thumbnail

Tuesday, March 18, 2014

Rutin Yang Sangat RUTIN!


Pernah penat dengan rutin harian yang sama berulang-ulang saban hari saban tahun?
Yup...itu yang aku rasa sekarang nie..sometime fikir like nothing..uhh..i need some break!

Take a break & chill with nescafe kat tepi beach?

Giler..tak mampu nak buat mcm tu walaupun hati berkobar-kobar nak lepak sorang-sorang layan angin laut (yup...aku memang giler pantai dan laut walaupun aku tak berapa suka mandi laut!Heh..ye la..leceh kot nak mandi laut dgn pasir-pasir penuh kat seluar..ha..ha..ha..)

Sometime rase nak amik cuti just jalan sorang-sorang kat KLCC..makan sorang sambil baca buku, layan wayang sorang-sorang, cuci mata..hah..giler?Yup..itu semua mainan fikiran je derrrr...aku tak mampu nak buat mcm tu!

Mane mungkin aku nak jauh dari kawan "gaduh" aku yang sorang tu..mane mungkin aku nak jauh dari "budak koala" sorang tu..mane mungkin aku tak membebel pada "dua budak bijak tu"! Boleh giler okey kalau takde semua tu...

Dah tu ape yang aku nak?Aku pun tak tahu..yang aku tahu aku nak rehat, relax & chill tanpa fikirkan rutin yang sama setiap hari..Hidup macam dah takde adventeru pulak rase nyer..takde yang spontan sekarang nie..ohhh bosan!

Bla..bla..bla...bgn tido..bla..bla..bebel bebel suruh mandi...bla bla bla..bebel bebel suruh siap cepat..bla bla rushing sana sini hantar sorg situ sorg sanun..bla bla bla lunch time menyusu tunggu bas..bla bla bla..mengepam..bla bla bla..balik..bla bla bla..rutin malam..bla bla bla..tido..bla bla bla...pusing balik...grrrrrr.....

Hoiii...boring okeh..dan nasib la korang sebab kene layan keboringan aku..
He..he..he..


nota kaki : maafkan aku sebab agak "mental"ari nie :)

28 comments:

NM03 said...

jom lepak sama2

Nurzakiah Hanum said...

best gak kan

Nad MamaZN said...

hehe.. paham, paham...
lepas luahkan ni mesti ok sket walau still rasa ke tak best an nya tu :)

Farah Waheda Wahid said...

adalah tu yang difikirnya tu, babe sorry baru sempat jengah hari ni, semalam busy...hik hik hik... tapi i quite understand kot???

ZazaMyMoon said...

Jom join aku gi redang bulan may ni dgn kawan2 ppuan aku nak?
Time to chilllll..

Eh kalau ko nak buat kerja sorang yg gi klcc tu, ko gi lah weekdays ambik cuti sehari pastu merayap lah kau.. Cukup time ko hadap rutin ko blk.. Hahaha

mama leen said...

biasa la tu.. super mama

IDAZS said...

jom lepak sesama.. aku pun teringin jugak nak wat gitu.. tapi tulah, nanti mula la duk terfikir anak-anak.. hahahhahhahaha

tapi ada juga teringin nak amik cuti pastu bantai tdo sampai petang. oh nikmatnya.

dasar kaki tdo kekdahnya. :P

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa...okay juga tu dpt melepaskan tekanan dlm blog ni sekurang2nya dpt mengurangkan tekanan...;)

ewanthology said...

amik cuti, pegi klcc, minum kopi kat san francisco coffee, fuhhhh, mmg layan...

Ayang Noorainie said...

bla bla blaa...

biaselaah tu iwa..kekadang mood bosan tu tetibe jek datang..jht sungguh mood tu..

i feel u bebeh..

kekadang rasa nak berseorangan jek..tp bukan tahap murung yee..

Zura@Iwan said...

ya..betui2..
kdg2 mende yg sm berulang kan
ada rasa mcm boring
tp itulah nikmat dr Allah utk kita...

Daddy Ziyyad said...

yup...rutin harian...
kita boring buat benda yg sama..
mula lah rasa nak melepak kat beach..nak lepak2 shopping complex...terus rasa nak bukak website Air Asia..hahahahah

Ha Md said...

jom lepak gakla..roger2.. hehe

Jueliza Jamani said...

kadang2 tu setiap hari yang sama.. weekend jer lain skit.. rasa mcm nak lari sehari dari rutin harian ni.. hahaha

Nana said...

biasala tu kan...
bosan dengan mendeyg sama je stp hari...

Fiza Rahman said...

Rasanya semua org berperasaan yg sama termasuk lah aku. Erk...klo nak gi KLCC meh lah PM. Layan mental sesama...hahaha...

Sebab tu kekadang amik cuti on weekday. Merehatkan diri dirumah dan zzzzzz sepuas hati.

aizamia3 said...

'rutin harian yang sangat rutin..' hari2 hadap perkara yang sama.. dan adakalanya terasa macam eh!Aku rasa aku dah buat menda ni..

lieyalatif said...

tu la yg lieya rase..rutin yg mengrutinkan kehidupan ku hohohoho...

rohalili hassan said...

nak wat lagu mana dah nama rutin kenalah mengrutinkan diri gamaknyer..
kekadang teringin jugak nak rest dari rutian harian adoii!! mampu ker rutian harian berpisah dengan aq..
hehe

p/s: tumpang meluahkan perasaan dah pulak :D

Kakzakie said...

Kalau tak bla-bla-bla tak menjadi pulak kan. Itulah hikmah ada anak-anak. Cuba mereka tak ada laaaagi boring!

msredcheesecake said...

kalau la bule...sy pon nak join...

Bitt (doubeIS) said...

nanti kalau dapat duduk sorang2 tak sampai 1 jam dah boring akekekekkee

jangan wish yang bukan2...ehhehehe

kena enjoy jgn mengeluh wahai mama nanti dah besar mesti rindu saat2 yg lepas :)

Kira Sakura said...

hakikatnya andai kata satu hari nanti akak dapat rehat sehari macam akak wish tue, mesti fikiran akak takkan putus dari ingat kesemua mereka yang disebut diatas kan? hahahaha

wahida said...

aku satu lif dgn laki ko nok masa karnival pendidikan mara sabtu lepas...

aku tak cam, tapi shidi yg ckp...hehe...awat hang takde sekali?
kalo x, boleh berjimba sekali...

- dieyana - said...

jom, sesekali amik angin....;-))

mak-mak memang 'mental'...normal tu.....peace yo smile! ;-))

Falsya said...

Sama la kite..suke pantai suke laut tp xsuke nak mandi..hehee..

Huwaaaa..rasenye majoriti mak2 nak gitu..need a break..sehari pun jd lah..tp hakikatnye mmg xleh kan..walaupun boleh tp mesti nak hangkut somi n anak jugak..hehehhe

JunAina said...

Ala...akak pun sellau cakap dgn hubby nak gi rehat2 kat hotel sorang2 tidur, bangun, makan lepas tu ulang2 benda yg sama tanpa ada yang ganggu...ahahaha...

sal ya said...

perkara biasa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang