thumbnail

Wednesday, August 27, 2014

Breaky Wrap Diy


Oleh kerana aku kene cuti duduk rumah dengan Syakirah maka entry yang ade semua ceduk gambar yang ade dalam hp ni je :)
Nak BW memang tak sempat la ye..maklum la anak dara kecik tu baru berdiri meniti..

Ohh..bukan nak cerita pasal dia tapi nak cerita pasal makan lagi.He..he..he..nak cerita pasal jalan tak kemana buat mase ni. Ehh..cerita zoo pun tak start lagi..pftt..tunggu ye!

Kali ni nak bagitau, aku buat breaky wrap sendiri sabtu lepas. Patut pakai Tortilla tapi yang ade Paratha je so belasah aje lah.



Senang gila kot nak buat dia! Yang tak pandai masak pun boleh buat, yang tak boleh tu cuma malas jek.

Just goreng burger ayam, goreng tanpa minyak roti pratha tu..tuang cili sos, mayonis kat pratha tu letak burger pastu balut jek! Siappppp dimakan.

Ha..tambah cheese slice!

Sedap & kenyang jugak la makan ni!
Gara-gara Kak Jah diva buat aritu terus aku terliur nak buat sama. Oh..jah, sori tak dapat backlink sebab aku pakai hp jek ni, later aku letak je Zaza!

Bahan pun murah je nak beli, masak pun 5 minit je pun. 


nota kaki : sori bnyk ye tak dpt BW.Sori sgt~

23 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

ieda immi said...

nak buat malas atau tak ingat itu akk aahhahahha ..
dah siap sedap lak
biasanya akk nie bila dtg seru rajinlah uhuhu

Kakzakie said...

Ini salah satu menu yg selalu kakak buat utk buat bekal anak dara kakak ke sekolah tapi kami guna tortilla..

Mrs Little Voice said...

mudah n sedap....

Nad MamaZN said...

sedapnya!

LYAfrina said...

Sunggyh mudah n cepat..
Nampam pom mmg sedappppp la..
Nk cuba jugakk

umma sharifah said...

nampak sedap....nak try buat la pasni :)

asyifa mustaffa said...

Tambah salad lgi umphhhh!!!

Mia Kassim said...

Mmg nmpk simple dan sedap ! :)

haidar abdullah said...

Owhh... Tq Tq resepi yg sgt simple ni

Falsya said...

sedap dan simple..nak xnk buat je kan..adehh, lapooo..

Petak Bunga said...

kreatif semua jdi..
bolh try ni..

Fiza Rahman said...

Ok. Nanti aku buat. Tak pernah try lagi pakai roti paratha.

:: Cik Viva :: said...

kita pon penah buat camni..sampai muak sbb terover taruk cheese..hihi

Bin Muhammad said...

Nampak mudah dan menyelerakan. Ok! Boleh cuba nanti!

Azian Elias said...

senang je kan.. boleh akak buat nanti.. benda semuanya ada.. thanks for sharing.

ros_reeza said...

sedap!

Julia Johari said...

Sedappp yer kak izwa...nak cuba lah hehhe

::EIDA:: said...

ida selalu buat tuk elak makan nasikkk.. hkhkhik. ida buat ayam grill gitu~ kenyang kann even pratha je punn hihiii

faraherda.razalan said...

Nmpk sdp ni! Tp kalori pun sodap Izwa! Hahahaha! Nak try gak!

sal ya said...

Bkn setakat bdk. Mak budak pn suka.

Kira Sakura said...

haishhh akak. dikau mengundang perot gedung gedang hujan hujan gini =.=

Kira Sakura said...

haishhh akak. dikau mengundang perot gedung gedang hujan hujan gini =.=

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang