thumbnail

Monday, May 19, 2014

Isnin?!


Isnin...xde idea..
Kiter sembang nak?

Sabtu lepas pegi pra tonton filem Super Tots a.k.a Super Squad kat E-Curve anjuran Bro Framestone atas jemputan kawan dari tadika aku nie.. (later ye aku review pasal cerita nie..anak-anak sangat enjoy tengok hari tu!) Takde idea ni nak perah otak, macam beku pulak otak ni hari nie..

Ehh...biler nak jumaat nie??

Pagi tadi sembang dengan Eady pasal cuti sekolah nie, mane nak bawak anak jalan.
Sebab lama giler kot tak bawak diaorang berjalan lagi pulak dengan sibuk Syahmi pasal bebird buta tu bersambung pulak dengan Syakirah kejap demam kejap demam kejap lari ke emergency room la..Rase macam takde rehat yang betul-betul rehat 6 bulan pertama nie..ohhh seronok nyer kalau waktu-waktu gini dapat lepak tepi pantai atau pool..santai-santai lunjur kaki rasa angin sepoi-sepoi menampar pipi...ha..ha..ha...bahasa pun dah nampak ketara kritikal punyer masalah diri nie...

Ade baucer hotel ni tapi tarikh tak book lagi biler nak pegi...ermmm...

Ehh..korang penah dengar lagu Bruno Mars?Lazy Song tu...?

Today I don't feel like doing anything
I just wanna lay in my bed
Don't feel like picking up my phone
So leave a message at the tone
'Cause today I swear I'm not doing anything.

La....la....la...la.....la.....

Ha...gitu la ape yang aku rasa hari ni..
Uhhh..ini bukan salah isnin okey..ini salah aku jek...
Punyer la malas sampai tuala mandi Syakirah mok pun tak bawak..ha..ha..ha...
Ni kes malas pikir la nie..teruk giler!Ibu Atin dia whatsapp cakap "mama..tuala adik mane?"
Senang je aku jawab "takpe la biar adik tak mandi hari ni...takde sape pun yang bau kecuali ibu Atin je..ha..ha..ha.."

Pening wey...cuti sekolah ni memeningkan kepala tau..lagi-lagi sejak Syahmi dah pandai cakap dan tanye nie.."Mama..dah lama kiter tak pegi jalan...sejak abg sekolah ni kiter tak jalan mane pun..." huhuhuuu....tu baru darjah 1 okey..

Ehh...yang best time cuti sekolah ni ialah jalan tak jem!Pegi balik keje heaven je..
Ni kat office, bos pulak takde..ohh..bos..tak bos takde la keje aku...giler boring ni weh..

Buka FB pun tak best sangat sekarang nie..penuh dengan pahlawan jari..biar dia orang bertenang dulu baru kiter jejak sana ye..
Nak BW pun aku cuma diam je..takde pun tinggal jejak..baca & just diam je..uhh..nak menaip komen pun takde idea..dah canne nie??

Korangggg...kritikal dah nie...

ehhh...nah cuci mata!

rindu kat mereka!

Rindu nak bebel kat Syahmi..
Rindu nak marah sayang kat Sufiya..
Rindu nak gomol kat Syakirah..

Ohh..nak bagitau!Malam tadi Syakirah buat hal lagi...start pkl 12 mlm!!Nangiss nangiss..merengek...merengekk..iskk..abah dia dukung dia diam..aku pegang dia nangis..
Tak nak tido dalam playpen...last sekali Eady letak dia kat sebelah tido peluk dia terus lena sampai pagi!Pftttt...ko dah kenapa dik?Mengada dengan abah teruk sangat nie...?

Abis mama ni macam mana?Ha..ha.ha...nanti la dik..tunggu la...
Oh...ape masalah aku nie?


nota kaki : penat dah tengok kalender tapi tak sampai pun jumaat nyer!

27 comments:

Ayang Noorainie said...

thx sebab sudi freekan masa join weols.. ai is terkejut terkejut sbb tau tau dah terpacak awal awal kat sana..makk terharuu ok!..

makk pon tak sampai lgik sbb patah balik umah anak bujang erk erkk pulok dahh...haihh..

ape ape pon, anak bujang ku enjoyy sangat main kusi, tido kat karpet dlm gelap, main tangga kt tepi, lambung snack, sangkutkan kepala kt celah kusi pastumenangis tak boleh kluar..pheww!!!

Nuriesya Nadia said...

Kita pun tak mood nak kerja harini. Eh ke tetiap hari pun takde mood ? Hahahaha. Seronoknyaaa nak jalan jalan. Nak ikutttt ! ^^

Falsya said...

Wahhh bestnye dpt join event..

Aiii issss rase the same thing jugakkkk..huarghhhh..sleepy..

lieyalatif said...

tu le...lieya pun dah start jeling2 tarikh cuti sekolah...kemane laa nak bawak budak2 ni ....tapi slack plak sbb clash ngan apaknye punye exam...so dok umah je laa yek anak2 heheheeheh

Mia Kassim said...

Malas2 pun entri panjang juga .... hehe

ZazaMyMoon said...

critical tahap ICU dah kau ni weiii..hahaha
apa susah.. bawak je gi Legoland.. itu yang dihajad sgt si Syahmi kan..
aku ni boss ada ke tak ada ke sama je.. kerja ttp tak ada.. caner tu?? hahhaa

Farah Waheda Wahid said...

salam isnin babe... hari ni iolss merdeka... esok busy cam biasa... muahaha... so berjimba2 berjalan2 hari ni...

Dee said...

Redeem jelah voucher tu..dee pun ada..x tau bila nak redeemnya..huhu

Lg satu..gi ronda2..ilangkan kebosanan tu,.hihi

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Nie dah tahap parah dah nie...cepat2 la p bercuti tenangkan minda tue.. hehehe

Mar Mansor said...

bila rasa malas memang macam2 lupa

Knor said...

ha ah eloklah bawa2 berehat..mmg penat bila anak2 sdg membesar ni..

Fiza Rahman said...

Jom gi kilang mamee. Daku dah confirm gi ngan jue. Sekali sekala berjimba2...me time kekdahnya even hati berat nak tinggalkan HB mahal kat umah tu :-)

Nad MamaZN said...

klu kitorg pi ari sabtu tu mesti dpt jumpa idzwa! huhu.. in shaa Allah next time maybe :)
cuti skolah ni turn kitorg plak dok umah sbb zakwan sunat, huhu!

syakirah, dah bawak gi jumpa darusyifa'?

dilabangiWORLD said...

comel putra putri ni
acik dilla pun nak tulung cubit pipi adik Irra ni taw

Selamat ari Monday mama

Eye_nee said...

huhhh ni mmg betul2 kritikal ni..pi la cuti biarkan angin menampar pipi .. hidup sememangnya indah bila dapat bercuti..malah jika diikutkan hati mahu sahaja duit dipoket sentiasa berisi agar setiap hari adalah hari cuti..cuti dan cuti sahaja dihati..oh akk juga rasa kritikal ni...dah lama sebenarnya tak pergi cutiiiiiiiii....

Mama Vogue said...

izwa..
tak sempat laga2 pipi.
ai la yang tetiba datang peluk member tadika u tu..hihi
dalam gambar nampak tinggi, tapi depan2 comel molek nyer la tak mcm mak beranak 3 ni.

Kakzakie said...

Anak-anak menanti aje nak bercuti. Mak/ayah yg pening nak cari lokasi dan budget..

Tengok muka mereka bertiga memang tenang jadinya:)

Kira Sakura said...

untung la jugak dia boleh tido sampai pagi dalam peluk abah. kalau tak tido? mama datang ofis pakai eyeliner bawah mata kihkihkih

sudipVSsenduk said...

akak suka nota kaki tu..

Kesuma Angsana said...

hehehe.. monday mmg gitulah,.. pic2 anak pengubat rindu yer !

PetakBunga said...

sekarang rasa kehidupan aku hanya kerja dan rumah..
lama dah tak berjalan2..

Aku ada menyeru nyeru nama mu di sini.
http://petakbunga-diari.blogspot.com/2014/05/perfume-britney-spear-kose-sekkeisei.html
Terima kasih semua..

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa...cutenya tiga beradik ni bergambar comel...:)

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa...cutenya tiga beradik ni bergambar comel...:)

Nieyl said...

Singgah pagi kat sini...
nieyl nie lagi la tgk kalender ari2..xnampak lagi ade cuti free...:P

Bitt (double IS) said...

kepenatan yg melanda tu..huhh

untung kalau waktu bercuti memang bebetul bercuti..hehehehe kerat jari la khennnnn

salam selasa, i pon monday blues gak semalam akekkekeke

msredcheesecake said...

lagu bruno mars tu, akk rasa hari2 camtu...over tak? hheee

hainom OKje said...

Memanglah best dapat bawak anak jalan cuti sekolah IK.... PD pun best gak tak penat dekat jer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang