thumbnail

Thursday, May 08, 2014

Syampoo Safi Shayla


Hari ni aku nak share dengan korang barang baik punyer!

Syampoo Safi Shayla

Aku kan sejak sejak lepas bersalin tahun lepas mcm biase la rambut for sure la gugur mcm nak botak kepala, jangan kata waktu sikat je tapi waktu syampoo rambut boleh jadi trauma la tengok rambut sendiri gugur banyak gila!

Cuma sejak aku aku tukar syampoo baru ni nampak la kurang sikit gugur nyer dan yang lagi best rambut aku lembut je tak gerbang macam singa..

Syampoo yang sebelum sebelum ni kalau aku pakai mesti nak berpakej dengan conditioner tapi sekarang tak perlu lagi!Jimat sikit la duit aku takyah beli conditioner..

Syampoo sebelum ni kalau tak pakai conditioner rambut aku akan keras giler dan siap kusut sekali!Grrrr..dah la rambut aku kembang macam singa bayangkan pulak kusut...T______T

Ohhhh sekarang tak lagi!Aku is suka much much! :)

Sejak-sejak pakai syampoo Safi Shayla khas untuk yang bertudung ni rambut aku dah tak kembang mambang, dah tak keras gila, dah tak kusut mase sikat, yang best tetap wangi walaupun seharian pakai tudung dan over best biler rambut aku dah kurang gugur! Oh yeahhh..suka suka! :)

Ehhh..korang ni bukan entry berbayar la..aku cuma kongsi je..lagipun sape la nak bayar kat aku kannn.... +_+

dengan protein

Kalau tak silap aku ade satu lagi syampoo Safi ni utk yang bertudung, botol kaler hijau rase nyer..yang tu aku tak tau pulak ape kelebihan nyer tapi yang ni aku suka sebab ade habbatus sauda..

Untuk pengetahuan korang..aku ni suka tukar-tukar syampoo rambut ikut dan ikut suka hati aku je..tak pernah nak tetap pada yang satu macam tu jugak pencuci muka jangan harap aku rajin nak cuci pakai pencuci muka tuh, aku belasah je sabun badan tu cuci sekali dgn muka..ha..ha..ha..punyer la malas!Kadang je rajin pakai pencuci muka Eady punyer L'Oreal For Men yang kaler merah konon ade extrak gunung berapi tuh..


nota kaki : korang ade masalah macam aku tak?

37 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bagus ek

Jueliza Jamani said...

sama la rambut gugur mcm kena penyakit jer.. stress aku.. nak potong pendek kang tak terlekat tudung plak.. hahahah

::EIDA:: said...

kak makan zinc shaklee untuk elak rambut gugur.. ida ni ha, xbersalin pun rambut tu memang gugur sokmoo dulu.... ida makan zinc tu dah xgugur daaa ;)) #bukanpromote tapi #berkongsipetua hikhikhik

Nieyl said...

wah..nie kena try nie...

ZazaMyMoon said...

ada gak masalah rambut gugur.. sbb rambut aku ni bangsa yg tak boleh nak panjang sgt nnt habis satu rumah sepah ngan rambut.

aTieYusof Family said...

samalah sy, naik takut tgk rambut gugur..huhu..
tapi sllunya sy setia dgn satu2 produk..:)

msredcheesecake said...

memuda dulu akk rambut gugur byk, dah tua ni kurang plak...hhee...cane tu

SYANI said...

Macam menarik je... Nanti nak try la..Kebetulan syampu sekarang pun dah nak habis...

Eye_nee said...

mcm nak terai jer rasanya...akk pakai jugak pencuci muka sis..kekdahnya nak muka gebuskan..tp non hadooo..la ni pakai ganier apa ntah..warna hitam pencuci muka tu campuran arang katanya...belasah jer pakai..

Nad MamaZN said...

alhamdulillah setakat ni xde masalah camtu, heheheh

Hanim Hashim said...

saya guna shayla yang warna biru tu untuk cegah kelumumur. Memang nyaman dan cool je rasa pas cuci rambut hehe :D

Ann said...

haa..N mmg tgh survey sahmpu utk rmbut gugur..lps hbs shapu skrg ni, blh cuba yg ni pulak.

tq share kak:)

lieyalatif said...

nice review....

boleh laa try nanti....bertudung ni kene cari syampoo yg wangi kuat baru syok...

Falsya said...

Okayh blk kang nak gie crk..rambut kite pas banakkan qisya gugur byk yg sgt bykkkkkkk..smp naik takut..sobsss..

Tq bebeh sbb share..

Kakzakie said...

Oh kakak nak cubalah Idzwa sebab kakak ni kalau panjang sikit aje mesti gugur. Macam-macam syampoo dah cuba tapi tak satu pun ok. Nak cubalah yg ini..

Kira Sakura said...

memang kena tukar shampoo kak bak kata majalah remaja kira baca dlu. tak boleh setia kat satu jenis syampoo untuk masa yg lama

Fiza Rahman said...

Dari anak 1st sampai lah yang ketiga ni. Tak habis2 dgn rambut gugur. Rambut pon dah nipis. Ok...thanks for sharing. Nnt blh try.

HijrahKuKeranaMu said...

Kalau tak silap harga safi nih murah skit berbanding produk lain kan, tapi tak tau lah kalau yg nih

Hanis Azla said...

As-salam izwa..

macam best.. akak pun nak trylah.. kalau serasi lagilah best kan.. tq for sharing izwa

Mar Mansor said...

Saya sangat berminat untuk mencuba..dah 3x baca review pasal shampoo nih..

Julia Johari said...

huwaa sama lah julia pun rambut gugur byk....kena try lah shampoo ni...ramai bg review best ni

tamansyurga_87 said...

tq kak.. :) ada petua mak bidan bagi..petua tradisional, bungkus rambut dgn santan + garam. bru nk try ni.. sbb stress tgk rambut gugur... huuhuu

Ayang Noorainie said...

i is pakai botol shocking pink tu..
dah msuk botol kedua..so far ok alhamdulillah..

:D

IDAZS said...

Nak try jugak la..mcm best je

haidar abdullah said...

izwa, lepas pakai tu memang rambut lembut sehalus suutera tak kusut ye? kalau ues aku akan mencarik di guardian

Mrs Little Voice said...

boleh cuba gak ni....

BUNDA a.k.a KN said...

Pernah dengar...pernah tengok dalam iklan tv tu...tapi belum pernah cuba lagi...

Bitt (double IS) said...

untung kulit u boleh hentam apa2 sahaja..hehehe

adoiii kulit saya tidak...salah pakai habis...mcm tu juga kalau shampoo salah pakai habis berkelemumur...tapi so far stay dengan satu brand je..tapi shampoo tu nak try sebab so far yg lama ok dah cuma still gugur tapi tak banyak la...boleh try u tunjuk tu nanti ;)

Nora Karim said...

saya pun pakai shayla... yang kelemumur punya... sekarang dah ade masalah kelemumur... nanti nak try yg untuk licin terurus pulak... hehehe

Kesuma Angsana said...

hehehe,,, KA pn guna yg color ijau tu ! best sgt

sal ya said...

Guna yg hijau jugak mcm KA.

Kancil 8349 said...

terbaik...akan dicari

aRz MoHa said...

taktau nak komen apa...sebab yang komen majoritinya gegurl

saya senyum jela. saya shampoo seminggu sekali.

Mimi Azirah said...

Ada mslh sme gak tp sjak.minum ephyra kurg la...tp mcm.best je syampu nih...nk try jugak la

Izzati Amira said...

kepala sye ni dah macam2 minyak & syampu pakai.. hmm

Aenur Nabihah said...

Salam . hehe saya pemenang giveaway http://www.dianarashid.com/2014/05/senarai-pemenang-1st-giveaway-by.html . No 65 . Menang glitter shawl .

shahida rahim said...

saya pon rambut selalu gugur..makin lama makin menipis rambut..huuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang