thumbnail

Thursday, June 19, 2014

Seri Mesra Ikan Bakar & Seafood, Port Dickson


Thistle PD : Part - 1 & Part - 2

Dinner kami di Port Dickson, tak jauh dari Thistle PD..kalau keluar Thistle PD menghala ke arah kiri terus dlm 3-4 km je kot kalau tak silap aku, kedai ni berada di belah kanan kiter.
Kalau dari arah bandar kedai ni belah kiri la ye..mesti nampak punyer la sebab kedai ni kat tepi jalan je.Senang nak cari dekat dengan pasaraya kecik.

Seri Mesra Ikan Bakar & Seafood



fresh

pilih aje

segar!

Sotong goreng tepung - ehh ini dah tinggal sikit! (portion bnyk)

Siakap 3 Rasa (saiz besar)

Lala Masak Pedas (1 bungkus plastik besar)

Takde dalam cerita ini ialah : tomyam (medium saiz), telur dadar dan fresh oren & tembikai 2 jag (untuk 10 orang minum & makan). Kami 6 dewasa 3 kanak-kanak dan 2 baby.

Total damage : RM19+.++ (lum sum RM200).

Mahal ke murah?Aku pun tak sure sebab aku duk KL ni semua aku rase mahal..
So kat PD ni aku kire agak berbaloi-baloi la.


BTW...TQ so much pada Ha MD sebab bagi link baju renang muslimah..ai is dah jatuh cinta!
Ohhh...tunggu sambungan part 3 & 4 ye..tunggu aku karang lagi entry sebab ade cerita mandi pantai & pool 1 lagi tu :) ade lagi benda free hotel sediakan.


nota kaki : makan kat PD ni takyah runsing la..kebanyakkan nyer sedap je..

27 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

Nuriesya Nadia said...

Fuhh ! Lala masak pedas tu. Ntahla kak , rasenye cam biasa je. Kat KL lagi cekik kot. :P

ZazaMyMoon said...

aku kalau gi PD tak pernah dapat kedai makan yg sedap.. semuanya hawok.. since kau dah review kedai, nxt time boleh aku cuba.. harga ok bagi aku mcm mahal sket ar.. kalau mkn kt bagan lalang aku rasa berbaloi kot.. tp ini pendapat masing2 lah kenn. :D

♥ Vna ♥ said...

errr macam mahal je ai rasa..

tapi mmg kedai nie je la yg dituju kalau ke PD...kedai lain semua hampehh bagi pengalaman kami

aaahh lala tu!

Nad MamaZN said...

xpela klu servis ok dan sedap harga camtu kira worth it la kot kan..bukan slalu pun hehe.. kalu saya bawak bekal je, malas dah nak kluar2 ;P

Nieyl said...

Rasa nyer mcm biasa je..xde la mahal sgt....

Sidratul Muntaha said...

nyosal den masuk sini pagi - pagi yo
dah la den tak makan lagi pagi ni
ekau sajo jo tunjuk gambo2 ikan2 ni
lala..
aduyai..
ni buek den raso nak makan nasi jo pagi - pagi buto ni
hihiih

mama leen said...

sedapnya.. terliur tengok

Bitt (double IS) said...

ok jugak sekepala 30++ utk dewasa...kalau yuummehh lagi berbaloi kan...i is mengidam nak makan kat umbai..asal plan p melaka ada je tersangkut kat PD je...akekkee

asyifa mustaffa said...

Ok je harga tu...mmg gitu2 je price klau mkn ikn2 bakar ni...

sudipVSsenduk said...

Tak terlalu mahal tapi bukanlah murah, sebab standard makan seafood mmg harga macam tu. Yang penting layanan bagus & makanan sedap.

shameel Iskandar said...

Sedapnya. Siakap 3 rasa n sotong goreng tepung itu yg paling mengiurkan saya.

Wak Gelas said...

wak ingatkan rm19 jee., harhar2

Eye_nee said...

Sedap nya lalalalalala ituuuu....

Komen wak gelas tak bleh blah...siakap tu jer sekilo dah berapa henggit wak oiiii...

Tihara said...

sedapnya nampak fresh

Nora Karim said...

Terliur tgk lala tu... tapi saya tak mkn lala... mungkin sebab sambal... nampak sedap betul!!

fazianbatrisyia said...

sedapnye seafood....

:: Cik Viva :: said...

Rasanya tak mahal sgt kot..still ok yg penting food dia sedap & fresh

Mia Kassim said...

Sedapnya...nak2 lg lala tu...terliur tengok :)

QasehnyaRania said...

lala masak pedas..
kalau berbaloi dengan ikan fresh oke lettew

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Ohmaiiii.. sedap2 nampak makanan semua.. nanti p sana boleh la singgah..=D

Cho Zila said...

kalau sedap harga bukan apa2kan.. akak kalau gi PD tak pandai nak cari makan, makan kat hoteljer.... next time boleh ler keluar dari hotel cari2 makan..

Fiza Rahman said...

Laparrrrr...

Amanda Suria said...

ni kedai kawan SA ni Idzwa..SA pun makan kat sini selalu...hehehe...malam birthday SA beberapa minggu lepas pun makan kat sini...berbaloi makan kat sini sebab sedap, fresh dan harga sgt2 worth it..

Amanda Suria said...

ni kedai kawan SA ni Idzwa..SA pun makan kat sini selalu...hehehe...malam birthday SA beberapa minggu lepas pun makan kat sini...berbaloi makan kat sini sebab sedap, fresh dan harga sgt2 worth it..

ayut said...

Tu dia mkanan bharga rm200..yg pntg sedap..lgpon nama pon bcuti bsama family kan...

Kira Sakura said...

Errr bg kira murah la jugak kak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang