thumbnail

Tuesday, October 28, 2014

Doa Nabi Yunus a.s


Bacalah selalu "La ila ha illa anta subhanaka inni kuntu minadzzalimin 
لا إِلهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنّى كُنْتُ مِنَ الظَّالِمينَ - "

Sabda Rasulullah SAW:

“Sesungguhnya aku ketahui satu kalimah yang apabila dibaca oleh mereka-mereka yang ditimpa bala atau kesusahan, Allah akan lepaskan si pembacanya dari kesusahan.

Doa yang di amalkan oleh Nabi Yunus a.s saat dirinya ditelan ikan paus, pendekatan doa yg amat lembut, beradab lagi merendah diri, iaitu dgn mengakui kesalahan diri sendiri...doa yg baik, amalkanlah slalu, insyaAllah MUJARAB.

Rase dah hampir kepupusan idea dah nak bercerita kat sini.
Mungkin perlukan masa nak cari balik mood atau pun idea..huhuhuu..

Tunggu bulan 12 la kot lepas balik cuti nanti mungkin baru ade mood..ha..ha..ha..
Ntah la korang..tepu otak! Punyer tepu sampai pelik macam mana orang lain boleh update selalu sampai sehari 80 kali update..copy paste kah?

Tengok la..kalau-kalau mood tu tetiba datang berupdate la blog nie..tapi serius hari ni mood kelaut sampai ke Labuan dah kot.

19 comments:

Fiza Rahman said...

Memang dah jadi amalan baca doa ni. Sakit gigi pon baca doa ni...hehe...

Biasalah tu. Mood kekadang ada pasang surutnya. Smoga mood kembali pulih seperti biasa. Klo tak tau nak citer apa, citer pasal triple SI tu ☺

NM03 said...

ko up la ko masak ape hari2

Tihara said...

insha Allah, doa ni memang elok diamalkan

Jueliza Jamani said...

fuhhh aku bagi saka rajin skit.. haip2 kawan aku nak izwa yang dulu.. happy2.. gila2.. come back izwa yang dulu..

Kesuma Angsana said...

mmg jadi amalan ni izwa, neway tq berkongsi lagi

aizamia3 said...

Adakala terasa malasnya nak update..
Adakalah tersimpan sebagai draft.. ntah bila nak publish..
eemm..

Kakzakie said...

Manalah tak.. asyik membayangkan Labuan tak sudah..
Susah-susah tiap hari tepek gambar anak dara gebus tu sehari sekeping jadilah..
1. dia makan
2. dia tidur
3. dia main
4. dia kacau kakak/abang
5. dia menangis
eh... banyak tu hihi...

Falsya said...

Jauhnye mood smp ke labuan..nnt email kite nama penuh mood ngan ic skali jgn lupe..kite nak tlg belikan tiket..hehehe..

el said...

lau xde idea sgt..update je apa yg anak2 uols buat hari2..mesti best bc..sbb cite bebudak ni mmg seronok bc

Julia Johari said...

Akak ju kasi idea...citer la anak sis yg bongsu tu dh pandai apa...nak tau hahahha

Kira Sakura said...

akak cerita hari2 pasal budak bertiga punnnnn dah berbunga hati baca haaaaa

Mia Kassim said...

Ni ubatnya bercuti jak ni.....confirm lepas cuti idea mencurah2 dengan banyaknya...hehe

*Tak ke Karambunai ke ???? :D

LYAfrina said...

tq for sharing...

haha.. update pic y snap ari2 dgn entri simple2..

Sherwieyna Muzzawer said...

Hahaahah..kita pun baru je mula aktif. Sebelum ni blog sampai dah berhabuk tak buka-buka..hehe.

MizzTina said...

xpe, refresh mood tu dl..hehehe..


selalu amalkan doa ni..

Aziela said...

Akak pun lately ni lemauuu sikit Idzwa...

hainom OKje said...

Pagi tadi baru dengar ustaz cakap pasal doa nabi Yunus ni....Okje pernah cuba baca doa ni masa cari barang dan alhamdulilah jumpa....

CT Humairah said...

baca baca jadikan amalan..
tk boleh banyak sikit pun jadilah..

Zaza Abdul Latif said...

InshaAllah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang