thumbnail

Monday, April 28, 2014

Bird Buta - Final Part (versi panjang giler)

Haaa ko mampu belum ape-ape tajuk pun dah panjang..ha..ha..ha..korang layan kan aje la ye, kalo takmo klik pangkah aku tak marah punyer :)

So kat mane smlm?Ohhh check in pusrawi pkl 9.00 pagi smlm (khamis)

Ipad utk hilangkan nerbes mama..eh?

Mcm biase kan kene amik tekanan darah, suhu..ditanye mcm-mcm soalan bila last mkn, bila start puasa sebab nak masuk OT full bius pulak tu dah tentu semua tu perlu ditanya..

Nampak?

Keterangan apa boleh berlaku semasa dalam keadaan full bius, apa boleh berlaku dalam OT (bilik bedah)

Baca ni je mama dah nerbes lebih padahal mama ko ni dah 3 kali masuk OT!2 fullbius, 1 halfbius..tetap lah nerbes kemain!Huhuhu..

Nampak sangat pemalu nyer!

Tapi nakal!hahahaa..

Mase ni okey lagi..

Masih mampu senyum lagi..

With aweks..nampak tak malu nyer?

Kalo ikut mama sure tak malu ni bang!ehemmm..

Ohhh gambar atas tu tengah tggu turn masuk bilik OT, bilik tak clear lagi..mase nak babai tu dia dah sebek-sebek nak nangis, aku pun sedih!Huwaaa..lepaskan anak..tak sanggup u!

Doktor kata 15 minit je semua akan selesai, tapi bila tengak jam dah lebih setengah jam mula la berdebar-debar..padahaallll...izwa ko kan dah 3 kali operate, for sure doktor nak ready pakai glove, nak ckp-ckp dulu, nak selimutkan la nak buka penutup kain dulang la..takkan la tak tau!?

Huhuhuu..mak over tau!!

Dah 40 minit nurse datang panggil kami, tapi yang boleh masuk kat wad pemulihan tu sorg je..so aku la masuk.

Sedih pulak tengok..

Mase ni bius tak hilang lagi, so dia tak rase sangat..

Time ni dah start menitik..

Mama..sakit..sakit..
Huhuhuu..sedih hati mama..

Ehhh tapi sempat selfie!hahahaa..

Sebenar nyer nak tunjuk kat dia, muka dia yang tak hero biler nangis! ;)
Sekejap je pun ckp sakit, sakit tu datang sekali sekala..

Pada yang tanye laser atau clamp?
Dedua tak!
Syahmi punyer versi tradisional sebab doktor kene treatmentkan dulu bird tu sebab lubang tu dah hampir tertutup semua!
So..jahit pun tradisional okey,ade benang lagi..

Buka puasa!

Dari 9.00 mlm last minum susu then tido sampai pukul 1 tengahari baru dapat mkn..sian anak asyik ckp lapar je!

Ohhh..lepas makan tu nurse datang utk buka balutan & cuci jahitan, mase ni la drama bermula!kehkehkeh...

Tutup muka dgn bantal lagi!

Sebab malu & sebab jerit!!huahuahua..

Muka peliks dengan bebird sendiri..hahaha..

Tengah cuci ni..pedih gila!

Sampai eady kene pegang tangan dia sebab dia tolak tangan nurse tuh!

Aku??Dah lari pegi muntah!!
Hahaaha..aku ialah orang yang mabuk darah walaupun aku hantu cerita CSI, NCIS, Criminal Minds, Bones!Tak lupa juga aku ialah orang yang gayat dengan tempat tinggi termasuk naik kapal terbang..

Ohh bukan sekali aku muntah..dua kali pegi lari muntah kat toilet!Hahaha..haru mak ko ni Syahmi! :D

Titik ubat

Mase ni dia merayu..

Sakit..pedihhh..sakittt..nurse tu ckp ape ntah..malas aku nak dgr sebab aku pening lagi..

Lepas setel semua bil & makan..kitaorg check-out.

Total semua ialah RM690 ye pada yang tanye..

Pakai stroller adik

Malas nak pakai kerusi roda hospital.

Dah boleh senyum dah!

Ohhh malam tengok dia tido lasak je, bangun pagi baru mengadu sakit.

Tak boleh mandi 3 hari, pantang mkn dulu seminggu nie. Doktor ckp dlm tempoh 5 hari baru baik. Sabtu 3hb Mei ni kene pegi check-up pulak..nak tengok bebird dah okey ke belum..harap-harap okey je semua nanti..Insha Allah 

nota kaki : habiss citer pasal bebird anak!nanti aku BW ye!hutang dulu..

31 comments:

Nurzakiah Hanum said...

selamat sudah

Jueliza Jamani said...

Selamat dah.. hehehe boleh sembahyang kat saf depan.. yang comei tang dia duduk dlm stroller & gantung kain pelikat.. hakhakhak.. hat adik jugak kena buat stand ehh...

Fiza Rahman said...

Adoiiii...terasa kesakitan itu bila bab cuci jahitan. Alhamdulillah, selamat dah. NI kimi tak tau mcm mana plak nnt. Hari tu tanya dia nnt nak kena sunat. Tapi dia ckp dia tak nak sunat...ppfftttt....

Babe...kretif ah tempat gantung kain tu. Playgym pon voley ☺

Farah Waheda Wahid said...

tetibakan babe, iolss teringat pulak zaman2 nak masuk operation theatre ha ha ha...

Knor said...

Comel jer walau sakit...cpt sembuhnya nti in shaa Allah.

Azura Aziz said...

Alhamdulilah, selamat sudah..

msredcheesecake said...

sihat cepat ye... akk baca ni rasa nak menitik... hati mak ye tak...

Nad MamaZN said...

kreatif guna playgym! i loike!

Kesuma Angsana said...

alhamdulillah selesai dah semua masalah yer.. harap2 abg syahmi dah ok yer idzwa.. faham sgt perasaan mak2 ni.. KA doakan semuanya ok yer!

shehan ismail said...

kreatif pkai playgym tu. ahhhaaa

SYANI said...

Abang Syahmi dah jadi anak teruna ye... Tahniah...

HijrahKuKeranaMu said...

Moga cepat sembuh.... aunty doakan yerr

Aziela said...

Izwa muntah? Banyak ke darahnya? Eish..eishh..mama dia nih...hahahahha. Alhamdulillah, selamat semua. Tak sampai 1k, murah sangat dah tu...

Mia Kassim said...

Alhamdulillah....dah selamat sunat..hehe
Comel tengok syahmi naik stroller dan gantung kain tu...:D

Ayang Noorainie said...

kretip maknye pkai playpen adik sangkut kain pelekat..hehehhee...

welldone abang syahmi..

Kuazue Mohd said...

sian nyer... boleh rasa.. boleh rasa.. awak... dua2 tecik jejaka ni doktor holds dulu sbb buta.. hihihi.. aduhai.. tak tau bila..abg dah almost 9yrs...mcm mana nak setel pun tak tau lagi

Zayani Zulkiffli said...

good boy :)

jemput singgah :)
http://nurulzayani.blogspot.com/

Eye_nee said...

Setel satu stage..tunggu 3hb mei buat checup kalau ok..SETEL dah...InsyaAllah tu nnt...

Gud boy Syahmi...consider brave lah ni compare omak ko tu..termuntah 2 kali..heheh..

~Beb~ said...

aku ingt mende tadi weih. suspen! omei je si abg ni.. btw aku berminat dgn play gym tmpt gantung kain tu. pm pls

PakcikLie PCL said...

masuk jawi rupanya....

sal ya said...

Dh operate. Hopefully ok je. Amin.

gadisBunga™ said...

sakit sakit pun hensem ek dia..

get well soon ye dik!

Pha Is said...

saya dulu buat kat klinik je.. hehehe..
tapi rasanya part yg paling sakit, masa nk buka balutan tu.. pergh.. sadis kot. heheh
menabung sini.. :)

Kira Sakura said...

akak nanges kira tengok air mata syahmi tue huuuu. tapi alhamdulilah semua dah selamat. moga cepat sembuh ye syahmi

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Alhamdulillah... you are strong and brave man Syahmi Irshad :)

hainom OKje said...

Kalau Okje pun mau menitik bila tengok anak mcm tu...

QasehnyaRania said...

alhamdulillah.comel dia je.
pantang betul2 tau

JunAina said...

Kalau bab anak2 ni selalu macam tu mak2 mesti lebih nerbesnya. Apapun alhamdulillah semua dah selamatkan...

Ezna said...

post ni agak mendebarkan...

Bitt (double IS) said...

sayu hati i tengok air mata abang shami...sedih jugak..

abg is dulu pon jahit biasa je..tengok shami mcm tu teringat jeritan dia masa baby dulu...

tapi tak pe semua dah selamat kan...alhamdulillah

2 je benda paling sakit utk boy...satu kena sunat satu lagi cabot gigi katanya...sabau naaa thats y bila lelaki dipermainkan perasaan tak berapa sakit sangat rasanya..hehehe ok tang perasaan tu agak2 je..

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Alhamdulillah dh selamat dah..semoga cepat sembuh yer.. =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang