thumbnail

Monday, June 23, 2014

Bukit Gambang Resort City - 1


Mane nak mula nie?

Dari naik bas?Ye..aku pegi Bukit Gambang naik bas yang disediakan oleh office Eady.
Kami ke sana sebab office Eady ada familyday, penginapan dan  pakej sekali ke water park or safari ikut pilihan kiter. Eady dah tentu la pilih water park untuk anak dia ;)

Gambar pun tak banyak mane, paham-paham je la ade anak panda yang melekat memang tak dan la nak bergambar bagai, kalau ade pun pakai hp.

eh? blurlapulak T______T

Mama abah tak kalah..hahaha..
  
1st time naik bas jalan jauh!

Teruja!

Budak ni tak meragam langsung dalam bas
  
Ini abang Syahmi tengah selfie pakai ipad..hahahaa...

Welcome to Temerloh

Seumur hidup aku dengan eady, ini pertama kali kami jejakkan kaki ke Temerloh.

Panas berdeting pun budak-budak bagi jugak kerjasama.

Sampai ke Bukit Gambang City ni ngam-ngam pukul 3.30 petang, amik kunci terus masuk bilik sebelum turun semula ke padang pkl 5.00 petang untuk sukaneka.
Entry bilik nanti kemudian aku buat 1 entry khas.

sementara menunggu waktu ke padang

Kuasa Biru

Eady masuk game kaki 3 

Dengan bos a.k.a kawan kami juga ;)


aksi sebelum tergolek..kakakaka..

bawak bola dalam sudu..taken by Syahmi..hahaha..belakang pun jadi la!

Ehhh..dah malam..laju gila aku skip cerita..
Hahahaha...malas aku nak cerita semua sebab nyer gambar tak hada!
Kejap dukung kejap dukung...grrr..ingat dia ringan kot..grrr...

Hingus dik!

Pakej semburan air liur..hahahahaa....

Kami, sebelum ke dinner.

Dinner - tema Tradisional 1 Malaysia

Selamat Hari Raya! *walaupun belum puasa..hahahaa..*

Ehemmmm...hihihiii...

Pengsan sebelum acara makan-makan.

Hari pertama tak banyak cerita sebab panas - penat - letih - haus - pening semua pakej lengkap la dengan dinner habis pkl 11.30 malam lagi la penat sebab pagi pkl 6 dah bangun.

Malam tu cabutan bertuah Eady menang travel beg Polo, macam tau je kami ni kaki jalan.
Bagus jugak dapat beg tu sebab balik memang berguna, sumbat semua je dalam beg baru.
Gambar nan hado..alasan anak kecik.

Hahahahaa...

Sebenar nyer teruja nak update pasal Bukit Gambang Water Park sebab tu skip laju-laju.Boleh gitu?


nota kaki : rasa nak pegi lagi..tapi jauh la pulak...T__________T

28 comments:

Jueliza Jamani said...

heheheh.. aku bulan 9 ni g lagi.. team building plak.. hg tidoq kat mana ni arabian ker carribean?

Nurzakiah Hanum said...

la seberang sungai je kg anum dah sis

Nuriesya Nadia said...

Wah ! Bestnyaaaa. Jalan saje eh kak. :P

Kakzakie said...

Kakak pulak yg sengih-sengih ikut seronok sama baca dan tengok gambar semuanya:)

ain.ya.nun. said...

Tengok gambar pakai baju raya sefamili tu, terus teringat, ahad ni puasa dah.

Selamat berpuasa Wa. :)

Ha Md said...

Izwa, kain kita sama.. hihi.. tapi sy warna merah darah..
dulu, office pun nak buat family day kat situ. tapi tak jadi sbb kes sebelumni.. teringin gak nak g. tapi tunggu adik2 besarlah. sbb mcm costing juga kat situ, kan..?

asyifa mustaffa said...

Patut le..ada trip family day...
Waterpark dia best tau..sy dah 3kali ke situ...kikiki....

Nieyl said...

wow!biru pak ngah..hihi~
best nyer...

Mar Mansor said...

baiknye si kecik tu tak buat perangai..hepi kemain jek

Cik Itah@RRP said...

salam. wahhh seronoknya mereka....sweet akak dan family :))

Mimie_Zatun said...

Seronok.bw anak2 jalan..

QasehnyaRania said...

cepat sikit kak update hihi.
syoknya pergi naik bas.tak penat sangat kan.ada driber ..
kuasa biru

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

comel je sedondon hijau :)

Montana said...

mana la xmeragam,tengok la hero dok pegang apa kat tangan tuu...handphone canggih manggih punya dok ada..hehehe..saja singgah mai naaa

Cik Puan Rara said...

ewahhhh omei je semua.sepesen je muka hadek beradik tu eh!

Kira Sakura said...

Alhamdulilah dak bambam tu x meragam kalau tidak mesti mama dia kata. Alasan xde gmbr. Pening dlm bus xhabis lg hahaha :p

Daddy Ziyyad said...

Untung lahhhh..dapat gi berhibur kat sana FOC....:P

Dah lama betul saya tak naik bas!

Eye_nee said...

akk pergi thn lepas sis..naik bas jugak...adah tu awal thn ni pegi lagi kesana dgn rombongan cik kiah kampung...budak2 la suka...masuk safari lenguh kaki berjalan koooo...

HeNRieTTa JoSe said...

Family day kat gambang....menarik nie...amboi budak tomei manje yea...asik soh dukung...

ZazaMyMoon said...

sakan kau nak beraya kann.. kemain hijau anak beranak dah mcm pokok pine.. hahaha..
Water park best wehhh.. ai loikeee :))

Knor said...

Terhibur tgok gambar2 semua..comel2 belaka

PakcikLie PCL said...

Wah teruja jugak dgn gambang nih...pcl pernah lalu sana tp x ada rezeki masuk water park..mengejar masa .

Mimi Azirah said...

untungla dpt pegi bukit gambang

❤Kamsiah❤ said...

akak baru sekali sampai ke Gambang...hantar anak ke UMP...skrg dah th akhir dah...mak nya cuma sekali je kesana..

Falsya said...

bestnye family dayyy!!..dh lama dh xmerasa family day opis2 nie..

Nad MamaZN said...

bestnya!
selamat ari raya! ehh? hehe
comey, sweet famili
suka sgt nengok ;)

Fiza Rahman said...

Selamat hari raya...hehehe..

Best tu naik bas. Dah lama tak jalan2 naik bas. Suka tgk gambar² ni. One happy family ☺

::EIDA:: said...

adikk, pinjam pokok kelapakkk atas kepala tu boleh? hehehhhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang