thumbnail

Thursday, June 19, 2014

Review Thistle Port Dickson - 3


Sambungan lagi, mane yang terlepas dari part - 1 dan part - 2 boleh la baca ye.

Okey, esok pagi nyer kami breakfast kat luar.Oh ye..aku punyer bilik je dapat breakfast untuk 2 orang tapi aku tak pegi, aku rasa makan kat luar dengan mereka beramai-ramai lagi best.So kami naik kereta makan kat kedai depan-depan tu je..murah dan banyak pilihan.

Lagi pun kat PD senang nak cari makan.

Lepas makan apa lagi...masing-masing teruja giler la nak mandi pantai pulak!

budak mengada duduk lepak dgn mak tok dia je

adik kami - sibuk bercinta asyik dengan hp je T_______T

usha ape?

Budak-budak jangan cakap la..teruja main pasir lain macam!
Lagi-lagi Syahmi tu..dah janji dengan dia lepas sunat nak bawak main pasir pantai.
Hah..seminggu sebelum pegi dah kemas barang mainan.. T__________T

Teruja teruk ye bang!

dia jalan dulu

*waktu ni babana boat dah berjalan...lepas tu boat yg bawak banana tu rosak pulak*

puas hati dia


pantai pun bersih





Seronok nyer mereka tak terkata!

Ohhhh...nak bagitau niiii...kalau kiter menginap kat Thistle PD ni, boleh naik banana boat & jet skit secara percuma!Ye...free untuk 10 minit!

Contoh : kalau ade 3 bilik (mcm kitaorg 3 bilik) tapi yang naik sorang je kan..ko tulis kat borang tu no.bilik lepas tu pegi la tunggu jet skit tu..dah turun pegi lagi tulis kat buku rekod dia tulis plak no bilik lain dan beratur balik..gitu..jangan la ko pegi tulis tiga-tiga nombor bilik lepas tu ko bantai main setengah jam terus memang orang akan maki ko la..hahahaha...kene beratur balik utk setiap 10 minit tu ye!

Bagi aku 10 minit tu kire lama la jugak..lagi-lagi free..kalau kat luar cuba korang check naik jet skit selama 20 minit kene byr RM80..itu pun kalau tawar dapat la RM50 je..

Ini free aje...tak teruja??Aku tak la teruja sebab aku tak anventure punyer orang tapi Eady is so happy!Sebab nyer dah lama sangat dia nak naik jet ski ni! (kesian kannn kita orang ni kampung...hahahaha...naik jet skit pun nak kene kire poket dulu!)


Orang teruja...hahaha..

2 kali nak tunjuk muka orang teruja!

Seronok nyer dia


Bukan main jauh dia pegi

Banana boat pun free tapi nasib kami tak baik sebab bot bawak banana boat ni rosak.

Nak cerita skit..kelakar nie..nampak tak aso yang dekat dengan eady tu?
Dia tu sebenar nyer nak potong Q jet ski..ade ke dia suruh eady naik dengan ade orang lain, dah tentu la eady tak nak..pulak tu dia nak naik dengan eady??Hah?Hahahah..lagi la tak bolehhh...ko gilerrr nak bagi aso tu peluk-peluk eady naik jet skit?Memang tak laaaa.....

Sampai budak guard yang jaga jet skit tu pun bengang..hahaha..last-last budak tu ckp "Q!Q!" "takde takde"..."kene beratur"..hahahaha...lepas tu Eady dah turun dia bising lagi "u ni naik lama laaa...pusing-pusing lama kenapa??" ewahhhh...nasib baik budak tu jawab "aunty 10 minit aunty 10 minit mesti la lamaaaaa..." adoiii...

Tapi sebelum tu layan dulu gambar nie.





Cantik kan?

Cantik la sebab kakak aku yang gigih amik gambar semua nie..hahaha..nak harapkan tangan aku memang bergegar je la gambar!pfttttt...

Ohhh..lepas mandi pantai kami mandi pool..ehh aku tak..diaorang je!
Aku dah lari naik bilik bawak Syakirah mandi tukar baju dan tido..gini la nasib orang ade baby..ditinggal-tinggal kan sambil pandai-pandai la bawak diri..hahaha..

Ehhh..sambung nanti la last part ye..betul-betul punyer last (kot?) hahahaha....ade lagi gambar kat pool 1 lagi!Nak kene tunjuk jugak tu sebab pool tu best giler..
Ehh..semua nyer best la senang cakap!


nota kaki : tunggu yeeee...jangan la boringggggg...

30 comments:

Aziela said...

Pantai best....memang best betul mandi laut tu... Aduhaii..kena piknik la lepas nie.

SYANI said...

Cantiknya laut.. Dah lama aku tak mandi laut weh...

asyifa mustaffa said...

Mandi manda sape x best kan! Cntik gmba...

Nad MamaZN said...

best la!
teruja dah ni..
menda free, gunakan je sehabes baek..
kami pun sama gak, berkira tu rm50-80 nak naik jet ski, baik buat pi belanja makan heeh :P

Cik Itah@RRP said...

salam. syoknya ada pantai..

p.s menabung invest smart sekali :))

Mia Kassim said...

Selalu mak2 je yg diam2 kat tepi kan...nak2 lg ada budak kecik..hehe
Seronok budak2 dpt main pasir :)

Cik Ecah said...

yup! gambar semua memang cantekkk hehe
ade bby kecik gitu la kak...
xblh nak suka2 sangat mcm ank dah beso...hahaha

Lynda Che Lah said...

free ye Jetski..syiok sbb hubby ingin benar naik jetski tp tu lah mahal sikit kan kat luar tu..mesti pegi ni!

QasehnyaRania said...

bestnya..
gambar semuanya cntik cntik belaka

Kakzakie said...

Biar betul Aso tu dik - seram en edy agaknya tengok hihi.... Kenapa Idzwa tak ikut naik. Kan best tu!

maszmadi said...

syioknyer main pasir..... macam best je naik jet ski tu, kalu masz pon mesti jakun, dapat naik free pulak tu... bestnyer

Zana Adieyza said...

wah, untunglah stay situ.. dpt free.. 10 minit tu pun dah kira lama kak.. mmg mahal pun kalau nak naik jet ski tu..

faraherda.razalan said...

Dah lama tak g bercuti. Best PD ni klu pegi ramai2. Last pegi masa 2010. Sobs....Lama, kan? Cantik betul pic2 tu...suka tgk.

Nurzakiah Hanum said...

cantik semua gambar2

Siti Asiah said...

suke tgok air laut gambar yg last tu...;)

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Bestnya tengok.. tempat dia cantik la.. farah tak pernah sampai PD lagi..percaya tak..hahaha..sila la percaya...tapi InsyaAllah bulan 11 nie kot nak g PD.. heeee~

fizafantagirO said...

Waaa, bestnya pantai! teringin nak naik banana boat , tapi takuttt -.-

Ujie said...

Berlagaknya aso tu...suka ati dia je.

Saya pun tak penah naik jet ski, teringin tapi mahal. So kalau dot free 10minit tu kira bagus lah.

budak said...

haha aso tu tak tau nak menyabo ke.

ZazaMyMoon said...

cantikkkkk.. aku tgk gambar pun dah teruja. mst anak2 ko happy kan Wa. sian kat ko lah kempunan nak enjoy kikiki..
pasal aso tu mmg poyo.. hahhaha kalau jd kat aku mau aku jerit kat dpn muka dia.. buat2 mcm sawan.. mst aso tu panic.. hhahhahaha

uncle gedek said...

Uncle gayat naik banana boat tu...

dah la tu... bila dah abis dia campak je...

huhuhu

Sobri Yaacob said...

wah bestnya pd...
gambar pun wah cantik shoot..
teruja tgok..pandai ambik gambar..
very nice :P

Cho Zila said...

anak2 memang sukaler yerk.. syiok betoiler , jom kita enjoy....

Nuriesya Nadia said...

Amboiii seronoknya kanak kanak ituuuu. Yang naik jetski tu lagi terlebih seronok eh kak. Hahahaha. :P

Fiza Rahman said...

Gambar memang cantik². Laut pon nampak bersih. Tapi aso tu memang tak bley bla lah...hahaha...

PinKy MoMMa said...

teringin nak gi pantai tapi tunggu lah kembar besar hukhuk..kang mama dia makan hati kena duk bilik jer >_<

eh apak pun dah keje jauh..tahun bila la tu nk smpai pantai hahaha

Amanda Suria said...

SA suka pantai kat sini sebab bersih dan selamat..orang pun tak ramai kan....lagipun scenery sangat2 cantik...sorry dah lama x singgah sebab SA bz sgt2 nak blogwalking..ni pun curi2 jer ni...update blog pun buat auto publish...

hainom OKje said...

Mmg patut pun dapat free Izwa...habis tu mahal bayar sewa bilik hotel hehe...Kenapa pulak yg lain tak dpt free bekfes?

ayut said...

Bdak2x klu dgn air mmg xdpt dipisahkan..nnt dh puas men kompem tido xingt bangun.hihi

Kira Sakura said...

Memang pun kalau kt tmpt lain kena bayar mahal naik banana boat dgn jet ski tu. Ok kena simpan duit pegi situ jugak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang