thumbnail

Tuesday, November 11, 2014

Fokus


Sekarang ni macam takde banyak masa nak buat banyak benda.

Kerja banyak dengan mood tak banyak. Mood tak sabar nak tunggu bulan 12 la kot.
Nak cuti nak rehat kan otak dan badan. Tak sabar jugak nak tunggu January 2015 okey sebab tak sabar nak tunggu ME time & OUR time..lama gila kot tak dating dengan Eady.

Walaupun kerja 1 bangunan tapi waktu jumpa cuma selepas waktu bekerja ye. Takde nyer nak lunch date ke ape ke, memang tak sempat sebab tengahari aku busy dengan anak-anak.
Seingat aku la, betul-betul dating berdua dengan dia Februari 2014 haritu mase harijadi dia.
Lama kan? Ke aku je yang poyo-poyo sangat ni? Ahakss..sori la weh, aku memang macam ni. 
Aku rase kadang-kadang aku perlukan masa berdua dengan dia walaupun setahun sekali.
Nak pinjam dia dari anak-anak memang sangat payah. Kat umah lain feling dia dengan dating jalan-jalan makan-makan nie..hahahaha..nampak sangat gedik weh!

Okey next.

Mood takde bukan sebab nak tunggu cuti sekolah tapi mood pening nak tunggu buka sekolah! Percaya tak kalau aku cakap sekarang ni list ape nak beli ape nak bayar untuk buka sekolah nanti aku dah listkan, aku dah kira. Tu termasuk dengan barang keperluan aku kene beli untuk masuk ke kuarters nanti. 

Phieww..petak otak okey. Yang penting lepaskan anak-anak dulu. Baju sekolah, kasut sekolah, yuran sekolah. Barang-barang tu slow-slow pun takpe kot. Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian, ye dak? Kebanyakkan barang aku dulu semua ade kat umah sekarang ni takkan aku nak amik balik kan. Lagi pun rumah sekarang ade ibu dan adik lelaki aku.

Oh pasal ade yang tanye kenapa aku pindah, abis rumah yang lama tu macam mane?
BTW..rumah sekarang ni is rumah abah aku yang mana ibu aku dan adik lelaki aku duduk. Rumah dah 34 tahun, rumah aku membesar. Sekarang anak-anak aku pun dah besar, jadi kami perlukan ruang kami sendiri walaupun dulu kami datang dari rumah kami sendiri.
Insya Allah ade rezeki lagi setahun atau 2 tahun (paling lama 3 tahun ye target) kami nak masuk rumah sendiri. Doakan aku ye untuk 2-3 tahun ni. 

Jadi sementara waktu ni kami stay kat kuarters office, dekat je pun kat Keramat tu je. Tak jauh pun dari rumah ibu tu. So clear kat sini? Takyah dah tanye kat orang lain pasal aku. Hehehe...

Oh ape lagi..dalam pada takde mood aku nak cerita kemain panjang dah aku merepek.
Menaip ni pun ntah berapa puluh kali berenti sambil buat kerja lain.
Serius takde mood sekarang ni kat blog. Huhuhu..

Busy dengan fokus benda yang lebih penting sekarang nie. Suami dan anak-anak.
Kalau ade pun takat pegi baca je kat blog korang, nak komen tu pun tengok mood jugak nak komen..hua..hua..hua..punyer teruk weh! Yang penting aku tetap baca ye.

nah belanje gambar budak selfie, pepandai main hp aku ni!

25 comments:

Nurzakiah Hanum said...

tomeinya dia

mama leen said...

xpe.. pelan2 kayuh.. sengih banyak dak ni..

lieyalatif said...

bettul tu beb...better listkan ape yg perlu disediakan...mane yg penting kite dahulukan....lieya pun dah buat kire2 nieh...lagi2 anak dah 3 nak masuk sekolah ni kan....belanja si dayyan masuk kindy jek lagi beso dari kakak2nye huhuhuhu

el said...

iols pun tgh tgu bln 12 x sabar nak bercuti nk rehat..lg satu nak berspa2 hehehe

el pun skrg pun menumpang umah mil je..dah dia sorg je duk umah tu..sian pulak..kdg2 dia xde kat umah..g belajar pondok sana..stay sn..
yelahhh el pun lama x berdating ngan en. suami..nak berdua2an..asik sibuk ngan keje anak2 keje rumah yg bertimbun adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii haha

uncle gedek said...

Ooo... kat keramat ke? uncle rajin ke pasar keramat malam2 bulan puasa... beli mercon! hehe!

Farah Waheda Wahid said...

In Shaa Allah, moga-moga segalanya dipermudahkan buat you yer darl...

Falsya said...

akan ade rezeki akak dn family..insyaAllah..

wahhh awal2 dh ado list..bgs jugak sbb at least dh boleh wat budget utk belanja semua kan..;)

Kayu Manis said...

in sha Allah

HeNRieTTa JoSe said...

selfie? fuyoo....xpe, yang penting anak anak dulu...target utk rumah sndiri nnti...planning adalah lebih baek kan...xkisah la klu sekolah januari, bajet dan siap bulan nov...errr ke mmg kerja bahagian Ag nie...hehehe...

Fiza Rahman said...

Betul tu. Keperluan anak² kena dahulukan. Smoga urusan pindah masuk kuarters dan juga urusan untuk rimah sendiri di permudahkan olehNYA.

Dik mok. Pandai main HP mama pastu selfie yerp.

Daddy Ziyyad said...

Moga murah rezeki awak sekeluarga, dan dapat beli rumah idaman nanti...Insya Allah

Kakzakie said...

Walau apa pun juga perancangan kena ada dan yg penting dulukan anak-anak punya
Bagi clear sikit apa yg bersarang di minda. Budak comel mungil ni mana tahu apa - sengih ajelah:)

mama tisya said...

bestnye nk cuti2 ye...bab dating tu..mcm lama gk tk dating berdua...bz je...cuti2 apa ntah lg

- dieyana - said...

gaya bercerita mcm sibuk sgt tu..hihiih..apa2 pun semoga dipermudahkan ya...list satu2..insya-Allah semuanya baik2 ;-))

Mia Kassim said...

Moga segala perancangan berjln dgn lancar ...

Samalah dah tny berapa yuran nak byr utk tahun depan ... nmpk jumlah ... emmm pengsan sekejap.

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Bagus cara idzwa tue..kalau list awal2 senang nak rancang bajet betul tak..yg part dating berdua tue pun farah setuju sangat2.. sesekali kita memang perlu luangkan masa jer berdua dengan husband kita.. bukan kata nak pinggirkan anak..tapi sesekali dating berdua nie akan dapat mengeratkan lagi kasih sayang yer dak.. hehehe..apapun farah doakan semua yg idzwa rancangkan tue berjalan lancar k..=D

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa...cutenya buat muka mcm tu...:)

Nieyl said...

itulah kan..tanggungjawab isteri dan ibu...blh di katekan 24 jam tuh mcm x cukup je..semua benda nak buat..
cuti sekolah bakal menjelang nie..mak ayah masing2 dah start pikir..listkan barang2 kelengkap skolah anak2...
$$$$$$ kena lebih... :) nieyl doakan akak 2 3 tahun lagi miliki rumah sendiri..amin..:)

Julia Johari said...

Duit tu penting...tp lg penting masa berdua dgn suami kan kak...alahaiiii lama betul tak tgk movie dgn suami sobssss

Hanis Azla said...

As-salam izwa..

meh auntie gigit idung awak tu sikit sbb comel sangat.. he..he.. semoga segala urusan izwa sekeluarga dipermudahkan hendaknya.. semoga percutian yang dirancang akan berjalan dengan lancar insyaALLAH..

eh.. lupa nak inform.. baju dah dapat.. untuk akak yang gomuks ni mmg muat sangat.. he..he.. akak beli ya.. tq..

dalila said...

ala.. comelnye... pandai selfie ye....

MegaImaginasi said...

fokus mmg penting.

nooraini zubir said...

panjangnyer ngomel..heheee...

berckp pasal hal sekolah ni kan.. aireen nak msuk darjah satu tahun depan..pengalaman baru dahku..so kalau rajin..kalau laa.. boleh tak sharekan things to do untuk alam persekolahan ni..dari yang terpenting smpai la tak penting tp kene ada..hihihi..

mak buntuu nok!! plus minus 2 months jek lagi ni..mental tak ready!

tqsm buddy!
hiiiii...

Kira Sakura said...

serius kan kak. skang ni kalau nak pinjam pak dorg. ya Allah jenuh berebut!!! ehehehehe

kan, memang kita perlukan ruang kita sendiri bila dah ada family sendiri walaupun dalam rumah tu family kita sendiri

Zaza Abdul Latif said...

Aku kalau listkan apa nak beli mmg aku pening..
Nak senang, pegi kedai, capai apa nak beli, bayar lps tu bla..
Bila x cukup repeat lg.. karang aku dok list down benda2 nak beli bila tgk calculation mau pitam agaknya.. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang