thumbnail

Wednesday, June 18, 2014

Review Thistle Port Dickson - 2


Okey kiter sambung dari part - 1 , kat mane stop?
Oh lepas check-in, solat tukar baju terus terjun pool. Aku ingat kakak & ibu nak turun sekali alih-alih diaorg pegi lunch kat luar..hahaha..kami salah information!
Jadi kami anak beranak je la mandi kat pool.

Siap posing dulu sebelum basah!

Kami mulakan dengan pool kanan (gelongsor biru)



self timer

tengok budak tu..nak minum air pool tuh!!hahaha...

selftimer lagi

Ohhh..nak bagitau!

Pool besar dan pool gelongsor biru ni hanya boleh mandi dengan pakaian mandi sahaja.
Tidak dibenarkan pakai t-shirt atau seluar hawai tu..hahaha..aku mandi dah dekat sejam baru ade guard pool tegur mungkin dia baru perasan kot, tapi ditegur secara berhemah ye..dia datang dekat dan cakap "puan, sori ye..saya minta maaf banyak-banyak..pool ni tak boleh mandi dengan t-shirt sebab nanti klorin dia serap t-shirt tu, tapi dekat pool gelongsor kuning tu boleh ye puan"  - gelongsor kuning : pool kanak-kanak.. ;)

Dengan senyuman manis je dia tegur..aku pun ok ok..terus naik! Ye la tempat orang kan so kiter ikut la protokol dia, aku terus naik bilik bawak Syakirah tukar baju & tido.
Lama sangat dah dia berendam..sejam!Terus dia tido lena dekat 2 jam lebih.

Errmm..adakah patut aku beli baju mandi muslimah?Selama ni berdolak dalik nak beli sebab ia masih lagi melekap kat badan..ermm..kene pertimbangkan lagi nie..

Okey..kiter sambung..

Lepas diaorang mandi manda sampai pukul 6 lebih baru la masing-masing naik bilik!
Grrrr....dah gelap dah masing-masing..ade sunblock tapi harapkan bawak je pakai nyer tidak..ha.ha.ha..ape la..teruja sangat sampai ape pun tak ingat..penat je pegi cari!

Lepas solat mandi, tunggu maghrib baru kami pegi dinner.
Oh..entry dinner nanti aku buat entry lain ye..taknak la campur cerita makan kat sini.

Lepas dinner kami pusing-pusing hotel.Haaa..part ni yang bestttt!!
Walaupun lepas makan mata budak-budak tu dah tak boleh buka (ye la dah pukul 9 mlm kan) dengan penat mandi pool lagi..mau nyer tak mengantuk.

cantik kan? *walaupun blur skit*

nice

pakai je balik baju siang tadi..hahahahaha...jimat baju!

Kat hotel ni ade bilik permainan untuk kanak-kanak, ade bilik Lego, ade bilik game dan ade bilik wayang untuk sefamily!Semua nyer adalah free.

Bilik Lego 1

Bilik Lego ade 2, 1 di lobby (bawah 3 bulan tak dibenarkan masuk) bilik Lego satu lagi kat aras bawah yang tu semua boleh masuk dibawah pemantauan orang dewasa (bilik Lego 2 dalam renovation so kami tak dapat masuk)

Bilik Permainan

anak abah

dah kenapa dik?

Jangan kata anak..mama abah pun  teruja!

Seronok mcm kanak-kanak riang masing-masing!

Ohh..gambar bilik game & bilik wayang kami tak amik sebab dah penat sangat.
Masing-masing teruja sampai tak ingat waktu.Alih-alih tengok jam pun dah dekat pukul 10 lebih baru la teringat nak balik bilik.Hehehe..seronok la aktiviti macam nie.


nota kaki : ehh..macam kene buat lagi 2 part je ni..kata 2 entry jek..hahaha...bnyk sgt nak cerita!

24 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

Ayang Noorainie said...

ok, entry makan plak lepas ni tau..
makan kt mane? area pd makan biase2 jek..

hehehee...

PoohGumux said...

seronoknye idzwa....hepi je anak2 tu

ZazaMyMoon said...

bagus lah buat review banyak.. bagus untuk aku jugak yg tak pernah jejak lag ni.. hehehe
ehhh mmg cantik lah tempat ni. . kenan aku tgk view2 dia..

Lynda Che Lah said...

Best!

Fiza Rahman said...

Bestnya. Memang berkenan lah ngan tempat nih.

Farah Waheda Wahid said...

teringat percutian dulu..thistle memang awesome...

Cik Puan Eka said...

hai kak izwa. lamanya tak masuk sini.

Dah beso dah pun si kecik tu.

Hehehe

eka dah lama tak pegi PD, last pegi pun masa kenduri umah mak sedara suami. Blakang umah dia laut. bestnye hehe

Knor said...

mak dgn abahnya pun tumpang seronok kan..

Eye_nee said...

oK DAH KHATAM PART 2..TUNGGU KO RIVIEW PART MAKAN MAKANAN PULAK YER..TULISAN DAH BESAR NI...SBB LAPAR PETANG2 NI...

Aziela said...

Wah...ini Thistle kena bagi 3H2M punya free stay nie.... Bagus...bagus...

Liyana said...

waaa best... berapa semalam ni kak? hehehe

Daddy Ziyyad said...

aiyakkkkk..kena la beli seluar ketat kalau nak mandi kat pool ada gelungsur biru tu! hahahaha

bagus betul siap ada bilik wayang..bilik Lego..bilik wayang tu besar ke layar nya?

Dinner kat situ atau keluar?

Nad MamaZN said...

menarik!

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa...mmg terbaik la...:)

Ha Md said...

awak, sy penah beli baju renang dari sini.
http://islamicbajurenang.blogspot.com/

Tinta Lana said...

Assalamualaikum.

Tempatnya..memang cantik.. :)

mama leen said...

syoknya jalan2..

Bitt (double IS) said...

wow ada improvement ada bilik lego dan bola...hehehe kalau tak asik main wiibox je

Nora Karim said...

Menariknya hotel tu.. siap ada bilik2 mainan lagi...

Amanda Suria said...

cantik2 la gambar Idzwa and family kat sini...dulu SA pi x secantik sekarang tau...ni semua nak gatal tangan nak pi lagi ni...ehem2...leh dapat gov rate x?eh....

Amanda Suria said...

cantik2 la gambar Idzwa and family kat sini...dulu SA pi x secantik sekarang tau...ni semua nak gatal tangan nak pi lagi ni...ehem2...leh dapat gov rate x?eh....

Amanda Suria said...

cantik2 la gambar Idzwa and family kat sini...dulu SA pi x secantik sekarang tau...ni semua nak gatal tangan nak pi lagi ni...ehem2...leh dapat gov rate x?eh....

Kira Sakura said...

Kakkkkk bestnya. Byk bnda kt situ yg sgt sesuai utk seisi family. Free pulak tu!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang