thumbnail

Tuesday, November 04, 2014

Segala Super Yang Ade!


Super power

Super Power la sangat. Bila sakit rasa nak buka aircond, tarik selimut, tido peluk bantal busuk jek! Tapi ape kan daya, MC pun tak dapat anak perlu diselesaikan juga selagi tak tido.

Nasib baik la Eady tu banyakkkkkk sangat membantu! Kalau tak mau patah riuk jugak badan. Sakit-sakit segala sendi sampai gusi pun rasa sakit, gigi pun rasa sakit punyer teruk sakit kali ni. Kepala jangan cakap la memang itu yang pertama sekali sakit. Haritu dukung Syakirah sampai sesak nafas nak pitam. Budak tu sejak-sejak dah makan nasi lembut mcm orang besar dah dia. Berat pun kemain.

Ntah kenapa badan ni cepat sangat sakit lately nie. Faktor usia kah? Tak mungkin la kot..ha..ha..ha..tak ngaku lagi tu. Aku rase sebab stress, penat otak, penat badan, penat fikiran banyak sangat benda nak kene pikir serentak jadi macam ni la. 

Mula la feling sedap nyer kalau dapat Pakej Spa ni. Fuuhh...ade orang urut, mandi bunga ke mandi susu ke...perghhh enak buk! Last pegi spa tahun 2011 ko! Lama gila tak rehatkan badan. Pegi bercuti pun bukan nyer ko dapat cuti dari jadi mak wey..

Ape kan daya selagi bergelar mama selagi tu sampai mati kiter ade tanggungjawab yang perlu digalas ye dak? Bukan komplen cuma penat sangat lately nie. Tu je.

Kang cakap lebih kang ade yang cakap tak bersyukur pulak dah ade anak. Mihmihmih..

24 comments:

Jueliza Jamani said...

cepat2 sembuh Izwa...

❤Kamsiah❤ said...

makin berusia makin lemah longlai jadinya..:)

Daddy Ziyyad said...

Tak dapat MC ke semalam?

aIEn said...

badan penat dh lama x g bercuti tu kot =p
get well soon izwa...

Ujie said...

Tugas ibu ni mmg berat..tugas sepanjang masa. Moga cpt sihat ya super mama!

Jazz Lover said...

Take care sis

faraherda.razalan said...

Izwa, kite ni dah mg supermommy! Sakit demam pun tolak tepi. Thats y ada hari ibu. Walau cuma satu hari, tapi hari penghargaan tu yg bt terharu. Heheheheh!

Apapun, try cari masa utk rest k? Sweet escape dgn hubby ke....

Bitt (double IS) said...

teruskan pejuangmu seorang ibu!! semoga cepat sembuh...memang kalau start meluahkan ni sampai bila2 susah nak habis u...daku bergegas sepantas kilat di sini sebab kamu tak berhenti2 memberi komen di mana juga sumber sosial...semoga kita semua diberi keberkatan yer..i nak mengeluh dan sharing tapi tangan macam tak terdaya nak tulis dah...sobs...apa2 pon doakan kamu sentiasa sihat dan kuat untuk menjaga keluargamu...n muchas gracias

Kakzakie said...

Ok kakak nak bagi petua rasa kelegaan yg panjang. Lepas Syahmi dan Sufia makan panggil dia tolong picit/urut mama. Rasakan selesa tak selesanya. Urut jgn guna minyak angin nanti tangan mereka pijar. Urut guna lotion - bau wangi mesti mereka suka. Cubalah...

Kakzakie said...

Lupa pulak kakak... Idzwa kena tunjuk dulu cara mana yg Idzwa nak.
Buat pada badan/tangan/kaki mereka nanti mereka boleh buat. Tak percaya? Cuba dulu.

Bicara Kak Noor said...

take care idzwa, kalau ada anak2 kecik mmg macam tu letih betul kata kakzakie tu suruh anak2 picit guna lotion, akak pun dulu2 mmg guna lotion tk suka guna minyak angin or apa busyukkk lagi stress kalau wnagi tu aduhhh letih pun kurang lah sikit

Fiza Rahman said...

We are SUPERMOM. Tapi sekali sekala ada masa untuk belai diri sendiri jugak. Aku pon dah lama tak gi SPA. Last gi masa nak kawin dulu kot.

Get well soon & take care.

Falsya said...

get well soon..bile dh bergelar mak dan isteri itu la kehidupan kite..;)

Cik Ecah said...

take care sis!

hainom OKje said...

Gitulah jadi emak Idzwa..... sakit patah riuk pun kerja rumah kena buat

Zaza Abdul Latif said...

Pagi tadi aku baca separuh je blog ko.. ni sambung lagi separuh..
apa2 pun moga ko cepat sembuh yer dik..

Nieyl said...

Semoga cepat sembuh..
Tapi btl la...kita nie perempuan,bergelar isteri..ibu...
demam mcm mana sekali pun..kita gagah kan untuk jalankan tanggungjawab kan..:)

safurara said...

alahaiii, GWS kak!

el said...

itulah pengorbanan seorang ibu dan isteri
alhamdulilah ada suami yg dpt ringankan beban kan

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam izwa,
iols bila sakit menyerang, bab anak memang past baton kat hubby
bab masak my mom handle, tapi kekadang hubby bedal ja apa yang ada he3 (goreng2 fries, burger, hot dog, or megi sajork) he3
tapi sat2 dok jerit gak dari dlm bilik sambil mata pejam "abang ok??makan dakg?fayyadh ok??" he
kita ibu@isteri takkan boleh lepas tangan sepenuhnya kan3

aishah nin said...

Tugas seorang ibu ni tak kan pernah habis. Sebab tu la syurga itu di bawah tapak kaki ibu :)

Jasa dan pengorbanan dari seorang ibu tiada nilainya.

eMMe said...

hurm..Izwa, sudah sihat kah? mmg kalo lame tak sakit camtu la gaknye... mmg kite kene ade masa rehat utk diri kite..tu datangnye sakit..hope segera sembuh... mama juga yg kene respon keje umah,anak2.. mmg takkan setel begitu mudah.. walaupun sparuh pas kat hubby kan...

Kesuma Angsana said...

betullah tu, bukan senang nak jadi isteri & mak mithali ni kan... GWS yer

Kira Sakura said...

kan kak, bila penat tu yang nampak cuma katil dan bantal je. hukkkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang