thumbnail

Tuesday, April 22, 2014

Kami Berambut Perang


Terpanggil buat entry yang sama dengan Kak Aizamia pasal rambut dak kakak yang perang tu..he..he..he...tersenyum aku baca! Sebab aku teringat kes kat sekolah mase cikgu sport check rambut sorang-sorang (kene buka tudung okeh!!) sape yg rambut perang kene potong atau kene panggil parent datang sekolah!

Hoiii...bape kali cakap tak nak percaya...rambut saya memang perang cikgu..saya tak warnakan rambut sebab nanti abah saya marah cikgu..tak jugak dia percaya..adehhh laaa...
Sudah nyer ntah bape kali abah kdg-kdg makcik aku dtg sekolah untuk istiharkan aku memang rambut perang....pffftt...nasib baik makcik aku tu memang rambut perang jugak!
Rambut makcik aku tu nampak mcm diwarnakan tapi ia nya adalah original sama macam aku jugak..

Ohhh..dalam family abah aku keturunan arwah atuk aku memang ramai yang berambut perang dan bermata coklat dan salah sorang nyer adalah aku la..sebab tu aku cantik skit..

Okey..sila pitam beramai-ramai..hahahahaahahahahahahahaa...

Ehh....main-main je la :) cantik pun kat mate eady je...(kotttttt.....he..he..he..)

Sekarang ni anak-anak aku semua berambut perang jugak la, tapi tak la secerah makcik aku tuh..

Gambar ulang tayang..

Nampak tak?Ni dalam umah..kalau kene matahari memang terserlah rambut masing-masing kaler coklat!Cuma mata je tak berapa nak ikut aku..ikut abah diaorg..coklat gelap!

Ehhh rindu pulak mase Syahmi kecik dulu!

Nampak rambut diaorg kalau kene matahari?

Kat sungai mekong uuu...

Hah...ade edisi last perang!

*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


Tadaaaaaaaaaaaaa....


Budak takde rambut!


Macam la nampak rambut dia!Yang nampak lemak je..
Iskk....iskk....iskkk..

Ohhh..kami adik beradik ye berambut perang! ;)

nota kaki : yang pasti arwah atuk keturunan jawa johor okeh..aku keturunan ape pun aku tak sure!

31 comments:

Azura Aziz said...

haah, mmg ketara sgt perang rambut budak2 tu kan..

Amanda Suria said...

suka baby rambut perang....

Nurzakiah Hanum said...

syoknya

Ayang Noorainie said...

kite tau rambut awok mmg perang..perang sangat kot iwaa..kikikiii...

mak cantik no wonder la anak anak pon cantik..

abahnye pon ensem tp sume anak ikut maknye..kikikii...syhhhhh...jgn bgtau eady tauu..:D

aizamia3 said...

hehehe.. ni dah sekolah nanti kena bersedialah izwa pergi sekolah hadap cikgu2.. ;)
akak bernasib baik anak2 takdelah seperang tu rambutnya.. tak nampak pun sebenarnya..

Sura Mohd said...

comelnya semua...kalau kena matahari memang lg terserlah keperangannya..anak akak yg bongsu pun rambut ada perang sikit..ramai yg tanya rambut ori ke?ya la..apa kejadah budak2 nak kaler rambut..hihi..:)

Miss Layaleya said...

comel2nya la anak sis.. :)

Farah Waheda Wahid said...

itu bukan tak ada rambut babe, itu rambut underneath pokok kelapak, i will wait for you...he he he...comellll... alaaa... rambut perang semulajadi lah cikgu bukan dibuat2.... hu hu hu...

Zamani Abe said...

zam nak perangkan rambut lh mcm ni.. hehe

Knor said...

percaya dgn n3 ni...mmg perang pun...

ke mana tu vietnam ker..?

lieyalatif said...

heheeh betul2...tingat mase sekolah kene sportcek rambut perang...lieya plak dulu suke inaikan rambut...tapi dah tau nak sportcek letak le minyak baby oil byk2 so tak nampak laa perangnye sbb rambut basah kakaakakaka

Nad MamaZN said...

aah la..

Mar Mansor said...

keturunan rambut perang nih.. gambar last tu sangat comel

Kakzakie said...

Anak-anak dara dua tu memang nampak perang rambutnya tak macam Syahmi.

Anak kakak masa kecik perang tapi bila dah besar dah layak pakai tudung dah hitam..

Ezna said...

org johor cam banyak mix arab jugak kan....

Falsya said...

Xyah ssh2 nak kaler rambut..original lg..hahaha..

Kira Sakura said...

sama la kita kak. rambut sy mama kata masa kecik perang yg rmbut omputih tue. siap kerinting megi lagi. bila nak sikat. nangesssss

Eye_nee said...

Oh akk dan anak2 berambut hitam pekat...sbb berkulit hitam manis kalau rambut perang nnt...apalak rupanya kan..

Cik Puan Rara said...

ok lettew! mcm anak mat saleh.hehehe.oi dak tecit tu.tembum nyaaaa!

PearlVelvet SueQys said...

mesti cantik & comel sgt kan, warna perang tu

Ha Md said...

anak awk, comel2 semua..
syakirah paling geram..

adianiez AIDA said...

ada sorang opismet aida ni, dia laki bini tak rambut perang. tapi 3 org anak2 dia rambut perang!!! pelik :-)

mama tisya said...

untung la rambut perang...mcm ank mat salleh

Dee said...

anak dee masa kecik je rambut perang pastu tak..hahaha..

tp uol mmg perang abis..hihihi..

Ujie said...

ni darah jawa campur omputih kot?? cer kaji salasilah.. :D

msredcheesecake said...

cane nak wat cikgu tu percaya? susah gak kalau cikgu tanak pecaya

el said...

iols lau boleh nak anak2 rambut perang tp dah keturunan xde yg rambut perang hahah
laaaaa itu pun jd isu eh bila berambut perang..sabo je lah
pic yg last tu geram giler rs nak gigit2 je haha

Mia Kassim said...

Comelnya abang syahmi kecik2 dulu.. hehe

Cho Zila said...

ooo keturunan rambut perangni.. oklertu...

sal ya said...

Sama mcm budak2 ni. Ada ms org tegur perang rambut.

dilabangiWORLD said...

alahai comeynya abg syahmi masa kocik2
cute mbangget sih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang