thumbnail

Wednesday, November 26, 2014

No Idea


Lama-lama makin kering idea. 

Cuti sekolah dah lama bermula tapi masih tak dapat lagi bawak anak-anak kemana-mana. Memikirkan cuti yang tiada, kos yang berganda, sesak sana sini maka penat pun bakal berganda-ganda. Anak-anak duduk di taska lagi sementara kami bekerja. Kesian tapi itulah nasib rakyat miskin papa kedana bandar. Kerja lah kau bersungguh-sungguh bermati-matian, dikerah-kerah demi sebutir nasi. Phieww..

Lagi menunggu hari lagi lambat dan lama rasa nyer waktu tu berlalu. Arghh...nak habiskan sehari pun rasa perit. Punyer teruk penangan menunggu 14hb & 20hb.

Kekeringan idea sebab sejak-sejak dah "dewasa" ni rasa tak perlu share semua benda dalam nie. Dulu zaman bodoh-bodoh beli baju kat Sogo pun nak share kat sini, nak tayang kat sini. Sekarang zaman pandai dah sampai so kiter simpan semua dalam hati dan share secubit je kat sini. Ohh..sejak saya ada kawan yang mengingatkan diri dia tapi secara tak langsung saya pun tersedar sekali. 
Terima kasih kawan, besar pahala awak.

Lagipun rasa macam blog ni dah tak valid kot nak cerita. Ha..ha..ha..

Eh..nanti la cari idea. Makin lama makin merepek pulak. Bulan 11 sampai tengah bulan 12 ni aku busy nak setelkan keje sebelum cuti lama sampai hujung tahun. Kalau rajin aku update kalau tak rajin aku tunggu je la cek Nuffnang yang tak sampai-sampai kat tangan aku ni. Duit poket nak bawak anak jalan bulan depan.




20 comments:

- dieyana - said...

betul tu..semakin dewasa...benda2 yg remeh rasa tk perlu nk share dlm ni kan...tak pe..kite share yang seadanya...citer2 penting..harus diabadikan dlm blog kita..cerita anak2..citer bercuti..mkn2 wajib la share dlm ni..ahaks!

Nieyl said...

aik..no idea...
hihi..p carik idea...
nieyl pun baru plan nak cuti panjang hujung tahun nie...hihihi...
tapi itu la kebetulan bos pun nak cuti..risau x lepas aje nak g cuti...

Daddy Ziyyad said...

zaman gawat ni, bercuti di rumah pun ok...jalankan aktiviti yg eratkan hubungan dgn anak anak....tak semestinya kita kena berjalan jauh jauh....hihihih

Kakzakie said...

Salah satu tanda hari kiamat bila kita rasakan masa berlalu terlalu cepat
Tapi bila kita rasa masa beredar lambat mesti disebabkan menanti sesuatu yg tak sabar nak dirasai.

Ha Md said...

samalah izwa. sy tutup blog sbb blog terdahulu semua benda saya cerita.. hehe.. segan pula bila baca semula. tu yg buka blog baru.. tapis-tapisan cite. hehe

Nurzakiah Hanum said...

cari ketenagan nanti dpt idea

Jueliza Jamani said...

wehh ingatkan aku jer tak dpt cheque Nuff lagi.. hang pun tak dapat.. ggrrrr

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

betul tue setuju dgn izwa.. skrg rasa mcm citer remeh malas nk share dekat blog..semua yg remeh2 campak kat instagram or fb jer..hehehe

❤Kamsiah❤ said...

Izwa..tak mengapa..tiada idea..rileks dulu..

Fiza Rahman said...

True indeed. Mana yg perlu jer kita kongsi.

lieyalatif said...

bace tulisan izwa ni byk betol nye...dulu ye laa beli sikit masuk blog..skrang ni mcm malas...lagi pun dah matang kot kan.... lieya pun dah di ambang2 malas update ni huhuhu

LYAfrina said...

kan..lya pon skarang nk share pon tgk jugak..
y simple2 x yah kot..klo dulu serba serbi nk share.. huhu

CintaHati Lina said...

mencari ketenangan untuk mendapatkan idea... dengan ragam anak2 pun kita leh dapat banyakkk idea kan..hihi

Sham said...

Salam pkenalan...singgah n terus folow u...

Sy dh 2 taun nunggu cek nuffnang xsampai2...huhu nampak ngat xde org jenguk blog...

Julia Johari said...

Sabar ye sis...penangan hidup kt dunia ni byk buat kita fikir...lg2 bergelumbang dengan dunia blog...

Kira Sakura said...

kan kadang rasa semuaaaaaa nak humban dalam entry tapi bila fikirkan blog bukan lah diari peribadi terus delete sampai takde rasa ape nak tulis dah

Khir Khalid said...

No idea pun dpt jadi satu entri... bagus lah.. :D

el said...

iols pun sama..lama x bw budak2 tu berjalan..kesian pulak
nak pergi time2 cuti ni sure pack giler2..iols tempat ramai org mmg x pergi ngan kita bb kecik kan huhu

betul tu..kita share secubit rasa je ngan kwn2 blogger2..kira skrg dah pandai nak mengarang blog kankannn hehe

hainom OKje said...

Tak de idea pun dah jadi satu entri Idzwa....Banyak tu duit Nuffnang kalau boleh buat jalan...Tahniah Idzwa

adianiez AIDA said...

blog aida byk citer anak-anak aje.
blog la satu2nya tempat aida bebel.
aida jarang bebel kan fb...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang