thumbnail

Monday, September 29, 2014

High Fever


Dari selasa Syakirah demam tapi hari jumaat mlm & sabtu pagi tiba-tiba suhu terus naik cecah 41.
Di Pusrawi, doktor terus masukkan ubat ikut punggung dan lembabkan dia. Selepas selesai dilembabkan kami disuruh terus ke Hospital Ampang.


Tapi, kami tak pergi sebab suhu Syakirah telah turun terus ke 36.

Cuma sekarang, siang dia sihat (alhamdulillah..) demam sikit pun tiada. Yang masalah bila waktu dia tido malam, demam akan datang semula cuma suhu tidak tinggi..sekadar 37-37.7 sahaja. 3 orang anak tapi ini pertama kali bagi kami. Tak tahu dan takde pengalaman begini.

Kami akan ke Hospital Ampang untuk check lebih lanjut sebab risau benda ni berulang dah 2 mlm. Siang sihat aktif tapi malam demam datang semula walaupun suhu tak tinggi risau tetap ada.

Harap takde sakit yang pelik-pelik (nak imagine sakit lain pun tak berani), cukuplah anggapan kami demam nak ringankan badan sebab nak berjalan..
Susah hati sebab tido kami ntah kemana. Tak mampu nak lelapkan mata bila anak tidak sihat, dan memang kami berjaga memantau suhu dia supaya tidak naik tinggi.

Ting tong kepala tak mengapa asalkan semuanya kembali seperti sediakala..(amin~)

New update..atas tu draf mlm tadi sebab tak boleh tido.

aktif macam biase

lepas amik darah..hehehe..

see dah okey!

ubat dari Hospital Ampang

Rupa nyer tonsil dia bengkak sebab tu demam dia on off.
Cuma bacaan darah merah tak cun sangat, doktor cakap mungkin sebab demam dah lama almost 7 hari. Amik darah untuk check denggi tapi bukan denggi.

Next week if dah baik demam kene check darah balik sebab doktor nak clear out pasal darah merah tu. Harap jangan la bukan-bukan, cukup la sekadar infection sebab demam nie je.

Korang doakan ye..Syakirah cepat la baik. Mama is so sedih okey..

23 comments:

Ha Md said...

semoga cepat sembuh syakirah..

Farah Waheda Wahid said...

I is doakan yer darl... semoga Syakirah get well soon dan sembuh sepenuhnya seperti sediakala...I feel you... You too take care...

Sal Bee Yah said...

alhamdulillah bukan denggi...get well soon ye syakirah

- dieyana - said...

Ya Allah, tingginya 41... ermm..moga cepat sembuh ya! amin.

LYAfrina said...

A ah.. klo ada tonsil mmg akan high fever n on off.. slagi x buang tu.. akn demam brulang..tp maybe dgn antibiotik pon blh kawal.. cuma kna mkn ikut praturan utk kesan y efektif. Moga syakirah smakin baik n sembuh ye.. mmg la.. klo ank x sht kt akn ssh hati sgt

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah get well soon

Bicara Kak Noor said...

semoga syakirah cepat sembuh ya sian kan kalau demam menyerang anak2 ni

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

cecepat sembuh ye sayang ...syakirah kuat!

faraherda.razalan said...

Alhamdulillah semuanya ok. Si comel ni pun dah aktif blk, kan? Teringat ms Aydin kena demam on off. Same case, tonsil. Tapi kami panik sbb tkot denggi. Aduh mak! Jauhkan. Hope kita semua jauh dr musibah. Comel dak Syakirah ni tau. Berkenan btol aunty. Hahahahah~

Kira Sakura said...

Allahuakbar susahnya hatiii. Moga cepat sembuh cepat sihat syg. Moga xde ape yg serius amin. Akak mohon jaga diri

Fiza Rahman said...

Sian dik mok kena cucuk. Memang susah hati dan tak cukup tido. Lebih2 lagi demam malam. Siang ok nnt malam panas balik. Org dulu panggil demam kura². Alhamdulillah tak admitted.

Cepat2 sembuh yer sayang. Suma org risaukan awak. Mama pon take care jugak yerp. Inshaa'allah...hanya doa dari kejauhan .

Lynda Che Lah said...

cepat sembuh syg..
btw..cantik wajah baru..baru ni sempat terjah kak

ain.ya.nun. said...

Semoga cepat sembuh syakirah.

Bitt (double IS) said...

semoga dia cepat sembuh ya

Cik Kumbang said...

Cian dik mok huhu
semoga cepat sembuh

Cik Puan Eka said...

semoga cepat sembuh sayang. Sian mama risau.

nooraini zubir said...

speedy recovery sayang syakirah..

awanungu said...

semoga cepat sihat insya Allah

Aishah Hussin said...

kakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.. cantiknya blog akak.. huhu..smoga cpt sembuh ye syakirah.. singgah singah ler rumah bruk sy kalau akak free.. hehe

http://omeybulat.blogspot.com/

btw, da follow akak da.hehe

IntaNBerliaN said...

kalau anak tak sihat, mmg kita nak tido pun tak lena kan... duk pantau suhu je...

Aida Salleh said...

Ala kesiannya. Memang kalau budak kecik tak sihat ni hati tak boleh tenang kan? Semoga syakirah cepat baik.

hainom OKje said...

Emak mana yg tak risau kalau anak sakit....anak okje dulu pun demam lama gak...walaupun tak batuj dan seme rupanya kena 2ndery inspection pada pundi kencing sebab demam dah lama....lepas cucuk antibotik 3 hari alhamdulilah...demam surut....

moga Syakira cepat sembuhlah yeh.....la ni dah elok lumm?

Zaza Abdul Latif said...

Speedy recovery adik.. jgn bagi mama abah risau k.. be strong.. adik kan suka ambik gambar sambil senyum2.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang