thumbnail

Thursday, March 13, 2014

Mereka




Ape perasaan biler tgk gambar-gambar kat atas?

> gugur jantung?
> petak kepala?
> rambut terkeluar dari tudung?
> meroyan?

Hahahaha..ni la aktiviti hari minggu skrg ni.Takde dah nak keluar-keluar pegi jalan dengan keadaan jerebu teruk skrg ni!Ohhh..ape aku rase?Aku rase..lantak ler anak-anak, asalkan ade depan mata dah cukup :) lagi pun aku tahu lepas sepah macam ni biase abg Syahmi akan kemas sampai takde 1 keping kertas pun.

Satu mungkin dia tau mama dia kdg-kdg boleh menjelma menjadi harimau, satu lagi memang abg Syahmi pengemas org nyer :) Ehh..lupa nak bagitau, sebenar nyer diaorg tengah belajar buat origami melalui Ipad Apps!

Ni hasil dia

Love utk mama kate abg Syahmi :)

Siap sms gambar sepah-sepah tu kat Eady konon nak mengadu (dia OT di hari minggu) biar dia tau ape anak-anak dia buat kat umh, part yang paling best dengan sepahan yang teruk mcm tu hasil nyer cuma bentuk love je, Eady pun jawab sms yg sama "sepah punyer la teruk yang jadi love kecik je.. :) takpe abg Syahmi good job!

Minggu ni dia kata nak belajar buat kapal pulak!
Alaaa...kacang je bang..tak payah nak origami sgt pun boleh jadi kapal...he..he..he..


nota kaki : jerebu teruk..berkurunglah kiter..dan teruskan berdoa utk #MH370 ok..

32 comments:

Nurzakiah Hanum said...

salam
kunjungan pagi

PinKy MoMMa said...

hahahahaha sweetttt lagi abg syahmi ni..mama sila kemas dengan snyuman >_<

ZazaMyMoon said...

sel2 otak telah berhubung kait..
hahahhaha

Fiza Rahman said...

Usaha tangga kejayaan. Jadi gak love abg syahmi. Utk mama plak tu. Tak jadi nak menyinga yer noks ☺☺

HeNRieTTa JoSe said...

kreatif....xpe sepah pown dikemaskan smeula...meh dok ngan untie rietta...kita buat kraf sama sama...jom...

Mimie_Zatun said...

ribut melanda.. haha
bagus aktiviti dalam rumah ni..
skrg jerebu tak sesuai keluar rumah hehe

Farah Waheda Wahid said...

keadaan atau situasi yang biasa bagi ibu2 kan babe??? iolss belum sampai fasa tu lagi... muahahaha...tunggu jerlah bila tiba masa...

Nad MamaZN said...

abg syahmi ni sulung ek? biasanya yg sulung ni pembersih n pengemas sket. adik buat sepah abg kemas, adik wat kotor abg lap. buku2 yg dijaga punya elok sampai kt tgn adik dia trus koyak rabak! huhu...

ehhh tu zakwan ngan nayli la..
adik2 abg syahmi ok je kan ;)

NM03 said...

kalu aku tgk keadaan sepah mcm tu, teguk air berjug2 kot nak kasi panas hati ilang. hahahahaha

Ayang Noorainie said...

makk tuann..

its ok.. they still in learning process..

tu maknanya otak mereka sedang berhubung..ececece mcm iklan susu plak dah..hahaha..

love pon love la kann janji ade output dari xde langsung..

Nieyl said...

salam..amboi...penuh kertas atas lantai tuh dah..:)singgah pagi :)

Nazayiena Ayiena said...

Berjaya juga syahmi buat wlpn bersepah habis,tp xpe dia sendiri kemaskan,xdelah nak membuatkan ibunya pening kepala.

are_lin@yu said...

hehehe tak pa lpas ni semua kemas sama2..hihi

hainom OKje said...

kalau ada anak kecik gitulah Idzwa....sepah sepah...sabau je le

Tihara said...

Hebat tu
Kreatif namanya :)

IDAZS said...

hahahahahhaha..

terus rasa nak tukar color jadi hijau!

pandai abang syahmi berorigami

psst: samalah macam budak bedua kat rumah aku tu .. phewww!! lap peluh

Zura@Iwan said...

inilah namanya..
otak2 sedang berhubung..hehe

Eye_nee said...

ranbut terkeluar dari tudung...hahahahahaha..

Kalau akk..Tudung dah terkeluar dari rambut....

Kira Sakura said...

sepah la macam mana asal akhirnya kemas balik. gud job abg syahmie!!! ihhihii

Kakzakie said...

Kakak tak nampak pun serabut tapi ada rasa suka sebab nampak mereka berdua betul-betul khusyuk tu...

Abang Syahmi boleh jadi mentor adik-adik.. kreatif dan satu bagus dah buat kemas.

- dieyana - said...

ahhahaha, tak pe izwa, itu namanya anak-anak yang kreatif... itu namanya anak2..cuba kalau rumah tu elok je, tk de kertas berterabur, kemas je...mesti ada yang tak kena..betul tak, betul tak? hiihihihi..

aizamia3 said...

nasib dak tecik tu takde sama.. kalau tak.. eemm..

PearlVelvet SueQys said...

slm singgah ptg2 ni !

budak said...

best nye main kertas sepah2, suka..hehe..buat kapal terbang n sampan pasni

diana said...

anak dara saya pun asyik la buat origami..tambah pulak cikgu nya hadiahkan buku origami kat dia masa tadika dulu.tebal buku tu..tu yang minat sangt origami.

Dhia Dirham said...

apa yang penting anak anak selalu ada depan mata. bila mereka dewasa ini semua akan menjadi kenangan (:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

huhuhu...tak pe lah proses tumbesaran tu :)

Lulu Caldina said...

lepas sepah, siapa kemas??

wantie said...

eh mcm sama je view kat umah kita.. kalau time anak anak nak belajar akak akan biarkan dorang sepah.. sepah le... tak boleh marah..

masa sepah ni le otak dorang berkembang. mengikut kata pakar hokey..

pas tu kasi dorang makan mandi then tido. masa tu la kita bertukang.

Love to sweet tau. dengan susah payah menyepah umah, semata mata nak siapkan love tu, berbaloi okey!

sal ya said...

tak apa asal dia orang hepi.

Liyliz said...

arghh akak! takut pula liz nk ada anak. tp drg ni comel laa

Pha Is said...

tudia.. hehee
saya dah biasa dah, sbb mak kat rumah keje mengasuh budak.. mmg tiap2 hari ada ramai budak2 kat rumah.. kadang2 x terkawal.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang