thumbnail

Wednesday, June 18, 2014

Review Thistle Port Dickson - 1


Fuhh..fuhh..mencari semangat nak update pasal bercuti kat Thistle PD ni.
Pegi 2 hari je tapi gambar nyer ya hampunnn seratus lebih!Giler nak pilih..grrr..

Okey la, kisah nyer bermula dari anniversary kami sebenar nyer..kan biase kami akan bercuti celebrate la konon nyer tapi disebabkan macam-macam hal yang timbul sampai la kami tolak balik baucer ni kat kakak aku yang belikan baucer ni untuk kami! Konon kakak aku belanja la utk anniversary kami plus bawak Syahmi bercuti sebab dia sunat haritu.
Pakej pulak hujung Jun ni harijadi Syahmi!So Jun ni merangkap semua la..

Lepas tu nak jadikan cerita, kakak aku beli 1 lagi baucer tu untuk bawak ibu & adik aku (baucer groupon ye) kire dah ade 2 bilik la.So aku memang tak pegi la nie..sekali ibu cakap jom lah kiter pegi semua!Ahhh..sudah...dari anniversary treat jadi family trip!Hahahaha..belasah je la..lagi pun bukan selalu kami ni dapat bercuti sama semua orang..
Yang penting semua orang happy!~ kata nora danish..hahahaha..

Jadi, aku punyer bilik book melalui call guna gomen rate dapat la 1 malam RM 255.20 dari RM389++ harga biase (hari biase ye). Jadi 15-16hb Jun (ahad-isnin) kelmarin kami semua bergerak la ke PD untuk rehat-rehat barang sehari dua je..

Mukhadimah je dah sekajang! t______t


Dari R&R

Sampai kat PD (ehh tetibe dah sampai..hahahaha..belasah je la..) aku check-in dan nasib aku agak baik sebab bilik dah ready walaupun waktu tu baru pukul 1.30 tengahari, sedangkan diberitahu waktu masuk adalah 3.oo ptg. Waktu ni ibu dan kakak tak dapat bilik lagi.

Ohh..yang aku cakap sebelum ni ialah waktu check-in aku tak alami apa-apa masalah macam aku baca kat beberapa blog yang komplen staff check-in sombong la, tak nak senyum la, lambat la..setakat yang aku sampai sana dari pak guard yang jaga jalan ke uncle yang angkat beg kitaorg sampai ke staff kaunter semua nyer mesra dan baik aje.Layanan pun tip top je..

Ehh..amik mood gambar skittttt!





maktok dah cucu sementara menunggu kad bilik




shawl tu buat aku nmpk gemuk..grrr.. Y___Y

Haaa...gambar area lobby je dah banyak macam ni..macam mana aku tak cakap stress aku nak pilih gambar!Hahahaha..
Hoiii gambar lobby pun dah best canne??Besar kate ko!

Ohhh dari lobby boleh nampak ni!



*




*




*



Depan mata

Kanan mata

Kiri mata

Cantik kannnn??Cantik gilaaaaa...!!Aku, orang kampung biase la mesti jakun tengok tempat cantik macam nie..gila aaaa..memang cantikkkk....pool besarrr sangattttt...

Mase ni memang terik la kami berjalan disekitar nyer, sebab belum masuk bilik lagi.
Menunggu kad bilik ibu & kakak aku.So kami berjalan sekitar sampai ke pantai tu dulu.

Meh aku bawak jalan, korang follow okey..tapi amaran..gambar maha bnyk!
Takmo tengok sila pangkah X dengan cepat.. ;)


Jom jalan!



menghala ke pantai



sekitar

cantik kan?

sekitar

nampak laut kat belakang tu?

eh?hahahaha...

Aku syak tudung shawl tu buat aku gemok okey!grrr...

Waktu ni dengan berlengas masing-masing, berpeluh menitik-nitik tapi gigih masing-masing berposing..hahahaha...redah je la anak-anak pun sudi je beri kerjasama.

Hah..jom kiter ke bilik..aku masukkan sekali terus dalam entry ni..hahaha..
Buat 2 entry je sebab 2 hari..aku is malas nak pecah-pecahkan lagi, nanti aku pening!

Lepas dah ronda tu kami masuk bilik!Yayy..walaupun bilik agak old skool bagi aku ntah mungkin sebab kaler bilik tu ke, mungkin sebab barangan kayu dia ke ntah tapi aku tak cerewet sangat bab tu!Asalkan bersih dah cukup bagi kami..

321 - lucky number!but unluck pada view..hahaha..









masih gigih bergambar masing-masing!

Ohhh..bercakap pasal view, aku dapat view parking kete & atas bangunan.Malas aku nak amik gambar..tapi ibu & kakak aku dapat view cantik!Grrr....nak buat mcm mane..kalau tido lebih dari semalam aku minta siap-siap view yang menariksss..

ni beranda kakak aku

view dia!cantik kannnn ;)

dari beranda ibu & kakak belah pagi.

Nak cantik nanti korang minta view pool tau, terus nampak laut!
Next time aku nak pegi nak minta bilik yang mengadap laut.
Hah..nampak tak...next time kate ko!Berangan kuat ni nak pegi sana balik..

Masih gigih membaca?
Ehhh...nanti la sambung lagi..lepas check-in solat tukar baju terus terjun pool!
Tunggu ye..aku karang lagi entry!


nota kaki : tetibe teruja nak update lagi sebab ramai yang teruja nak baca!TQ korangggg...

33 comments:

Nurzakiah Hanum said...

syok kan

Nuriesya Nadia said...

Lagi kak lagi lagi lagi. Hahaha. ;D

ZazaMyMoon said...

ai is dah jelly jelly bunny okeh tengok gambar.. semua view cantik2 nak mati.. aku lagi org kampung Wa.. blom sampai tempat ni lagi.. sian kannn =( cepat ar up entry lagi.. nanti boleh aku try pergi plak hehhe

Nieyl said...

lagi kak....

asyifa mustaffa said...

Ok..snggup lgi tggu...nak tau ratenya boleh?
Gmbar pool bnyk pun x pe...! Hehe

Eye_nee said...

Akk kalau N3 pasal tmpt cuti2 ni ko tulis patploh N3 pun akk rajinnnn jer baca....

Kira Sakura said...

Akkakkk pool tue bukan je menaril hati bebudak. Mal budak nie pun tertarik nak terjun sama. Ingt nk pi PD jugak anibeseri nanti. Hurm hurm boleh masuk list niehihihi

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

cantik!

SYANI said...

Cantiknya.... teruja pulak nak pegi..hehehehe

Nad MamaZN said...

ni kt groupon yg rm180 misteri hotel tu ke?

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Bestnya .. rasa nak pegi jugak.. dekat jer kan PD tu idzwa :)

Kakzakie said...

Menarik dan pastinya semua pun gembira. lagi seronok sebab ada mak dan kakak sekali...

Aziela said...

Dari lahir sehingga kini akak ada jer di PD. Tapi x pernah jemu dengan laut. Sangattt suka.

IDAZS said...

wohooo.. seronoknya... you look green la.. haha

Lynda Che Lah said...

mmg sgtlah teringin nak g Thistle..TQ kak Izwa update..scenery amatlah ohsem tapi tang bilik tu mcm biasa je..huhu..

sasha @ mumyalyaqil said...

aku dah tergedik nak pergi ni!!

Cho Zila said...

akak dah penah duk sini masa hari keluarga pejabat suami.. oooi jauh gak rate gomen yerk... kalau gi sana boleh ler ke sini...kompomler bergambar sakan gitu jugak...

lieyalatif said...

menarik! boleh masuk list!

Ujie said...

Mmg nampak sgt best...sesuai la dgn rege bilik dia tu.
Tapi betul la...keadaan dlm bilik je yg tak berapa wow. Tapi masih ok.. (Berapa byk tapi daaa)

Falsya said...

huwaaaaaa.bestnyeeee..serious cantikkkk..

Mayang ABDUL RAZAK said...

besnyer bercuti

Ayang Noorainie said...

halaaaa...tersangkut plak..cepat cepat updet next entry...grrrrr...

maszmadi said...

giler x teruja baca...
x dapat sampai sini, dapat baca n tengok gambar kat sini pon dah best... hehe

Cik Itah@RRP said...

salam. cantik dan selesa tempatnya

Tihara said...

cantiknya tempat ni izwa :)

Nana said...

bestnye... :)

Hanis Azla said...

As-salam izwa..

best..best.. besttt.. sebab citer pasal cuti2 kan rasa mcm pendek pulak entry ni sbb x puas baca and tgk gambar..

Fiza Rahman said...

Memang cantik lah tempat ni.

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa...memang best la...

Bitt (double IS) said...

masa kitaorg pergi service tak berapa best...huhuhu sebab masa tu hotel ada company event so depa moody la kot...membuatkan kitaorg pon moody..aggaggaga tapi masa u p nampak lengang giler...best pool pon xramai org dan mat salleh...huhuhuhu

tapi situ totally awesome...pool bagak dan puas

mama leen said...

cantik gambar.. teringin nak pi bercuti jugak.. huhu

Nora Karim said...

Cantiknya... lama juga xpi PD...

Amanda Suria said...

eh..rasanya malakoff ada corporate rate la kat sini...hurm...nak bawak family pi sini la..sebelum ni pergi ngan malakoff team sebab team building

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang