thumbnail

Thursday, August 14, 2014

Amboi Korang!


Laju je kan tanye aku nak pegi bercuti ke mane?
Mane ade berjalan la. Abah mak mertua dan adik-adik ipar aku turun KL dari Labuan.
Giler tak teruja?Kalau ikutkan hari ni dan esok aku start cuti sampai selasa nanti, tapi apakan daya Abang Syahmi ade peperiksaan di sekolah agama minggu nie..

Uhuks..

Abah mak mertua aku dan adik ipar perempuan aku akan terus ke Muar, Segamat dari KLIA tu. Sepupu Eady amik diaorang then terus ke sana. Dan kalau ikut perancangan awal kami tunggu di KLIA dan terus ke Muar jugak. Sabtu ni ade kenduri kawin belah abah mertua jadi abah turun sini la. Ha..kan aku dah cakap kitaorang ni orang JOHOR la..tak caya..

He..he..he..abah Eady memang berdarah Johor, adik beradik sepupu sepupu Eady ramai lagi ade kat Johor tu. Abah mertua sorang je tercampak kat Labuan sebab terjatuh cinta dengan orang Labuan kan.. ;) kalau ikutkan pencen askar dulu baru abah start duduk Labuan, sebelum-sebelum tu duduk Semenanjung. Eady tu bersekolah hampir dekat 11 buah sekolah dari kecik sampai la besar, anak askar kan..paham-paham je la..adik-adik Eady je la memang orang Labuan, Eady & abang dia orang KL. Paham?Tak paham..takpe la ;)

Sebab tu kalau orang tanye Eady tu orang Labuan ke, aku cakap tak! Sebab seumur hidup dia, dia tak pernah duduk sana. Membesar kat kampung Johor cuma lahir je kat Labuan, dalam pantang mak dah duduk semenanjung. Dah besar, membujang duduk KL dengan kawan-kawan je Eady tu..merempat dari satu rumah sewa ke satu rumah sewa lain.Gitu la salasilah nyer sikit-sikit..

Ehhh...lagi sekali aku tercerita pasal Eady kat sini!
Sindrom rindu la ;) ...kehkehkeh...biler jumpe bercakaran jek!huh...

Kat mane tadi?
Ha..hari sabtu pagi-pagi la kami gerak ke Muar nanti untuk menghadiri kenduri juga beraya bersama abah mak mertua sekaligus dengan keluarga belah Eady.
Tak sabar nak jumpe abah mertua, nak tengok sesihat mane beliau sejak sakit haritu.

Dan..ha ade lagi best!

Sabtu jugak la flight adik Eady yang lelaki akan sampai anak beranak, dia orang ade jamuan raya office kat De Palma Shah Alam. Jadi lepas kenduri kami balik semula ke KL.
Ahad baru jalan KL la kami semua so isnin selasa aku cuti la bawak dia orang berjalan dan flight dia orang balik hari Selasa petang. Kat KL ni diaorang semua akan duduk di Akar Homestay di Kampung Baru. Ha...yang ni nanti aku review eh..aku dah pegi tengok dan book tempat tu..so nice sebab tempat baru.

Now...sewa kereta dah setel, homestay dah setel..semua dah book, tinggal bayar balance mase hari berkenaan je. :) tak sabar nak jumpe dia orang semua.

So..dah terjawab la kan aku nak pegi bercuti kat mane?
Kat KEYELL aje ler...kehkehkeh...


nota kaki : tak sabar nak tunggu sabtu weh! :)

16 comments:

Fiza Rahman said...

Owh...gittew. Selamat melayan keluarga mertua lah yerp. Smoga perancangan dan perjalanan dipermudahkan olehNYA.

Kakzakie said...

Idzwa... Muar tu dimana sebab Sabtu ini juga anak buah kakak akan menikahi anak dara di Muar. Anak buah kakak dari Bangi. Dia engineer dan bakal anak buah kakak ni Muar (architect). Jangan-jangan bakal anak buah kakak tu yg sedara Idzwa.. mana tahu kan..

Beranganlah kita jadi sedara hihi...

Falsya said...

kl pun kl la janji bercuti..ehhh, tetibe tukang jawab pulak..hehehe..

sgt memahami en eadyyg bertukar2 sekolah, berpindah2 randah nie sbb abah kite pun ashkar jugak..;)

Hazmin Hamudin said...

KL pun jadi. janji boleh bercuti jugak. hehe.

Farah Waheda Wahid said...

pack schedule tu... he he he...

Kira Sakura said...

moga semuanya selamat dan dipermudah kak. nak berjalan ke mana la nanti tu kan? hihih

akak pergi la bawak dekat planetarium tu. kat satu kawasan situ kan ada mcm2 galeri. sebab kira tau situ aje.

akak orang kl lagi la tau mana nk bawak ye dak? kihkihkih

fazianbatrisyia said...

ok, layan sebaiknya mentua pun mak ayah kita jugak...weekend ni pun sy dah ada jadual...padat gak

Nurzakiah Hanum said...

moga semuanya berjalan lancar

asyifa mustaffa said...

Oh...family in law dtg rupanya...ok...layan sehabis baik...moga semua baik2 belaka...

Lyn Yusoff said...

boleh jumpa family puas2 :)

Nazayiena Ayiena said...

Slmt melayan dan menemani keluarga mentua shopping serta jln2.

Nad MamaZN said...

kat mana2 pun asalkan bersama famili syok aje kan? ;)

Mimi Azirah said...

kl pun kl la..jnji.cuti

HeNRieTTa JoSe said...

Bestnye...gather ramai ramai...

PS...esok sabtu sudah...

nooraini zubir said...

have a safe journey ya..

and happy gathering with in laws family..

Zaza Abdul Latif said...

agak terlambat aku membaca kisah & salasilah ko kat entry ni Wa.. hehe
nway kat mana2 pergi bercuti pun janji ttp enjoy.. janji bersama2 keluarga terchenta... :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang