kawan dari jauhh gitu tp kite mcm rapat dalam alam maya kekdahnya..hihi..

nice knowing u bebeh..

Hatie Hidayu said...

olooo.. anak beranak comel2 ;)

Ann said...

alhamdulillah..

bg ann pula yg membezakan tu la buat kte saling melengkapi..bukan itu tandanye jodoh itu lagi kuat..

apepun...smg keluarga idzwa sentiasa dilindungiNya...

HeNRieTTa JoSe said...

Sangat cantik....semua pown comel comel...sweet aje tgk...okay ape puji suami dan anak sndiri....dak domok jugak yg pling cute....comel sgt dia tu...

Falsya said...

Aloh aloh suweeettt sgttttt..ishhh, sungguh xbaik org kate gitu..apapun org nak kate, janji bahagia kan..anak dh 3 dh..comel2 lak tuh..;)

makcik tempe said...

comel: )

Aziela said...

Sama2, simple.... Yang penting, kita bahagia kan dik...

Cik Itah@RRP said...

salam perkenalan :)

isi tabung inti & lazada :)

Nieyl said...

same la suke selfie jugak hehe~

Daddy Ziyyad said...

Sebab awak kaki jalan, sila cadangkan satu tempat best utk saya lawat di Semenanjung Malaysia..takmau Langkawi/Cameron/Genting/PD/Pangkor/Penang...hahahahahha

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

gado2 pon dh 3 anak ek. hahahaha

ros_reeza said...

terkawen?. suka ayat tu . hihi.. sweet je akak ni.

MAZLIZA ABD RAZAK said...

nampak lain la pic kawin dgn skrg.
baby tu ..bam bam.. geramm.. :)

- dieyana - said...

sweet n sederhana..itulah yang kita cari! ;-))

Fiza Rahman said...

Ok. Noted. Happy family. Setiap pasangan kan diciptakan saling berlawanan tingkah lakunya ☺

el said...

sekali tgk muka uols mcm rina salleh tu pemenang wanita melayu ke ape ritu hehehe

sm pulak baya anak kita..anak sulung 2007 no.2 2009 tp no. 3 tu anak iols 2011 hehehe..smlah 2 anak dara..sorg tu je lah yg hero hehe

aizamia3 said...

psstt: dak Syahmi sebaya dengan dak Adik, anak akak no. 2.. ;)

Kira Sakura said...

hepy family :) moga berbahagia sampai syurga kak.

muka akak masa kawen tue sebijik muka kawan sekolah kira.

budak said...

akak memang cool r.. sy suka part "Aku takde kawan rapat sebab aku jenis suka sendiri aje tapi aku boleh je berkawan rapat dengan orang lain."
sama la kita..hehe

Kesuma Angsana said...

suka baca n3 ni, doakan yg terbaik for u & family yer !

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

romantik giler.. hope berkekalan hingga anak cucu...

Pha Is said...

suka makan tapi x suka shopping.. kita geng.. heheh

- AZIE - said...

lain sungguh muka husband masa kahwin dgn skrg!

Hanafi Abdullah said...

dah sama macam keluarga saya..3 anak la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang