thumbnail

Thursday, October 23, 2014

Khamis Bisu


Makin lama makin hilang pulak idea nak bercerita. Mungkin sebab aku busuy dengan masalah sendiri lately ni ke ntah macam mane. Nak setelkan benda yang tak setel-setel lagi ni buat aku hilang idea pulak. Masuk blog korang pun sekadar baca je, nak komen pun macam tergamam punyer teruk..

Seronok tengok entry korang jalan sana sini, makan sana sini, raya sana sini. Aku belum lagi kot, mungkin bulan 12 nanti. Eady out station sebab closing akaun, aku mungkin ikut dengan anak-anak. Almaklum la kan orang tak biase berjauhan tak tido malam kalau takde Eady..ha..ha..ha..teruk weh... 

Lepas tu nak balik Labuan hujung bulan 12 tu.
Harap bila tiba waktu balik tu tak hujan la..aku ni paling PENAKUT NAIK FLIGHT dan PALING TAK SUKA NAIK FLIGHT maka bila mengalami gegaran tu aku akan panik sampai rase nak muntah, pitam or pengsan okey..Fobia kat tempat tinggi teruk sangat nie..
Biase aku akan mintak Eady book flight pagi mase cuaca cantik balik KL pun sama pagi tapi kat Labuan sekarang ni tak tentu, pagi pun hujan lebat..huwaa..takut nyer >_<
Sebab tu aku tak berangan nak pegi London ke England ke, kalau berangan pun nak pegi NZ tapi nak makan ubat tido sepanjang flight..bhahahaha...sampai tahap macam tu.

Eh..start merepek dah.

Aku sekarang ni tengah apply duduk luar cuma jalan nyer agak "kurang lancar" sedikit.
Hal ni la yang tak setel-setel lagi nie. Agak payah buat mase ni, mungkin sebab hati tu tak tenang kan so Allah SWT pun tak permudahkan lagi. Untuk kebaikkan anak-anak aku jugak.  Masing-masing dah besar.

Impian aku bukan rumah banglo besar, cukup la sekadar dapat tido dengan selesa sikit.
Cukuplah dengan kami je dalam tu. Impian aku nak solat jemaah bersama-sama, nak mengaji bersama-sama setiap hari. Sedih jugak sebab buat mase ni Eady dengan anak-anak je berjemaah dan mengaji sama sebab aku busy dengan Syakirah yang tengah buat perangai tak nak dengan orang lain..tak nak berenggang pun. Jangan kata nak makan nak mandi pun susah dengan dia. Nak lepaskan fasa ni lagi setahun..phieww..

Ermmm...korang doakan aku ye. Harap Allah SWT permudahkan urusan aku.
Ye khamis aku bisu sebab jari dan otak aku je jalan nie, mulut tak jalan pun ;)

25 comments:

NM03 said...

semoga dipermudahkan segala keinginan di hati kamu!

Nuriesya Nadia said...

Semoga semuanya dipermudahkan ye kak. :)

Farah Waheda Wahid said...

semoga segala urusan you dipermudahkan yer darl... In Shaa Allah, Amin...

Jueliza Jamani said...

Semoga dipermudahkan beb.. jangan fikir sangat berdoa banyak2 yer.. aku as kawan hang aku akan berdoa agar hang sentiasa dipermudahkan Amin..

el said...

iols lagi lah x nah naik flight..naik tu pun dlm mimpi je hahaha

iols pun nak duk luar gak..semoga apa yg kita rancang ni dpt dipermudahkan

Nurzakiah Hanum said...

semoga dipermudakan

faraherda.razalan said...

Cerita psl masalah, sy ni pnh drop susu sbb stress pk mcm2 benda. Sobs! Sampai mana boleh tahan, kan? Tapi at last, ada solution-nya. Alhamdulillah. Solution utk masalah pun dah dikira rezeki walau duit tak lebat mana. Kan Izwa? Heheheh! Hopefully kita semua dipermudahkan Allah SWT.

Sy pun tak suka naik flight sbb tekanan atas tu, rasa mcm nak pecah kepala. Sobs!

Miz Eija said...

moga Allah mudahkan segala urusan sis :)

Julia Johari said...

sis...julia doakan...semoga apa yg akak hajati dimakbulkan allah...jgn risau sgt eh...

SalbiahM said...

all the best sis..semoga Allah beri ketenangan hati dan dipermudahkan urusan

- said...

hehe takut naik flight yer...

lieyalatif said...

in sha Allah beb...moga dipermudahkan segala2 nye key...


byk2 kan doa key...ko pun take care okey...

nooraini zubir said...

sesekali kite perlukan privacy ye dak.. semoga dipermudahkan segala urusan iwa n family..
ku pon ada dilema ku sendiri..hmmm..biasalah lumrah kehidupan..

mls nak pikir sebenarnya tp lets go with the flow..gitu..enjoyy ur life..terapi tanak tua cepat sangat..hihi..

Kakzakie said...

Perancangan yg baik dah ada
Insya-Allah kalau baik niatnya pasti baiklah dapatnya
Duduk dgn Syakirah bagi dia tengok ketika Sufia, Syahmi dan En Eddie sedang mengaji/solat.

Daddy Ziyyad said...

kalau pergi NZ al the way nak tido,lama betul kena tido tu..hahahhaa

LYAfrina said...

amin..amin.. lya doakan sgala perancangan awk dipermudahkan & bjln lancar

uncle gedek said...

uncle suka naik flight... usha peramugari!

hehe

Fiza Rahman said...

Inshaa'allah...smoga impian menjadi kenyataan dan smoga dipermudahkan semua urusan. DOa dan terus berdoa.

AKu tak pernah naik flight. Kesian kan.

Nur Zayyani Liman said...

Saye seumur hidup tak pernah naik flight..hihi..ade je halangan..takutlah..ade anak keciklah..maybe next time ade kot rezki..hihi

www.naturalhealthyandbeauty.blogspot.com

Falsya said...

Moga Allah permudahkan segala urusan..amin3..

Kite pun xsuke naik kapal tebang..pongeh duk lelama..suke gie holiday tp xnk naik kapal tebang..huwaaaa..xsuke..

Elya Roza said...

semoga dipermudahkan sis :)

nieda said...

semoga dipermudahkan semyanya

mama leen said...

semoga semua dipermudahkan... lebih selesa keluarga sendiri bersama..

PinKy MoMMa said...

kak wa..meh la wassap akuuuuuuuuuuuuuuu..oitt ko kenapa haaaa..tak suka la ko camniiii..menci tau..mana kak wa yg kebulur 24 jam tu hahaha..i want my kak wa balikkkkkk..pulangkannnn

Kira Sakura said...

insyaAllah kak, moga Allah permudahkan lagi lepas ni amin.

memang kekadang stress kalau anak nak jadi "anak kanggaru" 24 jam dengan kita. nak buat benda lain memang payah hukkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang