thumbnail

Tuesday, April 29, 2014

Spread Love - Pray For Aman Dani : Update - Need Single Donor Platelet and Blood


UPDATE ARMAN DANI

Terkini : 29/04/2014

penerangan berkenaan derma darah & platelet


Salam to all, ramai yg bertanya pasal blood donation and single donour platelet. For now, Aman needs two single donor platelet(SDP) per day, penderma yg seterusnya akan masuk dlm standby list, bila nak pakai SDP the blood bank akan call the donor to come, sbb platelet tak tahan lama hanya beberapa hari, kena pakai yg baru diambik. Untuk single donour platelet, penderma lelaki berdarah O+ diperlukan. Kalau blood donour, any types of blood, Aman's blood type is O+, tapi kalau penderma selain this type, ia akan digunakan untuk topup balik blood bank sebab aman dah pakai terlalu banyak darah dari blood bank. Kepada yg bermurah hati untuk menderma platelet dan darah, boleeh datang ke SDMC(Subang Jaya) Blood Bank, North Tower, Level 5 during office hour. Jasa baik dan pertolongan semua kami dahulukan dengan ucapan terima kasih. Hanya Allah saja yg mampu membalasnya. #armandani #prayforaman #leukemia #childhoodleukemia #acutelymphoblasticleukemia


Mohon bantuan segera..

Sekali lagi dengan rendah diri saya mohon sangat jasa baik semua untuk menderma darah pada adik Arman Dani yang memerlukan single donor platelet dan darah..

Kriteria yang diperlukan :

1. lelaki (utk platelet sebab pesakit adalah lelaki)
2. umur 18-55
3. sihat
4. cukup makan
5. cukup tido
6. jenis darah O+ 

Untuk derma darah biase tak kisah lelaki/perempuan : ia untuk topup blood bank yang telah bnyk Arman Dani guna.

Boleh baca dibawah ye..


Tak tahu ape nak kata..tak tahu ape nak ucapkan pada Molie Arie..speechless..tak terluah dek kata-kata..hanya mampu doakan dalam hati je..

Duk berPM dgn dia pun tak tertaip dijari nie perkataan nyer..sebab rasa nyer takde 1 perkataan pun yang mampu dapat tenangkan kegusaran hati dia, takde satu perkataan pun yang mampu meringankan bebanan atas kepala dia, takde satu perkataan yang sesuai yang aku rasa dapat menghilangkan resah didada dia..

Dan bagi aku..cuma ini sahaja yang mampu aku lakukan dalam sebak di dada..
Aku seorang emak..dia seorang ibu..mana mungkin rasa kami berlainan cuma keperitan penderitaan dia lebih kerana Arman Dani adalah anak dia, anak yang dilahirkan dari rahim sendiri, anak yang dia jaga dari dalam perut..

Maka..dengan ini aku merayu sekali lagi..sudi-sudilah sekiranya berita ini disebarkan, sudi-sudikanlah mewar-warkan keperluan menderma darah & platelet ini..

Sebelum itu..

Luahan hati yang mampu buat tekak ini perit ketika menelan air liur sendiri..

*sebak*


Untuk menderma darah & platelet boleh pergi ke : SJMC, BLOOD BANK, NORTH TOWER, LEVEL 5 dan mention nama Arman Dani.

Tolong war-warkan ye..terima kasih...


nota kaki : doakan anak ini diringankan bebanan kesakitan ye..doakan anak ini diberi kesembuhan dengan segera ye..doakan mereka suami isteri diberikan ketabahan yg tiada timbang tara ye..

28 comments:

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
anum singgah sekejap
sory x sempat nak baca entry
bz ngan thesis arghhhhhhh pening2

Farah Waheda Wahid said...

semoga ada pihak yang tampil menghulurkan bantuan...tak boleh baca budak2 kecik dengan kes2 penyakit ni, tersentuh hati iolss...

Fiza Rahman said...
This comment has been removed by the author.
IntaNBerliaN said...

sis, saya ada add sis dekat FB... nak tanya, kalau saya copy paste entry adik ni di blog saya boleh tak?... mana tahu kot2 ada pembaca di blog saya yg sudi membantu?

nnati bls yer... bagitahu di blog or fb saya https://www.facebook.com/zarina.tazari?ref=tn_tnmn

thanks

Cho Zila said...

akak hanya mampu berdoa moga ada insan yang sudi untuk menderma.. semoga adik arman dapat sembuh ... semoga ibu dan ayah nya tabah menghadapi semua ini.. semoga Allah permudahkan segalanya...

aRz MoHa said...

sedihnya....mudah2an cepat sembuh...

Fiza Rahman said...

Tak dpt nak tahan air masa setiap kali lady update pasal arman. Smoga arman dani cepat sembuh. Dan smoga lady & hubby tabah dgn dugaan ni.

Hanya doa yg tak putus supaya aman diberi kekuatan dan semangat yg tinggi dalam melawan penyakit dan kesakitan.

Eye_nee said...

:( Tolong lah GUYS disana yg baca yg ada persamaa darah O+...PLEASE HELP AMAN DANI..donate kan Platelet & darah kamu...

Liyana said...

alahai.. bergenang mata membaca nya... tabahnya mak dia..

ZazaMyMoon said...

semoga adik ni dapat bantuan segera dari pihak yang berkenaan..

Cinta Cinta said...

semoga ada yang mampu mendermakna darah kepada aiman. dan semoga adik sihat seperti sebelum ni. ameen..

Ratu Hatiku said...

Ya Allah sedihnya... semoga segala urusan berkaitan dengan adik nie dipermudahkan dan ada insan2 yg baik diluar sana membantu dengan segera...

adianiez AIDA said...

Allahu Akbar. besar nya dugaan! semoga Allah ringankan kesakitan anak ini agar dpt kembali memberikan kegembiraan kepada ibu ayah :-)

Kakzakie said...

Siapalah kakak ni hingga mengalir airmata tapi betul sebagai ibu kakak dapt merasa beban dan sedihnya itu..

Moga ramai yg dtg membantu. Doa dititip buat anakanda Dani.

Mia Kassim said...

Semoga segala urusan dipermudahkan....harapnya ramai yg datang membantu......

X boleh tengok bila ada anak kecil yg sakit begini :(

Azura Aziz said...

sedihnya smoga cepat sembuh...

Kira Sakura said...

Allah sebak sangat. akak kita copy paste ayat dlm entry nie. nak post kat pesbuk. mana tau membantu

Hanis Azla said...

As-salam izwa..

sebak.. semoga dia diberikan kesembuhan hendaknya.. insyaALLAH..

Falsya said...

Allahuakbar..sedihnyeee..mengalir air mata kite..berat mata memandang berat lg bahu memikul..

Nurul Farahizzati Zakaria said...

Ya Allah... kesiannya.. kawan saya pernah mengalami kekurangan platelet darah.. semoga adik amar kembali sihat...:'(
p/s: zizie klik digi untuk akak..

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Farah hanya mampu doakan semoga adik arman segera sembuh.. :(

Bitt (double IS) said...

semoga dipermudahkan semuanya

Kenit Cinonet said...

Allahurobbi, sebak melihat penderitaan anak kecil ini. Semoga Allah melindunginya :(

Myra Jay said...

Sama2 kita berdoa moga dipermudahkan urusan adik Dani dan semoga diberi kesembuhan, aminnn

Ayang Noorainie said...

be strong adik aman dan mama aman..Allah always be there for u..

Kesuma Angsana said...

sedihnya.. moga2 Allah melindunginyer. Hanya mampu mendoakan kesejahteraan & kesembuhan adik ni !

Aboy Zulkefli said...

Sy akan cuba bantu.. Sy darah 0 tp x pasti O+ ker bukan..

ayut said...

Smga adlah yg bdkatan membntu..amin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang