thumbnail

Wednesday, December 03, 2014

Cooking Lunch Box aka Periuk Doreamon


Haaa...lambat giler bersiaran! Baru sudah dengan hal interview tu. Berpeluh nak jawab..ha..ha..ha..tapi alhamdulillah dah selesai semua. Boleh tarik nafas lega. Fuhhh...

Sekarang ni nak cerita pasal cooking lunch box nie, punca dia dari adik Julia Johari la nie.
Ya allahhhh koranggg kalau tengok blog dia, masya Allah menggoda gila okey ape dia masak dengan cooking lunch box ni!! Disebabkan tergoda giler aku pun gigih giler membeli nyer jugak!! Blogger ni kuat meracun dan cepat teracun tau..kekeke..aku la tu :)

Terus aku terjah ke Groupon nak beli benda alah ni..hihihiii...
Tadaa...sampai ke office u abang g-dex hantar! Kotak besar punyerrr walaupun dalam dia kecik aje. Kemek pun kemek la asalkan yang dalam tu comel!

Mak tamak beli sampai 2! eh eh tak..kakak aku satu la.

Pink gitu!

Isi dalam dia, yang putih untuk rebus telur ye.

Okey nak bagitau ye, benda alah ni cooking lunch box ni kalau korang nak beli tolong tengok dia punyer kriteria ye! Tolong baca betul-betul dan beli yang boleh MASAK (COOK), REHEAT (PANASKAN) & STIM ye, sebab kebanyakkan cooking lunch box yang ade tak boleh masak! Macam aku tergoda giler dengan adik Julia Johari ni sebab dia tayang cooking lunch box yang boleh dimasak! Ye..orang macam aku yang ade anak kecik, yang kadang-kadang terlajak pegi ke hotel wajib ade benda alah nie.

Cooking lunch box ni boleh masak nasi, boleh masak lauk serentak gitu walaupun amount dia kecik untuk sorang dewasa / sorang setengah budak makan pun dah kire menjimatkan aku ye! Ko bayangkan si adik mok tu sekarang bangun je dah mintak makan ok!Mane dengan si kakak bangun terus lapar mama lapar mama macam 10 hari tak makan. Jadi aku beli ni untuk persediaan aku nak pegi ke Kuantan nanti la kekonon nyer..the..he..he...

Kalau korang tak caya boleh masak korang boleh terjah ke blog Julia Johari ni kat entry ni! 
Percayalah korang pun akan tergodaaaa..ha..ha..ha...masak tanpa minyak okey!
Jimat menjimatkan seiring dengan seruan kerajaan yang ajak kiter berjimat macam nak giler! Kene ikat perut sekarang kan bangggg menteri?

Disebabkan pagi tadi aku tak sarapan sebab nak kejar interview tu, aku bawak bekal meggi telur dan cili padi untuk makan lepas interview. Cili padi harus ade untuk kesedapan sehingga menjilat jari ye.

Bahan utama yang menggoda jiwa..kehkehkeh..

Pakai gambar semalam je la.

Sekejap je wey masak nie, nasib baik ade penutup bekas ni kalau tak mau semerbak bau kat office. Almaklum la kan office aku ni besar orang pun ramai. Nanti bau menusuk hidung marah pulak orang. Makan la diri ini dengan kesedapan nyer dan disebab kelaparan nyer.

Korang ape lagi? Kalau tergoda jugak boleh la terjah Groupon ke, Streert Deal ke mane-mane la sebab kebanyakkan nyer semua ade jual cooking lunch box ni.
Beza dia besar dan kecik je dan harga pun lain-lain. Macam aku punyer ni RM59 untuk 1.3L ye.

26 comments:

Jueliza Jamani said...

wehh hang racun aku.. kang aku beli kena nyorok buang seminggu.. dah la aku laki bini 1 opis.. hahahha kang kantoi aku beli benda ni

Julia Johari said...

Rasa nak nangis...kak wa kita dah teracun dengan keracunan dik juju hehehhehhehe akak terima kasih bg free kredit pada saya...nanti saya nak up review kt next entry kisah kak wa plak dah terjebak sama2 masak guna periuk doraemon super cantik tu...ishhhhhhhh geram tau warna fink plak...tergoda ni...dik mok sure suka mama dia beli leh masak cepat kan...sedap yer maggi tu kak ada cili padi awwwwwwwwwwwwwww....thanks akak sama2 hargai review utk kemudahan bersama...mmmuahhhhhhhh kak wa...

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa....wah !! dah kena racun rupa2nya yer...tapi mmg best la kecik jer n terbaikkk...:)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam wa,
hokeyh iols tergoda :)

Farah Waheda Wahid said...

okay, ini menarik...

LYAfrina said...

menariknya...
nk kena cari jugak ni..
sbb lya pom mmg bawak bekal haeri2 pergi kerja

:: Cik Viva :: said...

Ehh..mcam hebat je..boleh bawak g travel ni..

Lynda Che Lah said...

ok..mkn kena racun juga ni..huhu

Kakzakie said...

Senang kan kalau bawa bekal macam ini.
Percayalah sebulan boleh jimat banyak tau.
Kakak masak di ofis Idzwa.

- said...

uiitt...mcm best je..mcm best je....

Falsya said...

saje je kan nak suruh kite terjah groupon..kang kalau terjah groupon mau barang lain pun kite beliiiii..huwaaa..

tp sonang la kak oi ado bondo nie..especially kalau travel kan..boleh wat bubur mek..hurmmmmm, jgn terkejut kalau kite pun up entry pasal beli bende nie..mmg kuat betul racun kawan2 blogger nie tau..ahahahahha..

Ayu Ayunie said...

wah.. best gak ni. kiter suka tido hotel benda camni mmg berguna kan.. nak remabt satu gak la... hehe

Mama Myja said...

Macam best je. Rasa nak grab jugak lah. Hehe

yoorin melacolea said...

alamokkk.. dah laa baru beli pengukus.. dah ada 3 pengukus kat rumah..1 pon tak pernah pakai.. hahhaa.. ni kalau beli ni mau tak my hubby pot pet takut beli tak pakai jugak.. lalalallalalala.. tapi tangan gataiiii nak click click ke groupon jugak ni,..cheh,...

Nurzakiah Hanum said...

sgt menarik

faraherda.razalan said...

Peh! Menarik ni. Sy pun selalu je tanak nasi kt opis. Hahahaha! Jimat pny psl. Lauk bwk dr umah. Nasi msk kat opis pki rice cooker opis. Tp benda ni mmg bestlah....

Lynn Hamzah said...

best nie...jimat masa x yah kuar gie lunch...hihihih...

Fiza Rahman said...

Ko kalau bab meracun memang pandai kan. Aku tahan nafsu membeli jer dulu nih. Sebab dah banyak membazir bulan lepas....cissss...

el said...

iols pun ada gak tertengok dlm groupon ritu..tgk2 je lah tp x beli pun
mmg iols suka sgt benda2 mcm ni..sbb iols suka masak..g pun jimat masa dan tenaga
g pun leh masak kat ofis n boleh bw kemana2 kan kan kan tu yg ibu2 wajib tergoda hahaha

Bitt (double IS) said...

i dah beli gak..tapi yg satu lagi tu ehehehe nak yg kecik boleh masuk baggage dulu dah ada tinggalkan dengan selamba je sebab tak muat baggage nak balik malaysia...yg ni beli sampai tadi tapi tak de kat rumah plak..hehehhehe adoiii

siti natrah said...

brp rm macam ni..kat umah saya ni makcik ni jual 700rm..tapi tak taulah rupa macamna..fungsi lebih kurang samalah..salam perkenalan

Eda Ejai said...

nampaknye makin ramai la yang kene racun ni.. nak juge!!!!

::EIDA:: said...

Ida pun dh dpt tp tula ida pos ke umah mak... xsbr tunggu weekend nk pegi amik heheheheheh

Bin Muhammad said...

Hmm... Menarik juga kalau beli satu letak kat opis nih.. ") Boleh selalu dpt makan free

Kira Sakura said...

adoiiii kak tlg jgn racun. dh la tgk ank kecik bila travel tu menarik2 tangkai hati yg rapuh hahaha

hainom OKje said...

Ok...sesiapa yg berkenan sila beli!!! Berbaloi .....boleh jimat nampaknya bulan ni ye Idzwa....hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang