thumbnail

Monday, June 09, 2014

Update Si Perut Ramping


Update dari sini je la.
Hari tu ade yang tanye kan Syakirah tukar kelas kenapa dan ibu mana jaga kan?

Ohhh...taska M**A ni kelas dibahagikan mengikut umur, kelas yang pertama fokus baby sahaja 2 bulan hingga 8/9 bulan mcm tu. Kelas yang ke-2 ialah baby yang dah berusia 8/9 bln - 1 / 1 tahun 2 bulan mcm tu..kelas ke-2 ni fokus kat baby yang dah merangkak atau menyusur laju atau yang berjalan-jalan jatuh.

Sekarang ni Syakirah dijaga oleh Ibu Hani yang lemah lembut tapi kadang-kadang Ibu Atin dia datang curi jugak dia bawak ke kelas sebelah atau kdg-kdg ibu Atin dia lepak dgn dia mase anak-anak ibu Atin tido semua nyer :) Untung jadi Syakirah ni, ramai sayang dan ramai sangat manja kan dia sampai dia jadi MANJA KEDEDEK atau aku panggil dia manja keledek sangat ni..hahahaha...

Tengok jari, skrg memang suka tunjuk mcm tu!

Ohhh...al-semputtttttt...hahahaa..

Haaaa..yang ni nak marah!Kalau pegi jalan 2 jam pun boleh tido dalam stroller tapi kalau kat rumah 5 minit pun taknak tido!Gila semput mama nak makan nak solat nak ke bilik air pun dia boleh nangis macam kene dera..grrrr...kan dah kata manja keledek!
Mane mama tak kurus dik?Pffttt..ini mama sendiri perasan!Hahahaa...

Kegembiraan mereka kebahagiaan kami

Ye..walaupun aku ni mama yang garang tapi aku sayang anak-anak aku semua.
Mungkin cara aku layan mereka nampak seperti takde kasih tapi percayalah, mereka datang dari perut aku sendiri jadi mana mungkin aku tak sayang mereka..
Aku....sanggup mati demi mereka, dan mereka adalah separuh jiwa aku..

Separuh lagi ade kat Eady..hehehee.. ye ke abang??I know u read my blog abg, percaya lah b sayang abg dan anak-anak kiter :) (walaupun b garang giler..sebenar nyer b manja laaa, cuma kene pandai pada gaya dan cara je..meowwwww!Ha..ha..ha...love u abg~)

Ohh...bulan Jun ni Syakirah nak masuk 11 bulan dah, alhamdulillah masih lagi dgn susu mama walaupun makan bnyk..Syukur walaupun sesak barat nak cari stok tapi masih ade lagi untuk dia..nak susukan selama 2 thn macam abg & kakak dia.

nota kaki : ahad depan kiter familymoon ye sempena anniversary kiter yang ke-8!Yeayy...tak sabar :)

26 comments:

Nurzakiah Hanum said...

TOMEI2

ZazaMyMoon said...

adik mok kalau manja aku paham lah dia kecik lagi.. manja keledek namanya..
mama dia manaja apa plak?? manja durian?? pffttt hahaha

HeNRieTTa JoSe said...

comeinye dia....bestkan taska camtu...ada khas utk kategori anak anak...familymoon....wah menarik nie...

Fiza Rahman said...

Owh...gittew kisahnya.

Bestlah nak gi familymoon.

Nieyl said...

hihihi~garang2 sayang namanya tuh kak...:)

ZUKI DIN said...

as salam. comelnya anak2 tu. Abe Kie dtg dari segmen URL Blog #5 Mialiana dan terus follow blog awak. No 1320. Jemput ke blog sy plak. TQ.

Maria Firdz said...

seronoknya tgk teletah 3 beradik tu...

ros_reeza said...

tersenyum sendiri Ros bila tengok pic dia tidur tu :)

Bitt (double IS) said...

comel sangat

IDAZS said...

familymoon.. bestnya :) psstt nak g mana tuh?

Nad MamaZN said...

comel! moga membesar dgn sehat :)
nmpk gaya syakirah lebih suka berjalan la kot ni ye..hehe

Falsya said...

Comel sgttttt...suke gambo tiga beradik tuh..so comellsss..sama le ngan mek tembun..manje sesgt..xleh tinggal..kene ade je sebelah die..kalau x, menjerit mcm kene dera..

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa...memang comel semuanya...:)

Daddy Ziyyad said...

hahahaha..
anak kedua saya pun, masa umurnya belum cecah 2 tahun, we all panggil dia kededek! sebab montel berketak ketak macam keledek!

Ha Md said...

sini, auntie jadi ibu Ha pula. hihi.. Manja keledek.. comeynya.. hehe..

Mar Mansor said...

cute nye gambar y last tu..lagi2 si kecik ketawa bukan maih hepi

Kuazue Mohd said...

wit wit..kemana tuu... hihihi.. mensebuk plak kita yer..

Eye_nee said...

Manja keledek yer sibudak demok tu..ko sis manja keladi ekkk...

Kakzakie said...

Kakak suka tengok mereka bertiga gambar bertingkat tu. Adik mengekek betul-betul happy. Happy kan Idzwa:)

Kira Sakura said...

Alhamdulilah bukan je mama lega taska jaga anak baik2. Auntie kira kat sini pun lega skali. Yela membesar dpan mata(dlm blog) tetap dah jatuh sayang ;)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

gamabr yang tiga beradik tu comel sgt :)

Mimi Azirah said...

Betul.tuh....kite garang ngan anak anak bkn bmkne kite xsyg sedgkn kite yg kandungkan diorg lahirkan diorg kan...kite sje yg tau cre kite

Tihara said...

jadi kesukaan ramai ni :)

nieda said...

comelll esp pic last tu

eMMe said...

gelak tawa mereka tu la buat kite termimpi2 n teringat2 tatkala duduk kt opis..heeee...

hainom OKje said...

Alolo tomeinya memasing

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang