thumbnail

Friday, August 08, 2014

Monolog Diri


Ha...hati aku ni kan....iskk...
Banyak benda nak cerita tapi ntah kenapa rasa macam tersekat pulak.
Malu la pulak sebab nanti ade orang office baca!Ha..ha..ha.. *haiii koranggg...*

Selama ni tersimpan rapi tapi sekali ade yang tanye "awak buat blog eh?"
Err... T______T nak jawab pun malu sebab blog suka suki je nie, lagi pun ini lah satu-satu nyer tempat aku mengarut macam orang gila sebab kat luar aku ayu ayu orang nyer...wakakaka..takde lah..kat luar aku tak campur orang sangat..
Kenal, senyum, biase-biase je tapi kate nak close dengan orang memang tak la.
Lebih senang sendiri tapi baik dengan semua orang. Korang pun, kalau baca tu dendiam je la..malu ai tau.. ;)

Life macam biase pegi keje - rindu kat anak - buat keje - balik - gaduh dengan anak - kadang rase macam alahaiii why my life so bored?Arghh..mainan syaitan ini!
Sedangkan aku patut nyer bersyukur sangat sebab aku rasa kat luar sana ade yang sanggup bayar untuk tukarkan life aku dengan dia! Apa lagi yang hendak aku keluh kan?
Suami, ade..anak, ade..makan minum pakaian..cukup pakai sempurna walaupun tak mewah mana, rumah, walaupun rumah ibu abah tapi masih lagi mampu menampung kami berteduh..Nah!Lalu apa lagi untuk aku mengeluh kesah wahai hati...

Takut membayangkan kalau ditarik semua sekali dari diri ini.Janganlah..
Cuma rasa hidup ini mendatar..takde cabaran (sedangkan hati ni takut kalau tercabar..err..taknak taknak!jangan jangan..aku tak nak..)

Argh...dah kenapa aku ini?
Adakah kerana hari ini hari jumaat?
Adakah kerana aku perlukan cuti berehat diatas katil empuk kepunyaan hotel dan melayan angin bayu ditepian pantai?

Argh..itu saja alasan untuk berada jauh dari kesibukkan hari..
aku dah kenapa?aku sendiri pun tak memahami nyer..adakah kerana aku cuma PENAT?


nota kaki : HA..HA..HA..HA..HA...alasan untuk ajak bercuti *En.Eady - sila take note ye ;)

26 comments:

PinKy MoMMa said...

cakap la mu nak pegi bercuti kan..pangg kang hahaha..kias kias pulak

Fiza Rahman said...

Betul tu. Bersyukur lah dgn apa yang kita ada. Suami penyabar dan penyayang. Anak² yg handsome, cantik dan comel. Pandai posing plak tu...hehehe...Klau bley bertukar life, aku pon nak. Nak juga merasa mcm mana yg korang rasa.

Alaaaaa...nak ajak bercuti lettew ☺

Farah Waheda Wahid said...

bersyukur dengan apa yang kita ada itu yang sepatutnya... apa saja yang diberikan oleh Allah telah ditentukan, dikira dan dihisab...untuk apa kita mengeluh kann??? mungkin kita tak nampak apa dia, tapi tanpa kita sedari itu adalah untuk kebaikan kita sendiri..tak giteww??? anyway, tu dah nak sampai plan percutian lah tu yang hari tu sibuk cari transport tu...hik hik hik... salam jumaat darl...

Nad MamaZN said...

ni mmg sampai tahap nak pi bercuti ni bila dah bermonolog sendiri, hehehe

Jueliza Jamani said...

heheheh hang ni pagi2 jangan menolog sgt.. g ajak en eddy g bercuti..

Rosmiza Ali said...

Hehe.. Samela kite.. Mieza ni pun kat blog jer kecoh.. Tp realitinya seorang yg sgt pendiam.. 😁
Arah Barat Laut (waktu lepas midnight hingga Subuh)

Kakzakie said...

Mulalah bagi hint ni...
En. eady dah masak dah dgn bini dia:)

Apa pun bersyukur segala nikmat yg ada.

Nurzakiah Hanum said...

singgah kejap

Lynda Che Lah said...

syukur sgt wlu kdg2 macam makan hati ulamkan jantung..hihi..
ingatkan kita paling teruk diduga..ada lagi yang lebih payah dugaan dorg..
pun sama..dlm blog je mcm happening tp sy seorg yang pening..mulut mcm ada pisang emas :p

Nieyl said...

Semua org cmtu kot..yela..kita manusia kan serba x cukup..padahal,Allah tu dah beri rezeki tu pada kita..mungkin rezeki kita tuh lebih baik dr org lain..ape2 pun..bersyukur dgn apa yg Allah beri pada kita..dugaan dan ujian tuh sentiasa dtg pada kita..:)
selamat hari raya :)

nooraini zubir said...

kekadang life kite boring tp kekadang ade life org lagi boring dari kite kot?? hahahaa..

btol la mcm kene pegi bercuti jek..

dah mula bosan jugak nih..huhu..

- dieyana - said...

hahah..ini meroyan jumaat ek? ;-))

apa2 je lah dik..kitapunyablog kitapunyasuka..amacam?

**kes kita lebih kurang sama dik hahaha...

Mia Kassim said...

Wah bermonolog gitu.... itu rasa2nya nak kena pergi bercuti lagi tu nampaknya .... hehe

Falsya said...

sama la ..kat opis nie tetibe je ade yg bertanye gitu..adehhh..

bermonolog utk gie bercuti xsalah..mungkin berkesan..hehe..

asyifa mustaffa said...

Nak g becuti la tu...

Hanis Azla said...

As-salam izwa..

ini namanya monolog nak pergi bercuti he..he.. happy weekend izwa..

Zaza Abdul Latif said...

kau tak payah nak novel sangat ayat tu Wa.. cerita kemain panjang.. hujung2 sebenarnya niat kau nak ajak laki kau gi bercuti kannn.. hahaha kemain berbunga2 phuitttt :D

Julia Johari said...

Hahahha kelakar lah keluhan akak ni...last2 sebenarnya kaki holiday gak ni...akak ni sama ar cm saya...mana boleh duduk diam2 lama2...fenat...bila bercuti mmg seronok...jom kumpul duit...weeee

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

hahahahha rupanya point penting .. nak ajak pergi cuti ye Idazs :D

budak said...

Rileks kak. Sok dah sabtu. Hehe

LYAfrina said...

Mungkin kerana kepenatan dgn komitmen kerja n rmh tangga.. jd mcm2 perasaan muncul..

Btul tu.. sentiasa bsyukur dgn apa y kt ada n miliki.. bsyukur dgn khidupan hidup y kt miliki arini..

hainom OKje said...

Kdg kdg kita mmg suka bermonolog Idzwa...

Pha Is said...

smoga dapat pergi bercuti...

Mimi Azirah said...

hahaha...note akhir x menahan

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

hahaha,,sama la kita idzwa.. farah pun pernah member2 yang tah dok cari apa tah kat google..sekali terjumpa blog farah tue.. huhuhuh maluuuuuuu ceq.. hahaha..yg terbaru jiran pulak dah jumpa blog farah..adoiiiii blushing!!! =D

Kira Sakura said...

tau dah taktik akak tuuuuuu kahkahkah :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang