thumbnail

Tuesday, April 22, 2014

Bird Buta - Part 3 : Jumpa Pakar & Appointment


Okey..semalam dah cakap kan nak bwk Syahmi ke Pusrawi utk dapatkan rawatan susulan & appointment treatment ( pendek kata : sunat ler..)
Dari pendaftaran kami di minta menunggu di klinik pakar sebelum dapat berjumpa doktor lah..ala mcm biase la..semua org tau kot part nie..


Budak yang tak reti duduk diam!!Penat bebel kat dia T____T

Malu!

See...muka malu teramat sangat!

Doktor Zain - Pakar Bedah

Mase ni Doktor Zain isi form mintak Syahmi pegi buat urine test untuk tengok ade infection atau takk, alhamdulillah dah takde infection..tapi lubang bird tu dah hampir tertutup!
Hurmmm...takde pulak dia kata sakit mase buang air kecil..doktor kate biase budak akan kata sakit mase buang air kecil dan paling teruk akan demam lah...


Bla...bla...bla...

Mase ni doktor Zain cakap macam-macam kat dia..nanti abang akan kene sunat ye hari khamis, rabu malam abg kene puasa ye..yang Syahmi duk menggelinjat je dalam tuh..gerammmmm je...rase nak cubit je dia time tuh..ha..ha..ha...

Dah la mak ko ni lapar tahap dewa..balik dari menyusu Syakirah terus bawak dia ke Pusrawi, mane dan nak makan..dengan tunggu setel semua dekat 2 jam lebih la tahan lapar boleh pulak dia tak diam kat dalam tu....grrrr....

Bawak ni hari khamis nanti

Khamis jumaat ni kene amik cuti la kot..sebab kene warded pukul 9 pagi, doktor cakap kiter akan full bius. Mungkin warded sehari je kot..
Ohhhh yang tanye pasal insurance tu tak boleh claim ye..sedih hati mak!
Tapi harga tak sampai 3k la, doktor cakap around RM800-RM900 je sebab dia charge harga budak sekolah rendah. Semalam punyer bil pun dah RM111 tau...takde ubat tu..

Doktor cakap seperti benda yang sama Dr. Daddy Ziyyad cakap kat entry ni.. memang normal utk boys umur 5-7 tahun, kadang boleh sampai 10 tahun.Doktor cakap kalau tak nak sunat lagi skrg boleh je, mkn ubat tapi benda ni akan jadi balik..means KERAP TERKENCING (ala-ala kencing tak lawas tu) dan pundi kencing terpaksa berusaha lebih sikit dan senang kene infection kalau jadi balik. Jadi kami decide sunat je la secepat yang mungkin..doktor ckp dalam tempoh 3-5 hari akan baik..

Ehh..sabtu ni Sufiya ade sukan taska pulak...ermm...

Ohhhh...lupa!Dulu ade yang tanye macam mane amik gambar doktor mase kat dalam bilik rawatan kan?Ha...ni petua dia...silence kan hp, pegang je hp tu, then snap je mcm biase..doktor mungkin terkejut dan nurse mungkin dah biase.. :)


nota kaki : haaa....pasal bird anak pun boleh berpart-part..ko hado??ha...ha...ha...

14 comments:

Falsya said...

Hensem abg syahmi..mcm xtakut je die bile kate nak kene sunat..hehe

Fiza Rahman said...

Pasal bird pon tak per, bird budak jer pon...wakakaka...At least dpt gak info.

Selamat bersunat abam syahmi.

Nurzakiah Hanum said...

selamat bersunat

Farah Waheda Wahid said...

semoga segalanya dipermudahkan yer... he he he...

cheqna said...

moga Allah permudahkan segalanya

Sylarius Yusof said...

Semoga dipermudahkan segala urusan. Kalau dah macam tu gayanya, memang Syahmi ni kena cepat-cepat bawa bersunat la pas ni. Hehe

HijrahKuKeranaMu said...

moga dipermudahkan yer

Nad MamaZN said...

in shaa Allah syahmi selamat dan dipermudahkan urusannya..

Nieyl said...

Semoga di permudahkan segalanya...Amin...:)

ros_reeza said...

semoga segalanya dipermudahkan kak :)

aizamia3 said...

Moga dipermudahkanNYA..
hehehe.. sama je kerenah dak Adik kalau urusan berkaitan dia.. tak reti dok diam..

Cik Puan Rara said...

kena blajar ni.nt nk ada anak lelaki senang.hehehe.dh nk jd anak teruna dahhh yeay!

Diana Rashid said...

kena buat pulut kuning la nih..dah nak sunat..
hehehe..

mahal jugak tu kosnya walau tak sampai 3k..

Gugu said...

Tak tunjukkan gambar bird die buta ke semasa pemeriksaan? Hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang