thumbnail

Wednesday, May 14, 2014

Dian'z Beauty & Health Vit

scrolldown for next entry

Aku ni jarangggggg sangat peduli bab-bab supplement nie sebab bagi aku benda ni remeh kot dan aku pulak memang bangsa tak suka nak cuba/makan satu benda bernama ubat & vitamin nie. Aku is suka makan benda yang di panggil makanan dan minuman kecuali sayur..ha..ha..ha...ye ye ye..aku memang kuat makan!

Tapi

Hari ni aku nak share dengan korang 1 supplement yang bagus untuk kulit kiter lebih-lebih lagi perempuan pemalas cuci muka macam aku nie..ehh..lelaki pun boleh makan tau!
Untuk hilangkan benda-benda hitam dimuka tuh..yang degil sangat sental kot luar pun tak nak keluar, so kiter cuba tolak dia dari dalam supaya keluar dari muka tuh.


Ade vitamin C & E untuk cantik kan kulit ko!
Ehhh bukan takat cantik kan kulit tapi memutih (glowing) kan muka tu ye kalau dimakan secara konsisten dan minum air masak banyak.

Memang puas hati sebab walaupun harga hanya rm80 tapi memang berbaloi dengan hasil. 
-kulit makin cerah
-jerawat kurang
-liang roma mengecil
-kulit kusam hilang
-parut dan kulit berminyak pun hilang

Jangan risau Dian'z Vit memang selamat untuk ibu mengandung.Yang paling best makan Dian'z Beauty Vit ni susu badan jadi lagiiiiii banyak!Oh me is suka so much!

Tak lupa juga, lelaki pun boleh makan bukan untuk nak cantik sangat kan tapi lebih kepada menjaga penampilan.Ye la keje kat bandar ni matahari tak sihat kan, bakar muka tu sampai jadi hitam kusam so why not try benda ni sebulan tgk hasil nyer.

dengan DIAN'Z BEAUTY VIT mesti boleh!

sebab mengandungi VIT C & E yang sesuai untuk merawat kulit dan juga WHITENING COLLAGEN untuk mencerahkan kulit dan menganjalkan.

Korang kalau berminat dan nak tahu lebih lanjut boleh ke Page Dian'z Beauty Vit ni ye atau SMS/ WHATSAPP : 012-6528062

See nak make up pun senang! (antara testimoni ye)

Hah..ni aku copy pasta dari Blog Dian'z Beauty Vit

1.     Vitamin C & E  berapa harga? cara makan?
RM80.00 SEMENANJUNG / RM85 SABAH SARAWAK TIDAK TERMASUK POS . ambil 1 biji selepas sarapan & 1 biji sebelum tidur. Jika anda ada gastric makan 1 biji selepas sarapan sahaja..sebotol 60 biji untuk sebulan.  

2.     Vitamin C & E selamat ? halal ? dan ada pengesahan KKM?
Yea , pasti halal, product bumiputra dan di buat di kilang bertaraf GMP, dan di luluskan oleh kementerian kesihatan sebagai makanan tambahan 

3. Vit C & E sebenar nya untuk apa?
untuk memutihkan kulit,mengurangkan dan menghapuskan parut jerawat dan jeragat,membantu pertumbuhan sel baru..

4.     kalau kita stop ambil vit C & E ni..adakah ada efek buruk ?apa akan terjadi apa kulit kita?
kalau stop tidak akan beri kepada anda seperti jerawat atau jeragat tetapi kulit yang putih dan bersih mungkin akan kembali kusam..sebab zat-zat vitamin dalam badan telah berkurang..tanya diri anda..jika produk yg baik utk tubuh anda kenapa perlu berhenti ?

5.     Berapa lama untuk melihat kesan selepas ambil vit C & E ni ?
:   Depend atas metabolisme masing2.ada yang cepat ada yang lambat. Paling cepat 3hari.paling lambat 3bulan. So jangan baru makan sebulan dah give up ye

5 . boleh campur makan vitamin lain jika makan vitamin C & E ?
jarak kan pengambilan selama 3-4 jam

6.     Perlu ke pantang apa2 untuk ambil vitamin C & E ni ? seperti kafein,seafood?
ya anda perlu elakkan kafien dan air karbonat utuk kesan yang lebih cepat tetapi anda bleh ambil seafood seperti biasa.vitamin ini mggunakan collagen ikan talapia..tidak meberi alahan kepada individu yang alahan seafood
  
7.     Vitamin C & E ni sesuai untuk semua peringkat umur ke?
         Sesuai .sy syokan untuk wanita yang sudah balgih.. kalau belum baligh masih kanak2. Agak tidak sesuai.hormon pun masih muda remaja.. 16tahun dan ke atas.selalonya umur 40an da stat ada jeragat.stil blh makan.untuk pudar kan jeragat
  
8.     Vitamin C & E ni untuk muka je ke?
Vitamin C ni bertindak sama rata pada keseluruhan badan kita jgk. Vitamin c & e ini akan cair.dan akan salur melalui darah..mana mungkin darah pergi kt muka je kan ? Takkan muka kita je nak putih licin cantik berseri kan? Badan kita pun juga nak putih cantik berseri juga. Betol x?

9.     vitamin C & E  ni mengemukkan tak ?
        Hoho kalau ia mengemukkan..SAYA org pertama yang cabut lari dulu. Hehe ia tidak mengemukkan. 

10.  mengandung dan menyusu boleh ambil ke vitamin C & E ni ?
ye boleh utk ibu menyusu dan mengandung. Sbb sy sendiri mengadung sy makan dan sy n baby sihat tetapi jika anda ragu2..anda boleh bawa vitamin berjumpa doctor untuk kepastian.. keselamatan baby Adalah yang utama kan ?

11. Tengah berpantang boleh makan ke ?
boleh tetapi pendpt sy tak galakkan.sbb anda makan bersama jamu yang panas..lada hitam.so habiskan pantang anda dulu..hanya 44 hari kan ? sabar la kejap .kelam kabut nak pergi mana ? hahaha,,

12.   MENOPAUSE , adakah selamat untuk saya makan vit C & E ini ?
·         Iya, selamat dan disarankan untuk memakan vitamin ini kerana ia menstabilkan hormon bagi masalah yang di alami oleh sesetengah wanita yang tengah menopause.

13.      Darah tinggi, kencing manis ,sakit jantung boleh ambil ?
Jika melibatkan ubat doctor..sila rujuk doctor anda telebih dahulu . 

14.    Waktu datang bulan (period) boleh makan vit c tak?
 Datang bulan boleh ambil mcm biasa.tiada masalah

15. saya ambil pil perancang.. boleh ke ambil vitamin ni ? 
yea boleh :) 


atau korang boleh terjah kat 


Owner page Dian'z Beauty Vit ni cantik orang nyer!Putih giler..anak-anak dia pun comey putih melepak..me is suka sebab senang deal dgn dia, pm di FB je pun boleh.Semua pantas..

Ohhh..korang..sebelum lupa nak bagitau nie..

Kalau korang makan supplement macam ni tak kisah la produk ape pun yang penting korang kene minum BANYAK AIR MASAK okey!Air masak kan cuci toksin dalam badan kiter..ala-ala pencuci dalam badan kan...


nota kaki : nanti...biler hakak dah makin glowing hakak up gambar kat sini pulak ye!
Tapi kene tunggu sebulan dulu la..

10 comments:

Nurzakiah Hanum said...

BAGUS KAN PRODUCT NI

Farah Waheda Wahid said...

wah menarik ni, thanks for sharing... *_^ good job and good review babe...

Ayang Noorainie said...

wah wah...kome dah putih nak putih lagi?? btambah gojes la anda...

kite pon nak putih gak la..nak ilangkan jurujerawat yang tak penah pupus kat muke ni..streessss...

tak sabar nak tunggu lagik sebulan..


Amanda Suria said...

wow...macam2 ada dah ha....

Kesuma Angsana said...

mmg menarik produk ni yer !

Daddy Ziyyad said...

pakai sebulan..
buat testimoni kat blog..
:)

ZazaMyMoon said...

ha aku tunggu.. lagi sebulan aku nak tgk glowing ke tidak..
kalau muka ko glowing mcm Kak Nita, harus aku cuba product ni!

sal ya said...

Menarik.

QasehnyaRania said...

nti cepat up testimoni dr akak ye.

Cik Puan Rara said...

banyak sgt dh pilihan yg kita ada kan kak.sampai dh xtau nk pilih yg mana.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang