thumbnail

Friday, October 24, 2014

Rama-Rama Dalam Hati


suweet sangat tau ko ni dik!!

Rama-rama berterbangan sangat dalam hati bila pagi-pagi buka blog baca komen blogger glemer ni tau..Malu ahkak dik..hahaha...rase dekat sangat dengan dia ni. Rase rapat sangat walaupun tak pernah jumpe. Eh adik diva pinky momma yang glemer bila nak berjumpa?
U...sign kat dada sikit!Bhahaha..korang jangan tak tau ni blogger keluar UTUSAN MALAYSIA lagi tau. Tak caya boleh la ketik kat sini.

Tu belum kira ade sorang kawan yang sudi wasap semata nak say dia ingat aku dari jauh, dia doakan aku dari jauh. Jadi nikmat ape yang aku dustakan? Aku ade kawan-kawan, sahabat-sahabat yang baik yang sudi sentiasa doakan yang baik-baik untuk aku..

Alhamdulillah perkhabaran baik semalam aku dapat tau.
Insya allah bulan 12 aku dapat duduk di kuarters tempat aku kerja, mungkin untuk beberapa tahun tapi ini adalah permulaan. Aku kene mula semula dari mula.
Sekarang yang ade cuma kain baju sahaja..barang elektrik barang remeh-remeh semua kene berdekit-dekit semula :) Start from zero again. 

Yang penting lepaskan anak-anak nak sekolah tahun depan, baju kasut sekolah yuran. Fuhh..jenuh kira tapi takpelah. Kene usaha pelan-pelan, doa kuat-kuat dan tawakal to ALLAH SWT.
Semua yang terjadi ada hikmah nyer, izwa. Sabar.

Kene kuat, kene sabar..ni semua ujian duniawi. Mungkin ini teguran untuk aku. 
Alhamdulillah syukur.

18 comments:

PinKy MoMMa said...

ehhh ehhh iols mcm ada debar2 kena seruuuuu kahkah...i want my kak wa backkkk!!! sesuatu sgt la skrg ni..dulu asyik kebulur je..skrg ni asyik tacing2 ni..tak suka! tak suka! meh pnjm bahu meh..kesian iols xde kawan nk terliur dh skrg ni hahahaha

Jueliza Jamani said...

dia ni memang tau.. haihh apa masalah dia.. kalo aku punya masalah zass jer.. aku tanya diam jer.. nak kena ni.. dah2 jangan duk sedih2.. tetiba aku rasa ini bukan diri hang sebenar.. choh choh..

Farah Waheda Wahid said...

darl, start from zero dengan doa tak putus dari Allah dan tawakal yer...In Shaa Allah, semoga segalanya dipermudahkan...I doakan you... If you ever need any assistance, kindly do not hesitate to reach me, you do know how to reach me don't ya? *_^... Take care...wahhh got butterfly tickles and tingling your heart... good to know that your are happy...

Nurzakiah Hanum said...

be strong ok

Eye_nee said...

Lama pulak rasanya tak masuk rumah kamu...maaf sis yer..akk sendiri dilanda kecewa yg melampau..harap2 kamu strong yer...apa2 pun yg berlaku selagi kita hidup selagi itu ada cabaran kan...

Falsya said...

hanging there okayh..kite doakan segala urusan dipermudahkan...insyaallah..amin3..

Kakzakie said...

Walau apa pun yg terjadi kakak tahu Idzwa dan En Edy matang dlm pengurusan hal-ehwal keluarga
Selami dan harungi bersama. Percayalah lepas ni lebih banyak rama-rama yg lebih cantik terbang dalam diri semua..

Falsya said...

ehh hanging pulop..hang in there ler...huahuahuahua..

Julia Johari said...

Alhamdulilah kak izwa...syukur sgt2 dengar berita gembira tu sis...apa2 pun back to basic...pelan2 naik ye sis...hugssssssss u sis izwa...sama la wpun tak pernah jupe tp kita boleh tahu apa yg kawan rasa melalui blog...ju byk pendamkan...tp cerita dan tak terluah semua dlm blog...seoalah2 tetamu yg hadir semua tersenyum...tp mana tahu tuan tanah sebenarnya pun ada masalah tersendiri...apa2 pun kena kuat ye sis

Aziela said...

Alhamdulillah. Dugaan itu tanda kasih Allah kepada kita. Allah Maha Adil, Maha Penyayang. Bertabahlah ok...

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa...bersabar dgn semua dugaan dr Allah..ada hikmahnya tu...:)

faraherda.razalan said...

Rileks awak! Experience ouh! Mahal tu. Belajar dan jgn lupa nanti claim degree ok? Hahahahah!

Daddy Ziyyad said...

Alhamdullilah...dapat kuarters...
Jadi nanti rumah sekarang ni awak sewakan ke?

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah. Smoga di permudahkan semua urusan. Tak mo sedih² lagi yerp.

Kesuma Angsana said...

dh apat kuarters tu legalah sikit yer... mog dipermudahkan semua urusan yer izwa

Kira Sakura said...

insyaAllah kak, Allah tengah sediakan sesuatu yang lebih baik untuk akak sekeluarga. moga Allah permudahkan lagi lepas ni amin

hainom OKje said...

wah mmg lah berama rama dalam hati kalau bergeng ngan blogger glemer ye dak Izwa....hehe..

hainom OKje said...

Nak kena pindah kuarters ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang