thumbnail

Wednesday, December 10, 2014

Event Merata


Asal rabu je rase nak sembang, acanne nak WW?
Mood memang kedaung dah dengan office senyap sunyi sepi sejuk. Orang kat mana? Orang kat mana? Ha..ha..ha..semua cuti dan kursus. Aku mcm biase penunggu office yang setia. Y_Y

Sabtu ni, 13hb patut aku ke Melaka sebab pakcik aku (adik abah kawin) tapi tak jadi pulak sebab nyer aku terlibat dengan program Back2School untuk anak-anak fakir miskin.
Alhamdulillah, office kami dapat sumbangan dari Mydin USJ Subang untuk anak-anak ini dan syukur jugak sebab sorang anak staff yang terlibat pun diberi sumbangan cuma jumlah nyer kurang dari yang anak fakir miskin tu dapat. Ye la keutamaan memang pada diaorang kan. Syahmi dapat sebab dia je bersekolah.

Aku menjadi orang yang bawak anak-anak itu bershopping barang sekolah. Seorang staff bawa 2 orang kanak-kanak. Harap semua berjalan lancar la sabtu nie. Tak sabar rase hati nak shoppingkan untuk anak-anak berkenaan, pilihkan baju pilihkan kasut :)

Ahad pulak, Sufiya terlibat menjadi flower girl lagi kot dengan event anjuran MARA Wilayah KL. Dia antara 4 orang anak taska yang terpilih. Aku pun tak dapat detail e-mail lagi, cuma baru diberitahu secara vokal. Ahad malam nak kene pack baju 5 beranak pulak. T__T

Isnin nak gerak ke Kuantan, Eady out station kat KKTM Kuantan sampai rabu.
Erm..orang kuantan, mane tempat makan sedap? Mane tau aku sempat singgah pegi try makan nanti ;) tapi risau pun ade nak ke belah-belah sana. Hujan lebat. Dah rase dah pegi ke Kuantan hujan lebat sepanjang highway (kl-kuantan-kl) punyer lebat sampai tak nampak ape beserta angin lintang, dengan bunyi angin nyer..seram ok. Harap minggu depan cuaca cantik sikit la..risau tang highway tu je.

Habis minggu, jumaat dah kene start pack baju. Sabtu flight pagi nak balik ke Labuan sampai sabtu 1 lagi. Huuhuhuuu...pack giler..penat pun ye.

Tertunggu jugak kalau dapat kunci kuarters dapat dalam minggu ni atau minggu depan ke.
Nak kene start pikir duit pindah plak, ehh..duit yuran taska lagi..eh..yuran sekolah lagi.
Ha...ni la antara punca-punca aku hilang punca nak menaip kat blog nie, sebab banyak benda nak kene setelkan. Blog biar terabai sekejap buat sementara waktu ni.

Nak BW pun takde mase okey. Kat office pun busy walaupun bos takde.

21 comments:

Nurzakiah Hanum said...

selamat pagi

Julia Johari said...

Banyak ye agenda akak....pertama sekali saya suka sikap akak buat kerja amal kebajikan Back2school....such great job, dalam masa sama boleh didik anak sendiri join aktiviti mcm ni, pastu sis nak pi kuantan ye...asben ju orang Kuantan...so mmg kuantan tempat best pi jalan2 kt East Coast Mall, dan tempat makan best kt Tg Lumpur, kalau nak pi Giant pun dah ada baru buka kt kuantan...haaaaaaaaaaaaa akak jgn lupa pi makan MEE KARI TERBAIK di kedai Ho Yin Pantai Teluk Cempedak bestttttttttt....tu mkn kena pi pagi sebab orang selalu ramai...pastu kalau nak makan nasi minyak Yati akak kena pi Tg. Api...akak set je waze mesti jumpa....akakkk nak pi Labuan ye...besttttttttttt ye...akak take care ye...tak pe blog terabai jgn tuan blog sakit susah...susah hati adik plak nanti...have a great Disember sis...mmmuahhhhhhhhhh

Ha Md said...

nak dengar citer seram..?
hihi..
;p

Aziela said...

Yang penting, tenang menempuh segala barriers. Macam tu lah kehidupan. Tak selamanya jalan kita rata dan licin. Akak ni pun pening dengan urusan sekolah...dengan opis punyer keje menimbun, dengan kaki dok sakit lagi. Mohon jer lah agar urusan kita semua dipermudahkan Allah.

Izwa, nak gi Kuantan yer? Akak rindu sangat dengan Kuantan. Geledah jer lah blog akak kalau awak nak makan2. 3 hari, not much...tapi kat sini akak ringkaskan sikit.
1. Breakfast : Mesti Try di Tg api. Nasi Minyak Warisan. Ada menu nasi minyak yang popular di Kuantan, ada nasi kerabu yang sedap, ada laksam yang marveles gilerr, ada nasi dagang yang perfect dan ada macam2 lagi menu. Cuma, datang awal dalam pukul 8 pagi sebab nanti takut kena beratur panjang pula. Yang penting, rebut table dulu untuk kita.

2. Lunch : Apalah guna kalau datang Kuantan tapi tak makan ikan patin. Pergi ke Akob Patin House, belakang Maybank besar di tengah bandar. Maybank ni berhadapan dengan padang MPK tu. Izwa pergi sana hari kerja, Akob confirm buka. ambil patin buah seketul...ambil lauk lain sikit2. Share satu family. Percayalah...mesti berpuas hati.

3. Minum petang : Mesti nak cari sata kan? Pergi ke Tg Lumpur. Pergi ke Warung PokSu dan MokSu sebelah balai polis Peramu. Nampak kereta berderet tepi jalan. Warung ni femes dengan sata dan haiwan celup tepung. Tapi mereka ada juga menu2 lain macam berbagai jenis bubur dan manisan serta nasi dagang dan nasi minyak. Tapi kalau tekak akak yang suka pedas, akak lebih suka sata Pak Din, di selekoh sebelum sampai ke warung PokSu ni. Family kat selatan pun semua kata sedap sata Pak Din ni. Ada entry dalam blog akak yer.

Dinnner : Kalau dah makan semua di atas tu...rasanya kenyang sampai ke malam. Tapi kalau hari lain nak dinner, kenalah datang ke Tg Lumpur lagi. Selain ikan bakar Ana Petai tu, boleh try makan di restoran Santai...depan sikit dari ikan bakar... Dari tepi jalan nampak macam banglo...tapi ada banyak kereta parking. Sebalah dia ialah workshop tayar kereta.

Sedikit sebanyak jer dik. Kalau google, lagi banyakkk lagi suggestion.

Kakzakie said...

Walaupun banyak agenda tapi jadual dah tersusun rapi rancangannya pasti berjalan lancar
Sufiya dah macam artis:)

faraherda.razalan said...

Best je schedule awak ni Izwa. Semoga Allah permudahkan urusan. Sy lak yg tumpang hepi. Kami berdua byk clear leave hujung tahun ni tapi tak ke mana pun. Sobs! Anak-anak pun tak sihat. Skg ni je beransur ok. Pun ttp tak dpt nak g mane.

Hanis Azla said...

As-salam izwa..

Wah.. penuh padat jadual dia.. Doa akak semoga semuanya berjalan dengan lancar dan selamat. Bab nak jalan2, bercuti, balik kampung memang best.. tapi bab packing tu akak pun selalu lotih he..he..anyway have a nice day ya Izwa.. selamat berkerja disamping dapat membuat amal sabtu ni.. insyaALLAH..

Falsya said...

Betul2 padat schedule haaa..heheh..byk betul aktiviti..;)

Mrs Puex said...

heheeee..infom secara vokal eyh?? bukan verbal ke?? ok takpe janji anda hepi..hhihihihi...

amboi ke kuantan uolss..selamat mengikut incik asben ostesen..kita nih, incik asben ostesen, kite plak tensen kt umah sebab tak boleh nak ngendeng ikut..pffftttt...

jeBateja said...

Berjalan saja hang naaaa........uhukz...best tul......

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa....bestnya dapat juga jenjalan sekali kn...;)

hainom OKje said...

OKje baca pun dah rasa sendat sangat programme awak tu Idzwa... Baik baik takut Kuantan banjir pulak yek macam dulu huhu.... Orang kata Tanjung Lupur best makan seafood

Fiza Rahman said...

Penuh event yer noks. Bestnya nak jalan2 kuantan & fly to Labuan. Semoga di permudahkan semua urusan.

Tengah serabut gak nih. Next year anak dara tu tadika + si abang naik darjah 2. Byk gak nak pakai duit nih.

Cho Zila said...

sama gak akakpun blog dah tak berapa nak lajuni..
harap selesai semua nak gak berbw cam biasa...
ooo balik kampung yerk....
blog semakin cantik ... buat sendiriker upah orang...
nanti habaq mai kat akak yerk...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

banyak tol agenda akk ek.. kena ada PA yg atur jadual harian akk ni.. hehehehe

Khir Khalid said...

Banyak agenda ni.. tapi dah ada jadual kurang sikit kelam kabutnya berbanding yg nak ke sana sini tiba2 je kan... Apa pun semoga ceria sekeluarga... :)

Bitt (double IS) said...

take ur time...sebenarnya busy diluar sampai tak dapat uruskan blog tu lagi best sebenarnya hehehe kuantan banyak tempat makan no worries, tapi tang cuaca tu...memang belah timur bermusin sikit...so take care jadi co pilot sentiasa alert...pergi pagi ok masuk pukul 2 ptg kadang-kadang dah hujan.

SalbiahM said...

pergh..busynya.semoga dipermudahkan urusan

Lulu Caldina said...

Semoga dipermudahkan kak wa

Kira Sakura said...

yang penting akak kena jaga diri bebaik. kalau akak flat jenuh nanti wuuu. moga semuanya bebaik amin

Amanda Suria said...

Wah penuh agenda eh Idzwa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang