thumbnail

Monday, August 04, 2014

Semangat Nih!


Fuh..fuh..fuh...bnyk sgt habuk ni!Fuhhh....

Wahhh 9 hari kot aku tinggalkan blog dan ntah kenapa aku tak rindu!Pelik bin ajaib.
Selak pun tak. 9 hari, ade hari duduk rumah ade hari merayap tengok wayang ade hari balik kampung.

Ha...ye aku ade kampung tau!Hehehe..kampung arwah atuk aku kat Muo di Sawah Ring.
Selama ni abah je yang biase balik, tahun ni dan mungkin tahun-tahun akan datang aku nak balik tetiap tahun. Best tau kampung walaupun kat situ takde line internet..pftt...ade sawah padi ko!Syokkk..jakun pun ye jugak..ha..ha..ha..puluh tahun kot tak tgk padi menghijau mcm nie.

nah belanje satu gambar dulu ;)

Nak cerita ape?
Semangat ni nak buat keje..lagi semangat sebab dah pening duduk rumah!
Dengan kerenah anak sendiri pun pening nampak sangat tak bleh jadi suri rumah..he..he..he..

Oh..lagi 2 minggu orang Labuan nak turun sini ;) mak abah adik ipar nak turun KL.
Kami akan ke Segamat, kampung abah mertua.Ye..asal usul kami semua dari Johor.
Arwah atuk aku Jawa Johor, abah Eady memang azali orang Johor, eady memang membesar di Johor dan dan tu nak ngaku orang Johor gak..padahal aku anak jati KL! ;D

Dan hujung bulan ni jugak nak turun ke Penang pulak, ibu nak raya dengan adik beradik dia kat sana.
Oh ye..my ibu orang Jitra Kedah. Adik beradik ibu ade lagi kat utara.

Jadi boleh cakap bulan ni full la kot aktiviti. *danmungkinpoketpunagakterkoyak..hihihi..*


nota kaki : harap-harap tak clash dgn hotel review tu..fuh..fuh..jgn la clash!

28 comments:

msredcheesecake said...

Seronok...macam meriah je raya sis... bestla ada kpg...hhee

maaf zahir batin selamat hari raya

Fiza Rahman said...

Ada gak kampungnya yerp. Bestnya. Sejuk mata memandang sawah padi nan hijau tu.

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Bestnya kampung ada sawah padi Idzwa..

Selamat hari raya :)

PetakBunga said...

cantik nya bergmbr kt sawah padi..
lupa nk ambil gmbr gini blk kg..

Ayu sukatiakula said...

mmg cantik sawah ring tu.. atok sedara ade kat sana

kita plak org segamat.. sejohor la kita ye

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa...cantik pemandangan kat sini...dulu mama mmg selalu ke sini sbb arwah akak suaminya mmg org kg sawah ring ni...;)

asyifa mustaffa said...

Bejalan sakan nmpk raya thn ni...):

LYAfrina said...

salam aidilfitri awak..

suka pic kat sawah padi..x pernah lagi ke sawah padi.. teringin sangat..

LYAfrina said...

salam aidilfitri awak..

suka pic kat sawah padi..x pernah lagi ke sawah padi.. teringin sangat..

Kakzakie said...

Itu dia seronok penangan balik kg Idzwa. Kalau Johor boleh geng dgn kakaklah macam ini:)

Zaza Abdul Latif said...

nampaknya raya kau lagi meriah dari aku ni.. hishhh

Cho Zila said...

wow menariktu.. akakpun sama raya kali ni tak tengokpun blog sendiri.. blog orangpun lagiler takkan... maalumler kat kampungtu buang masajer internet slow bangat...
ooo raya izwa masih panjang lagilernikan...

mama leen said...

cepat sambung cerita raya

Hazmin Hamudin said...

Cantik betul pemandangan sawah padi tu..

Nieyl said...

selamat hari raya....

Mia Kassim said...

Raya sakan lah sebulan ni ..... hehe

Daddy Ziyyad said...

Unik betul nama tempat tu kan...Sawah Ring...ada kena mengena dgn Lord Of The Ring ni...hahaha

Hanis Azla said...

As-salam idzwa..

Salam aidilfitri.. wp raya kat mana2 pun sama, tp tetap rasa best best bila ada kampung kan.. wah.. penuh padat jadual bulan ni ya.. poket rabak pun takpe idzwa.. janji hati happy..

maszmadi muhamad said...

owh, sawah ring, memang cantik ada sawah padi..... duluuuuuuuuuu nak balik kg atok kat muo lalu lah kg ni, tapi skrg dah ada highway, x lalu dah, bayar tol, dah smpai umah atok.. hihi

HeNRieTTa JoSe said...

Selamat Hari Raya akk...ooo hotel review...bru rietta tringat....aitu nk join, tpi xjd join, sebab takut clash....

Kira Sakura said...

akak turun penang habaq la. mana tau ada rezeki kita boleh jumpa hug2 cipika cipiki sekejap ke kannnn

Julia Johari said...

Cantik ambil gambar kawasan sawah padi..nice...padat jadual akak heheh

Mar Mansor said...

sejuk mata memandang pemandangan sawah padi tu..selamat hari raya..
selamat turun ke johor (org johor)..

Diana Rashid said...

ni baru betul2 raya..kan??heheh

- AZIE - said...

selamat hari raya...maaf zahir batin

hainom OKje said...

Okje pun org Johor Idzwa...

Mimi Azirah said...

xmo xmo xmo...kne rindu blog jugak

Mimi Azirah said...

xmo xmo xmo...kne rindu blog jugak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang