thumbnail

Monday, November 24, 2014

Isnin Oi Isnin!


Oh isnin! Nak cari mood nak habiskan minggu ni!
Tak sabar nak tunggu tengah bulan 12 sebab tu semangat lain macam nak habiskan bulan 11 ni ;) 

Meh nak sembang santai, korang mak-mak yang menyusu anak confirm ade situasi mcm aku nie. Ade anak koala yang tak boleh ditinggalkan walaupun seminit. Menangsi macam kene bantai walaupun masuk toilet tu 2 minit jek...pftt..mandi pun macam Charlie Chaplin okey kalau ade anak macam nie. Makan pun tak sempat nak kunyah 44 kali! Kunyah 2 kali pastu telan je terus. Kalau tak siren akan bunyi..ha..ha..ha..

Koala aku

Ni la budak yang melalak subuh adam! Aku ingat dia tido, bangun je nak pegi solat sekali dia terus melalak-lalak. Abah dia pujuk pun tak jalan. Grr...geram jek! Sudah nyer subuh la dengan dia! Nasib baik dia tak kacau, cuma baring je kat sebelah kaki main kain telekung. 

Sabtu ahad aktiviti kitaorang ialah misi mencari kasut putih Sufiya untuk persembahan.
 Korang perasan tak? Kalau waktu tu korang cari sesuatu benda mesti tak jumpe tapi cuba kalau tak cari confirm berspeah-sepah. Ha, macam tu la misi mencari kasut Sufiya nie.

 Sampai 2 hari baru dapat. Ade berkenan takde saiz la, ade yang mahal giler tapi tak la aku beli sebab nyer nak pakai sehari jek! Kalau boleh nak beli yang 10 hengget jek! Cakap la aku kedekut ke berkire ke tapi aku pikir sebab tak pakai lepas tu sebab tu aku tak beli yang mahal. Membazir.

Pengubat jiwa

Budak koala ni memang paling suka dengan stering kete. Suka dia lain macam.
Besar nak jadi rider ke dik? Syahmi Sufiya macam biase la baik gaduh baik gaduh.
Aku tak sabar nak tunggu bulan 12 ni sebab nak bawak diaorang bercuti. Tetap takde la istilah aku berehat ye kalau bercuti ni. Hehehe..

Dan, paling aku tak sabar ialah sebab nak balik Labuan. 

22 comments:

Ha Md said...

yelah. barang kanak2 ni mahal. lepastu rasanya mcm pakai sebentar sahaja sebab kanak2 cepat membesar.. sy setuju dgn pendapat izwa.

Fiza Rahman said...

Biasalah budak mengempeng. Nasib tak di tariknya telekung tu. Klo si qhalif asal aku rukuk, dia panjat belakang. Bila aku tahiyat, di selaknya telekung cari nenen...ppffttt...hilang khusyuk nya.

Betul tu, pakai sekejap cari yang murah jer.

luqman zakaria said...

koala oh koala..nih kena sediakan stereng selalu baru ok kot..hehe..

Jueliza Jamani said...

hahah hat keje melekat pehtu melalak macam kena bantai aku dah rasa 2 orang ni.. nak mandi nak kuncil kena show free depan depa lah.. makan lagi haruuuu tak dan kunyah terus telan.. hahahha....

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

koala yang super cute ...xpe direlakan ..hihi

Yusmawati Paiman said...

hehe, first time kak yus dengar istilh koala, takpe koala penyejuk hati tu... :)

::EIDA:: said...

kijam akak panggil adik koala!!!! HHAHAHHAHA

pena rozie said...

Nak culik si kecik tu blh??? huhuhu

suesue said...

omel nye koala tu..jgn nangis banyak2 ye nanti tak kacak

Kakzakie said...

Geramnya kakak tengok Syakira ketawa gelihati apalah agaknya sampai melekek macam tu sekali:)
Jgn susah hati anak yg melekap aje masa kecik bila besar tu dia pun tak boleh lupa mak dia walau jauh mana pun dia merantau. Itulah hikmahnya...

LYAfrina said...

salam isnin izwa..
ni kaola paling cute ni..hehe

Khir Khalid said...

Comel2 semuanya hehee.. Salam ceria buat Izwa sekeluarga.. :)

❤Kamsiah❤ said...

kekeke..lawak siot bila teringat,kan..

❤Kamsiah❤ said...

bila mereka dah besar..kita pasti rindu sangat2 suasana riuh rendah masa mereka kecil..

yoorin melacolea said...

dah biasa time nak mandi time tu laa melalak tak boleh tinggal.. mandi pon tak tutup pintu..hahahaha..sabar je laa awak.. lumrah ade anak kecik..

faraherda.razalan said...

Haih...samalah kita ada anak koala ni. Hahahaha! Klu tglkan, mmg menangis mcm kena sebat. Adeh! Poning!

SSulieana said...

hahaha comeyyy jerk dia pegang stereng tuh...

mama amir said...

seronok dia pegang stereng...

Pha Is said...

besar nnti jadi pelumba kereta F1 kot.. hehehe

Nuriesya Nadia said...

Kemain comel si koala tu !

Kira Sakura said...

kita terbalik kak. hahahahahaha. konpius ni abi ada bagi dia nenen ke? ehhhh kahkahkah :p

hainom OKje said...

Haha....itu biasa idzwa kalau ada koala bear....sakit belakang kan...
Seronok depa mak ayah bawak jalan....Terpancar kegembiraan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang