thumbnail

Monday, December 08, 2014

Kesian...budak boring!


Korang dah cuti ke?Office aku makin hari makin sunyi..huwaa..aku je la masih setia kat office ni. Uhuks..boring tapi kerja banyak lagi nak kene setelkan. Aku target seminggu ni aku nak habiskan. 
Boleh tarik nafas lega nanti nak tinggalkan office.

Aku ni kesian kat anak-anak, cuti sekolah pun kene duduk taska duduk rumah jugak. He..he..he..sabtu ahad kene ronda shoppong komplek sebab mak tok asyik nak cari barang aje. Kami ni pulak bukan penggemar tawaf shopping kompleks tanpa tujuan nie..Penat dan tak berbaloi kot kalo pegi takde tujuan.


Ini budak paling boring sebab isnin sampai jumaat kene duduk umah

Dari tengok tv, layan movie kat ipad semua dah buat. Last-last dia buat keje sekolah. Ha..ha..ha..kesian betul budak nie. Rajin pulak buat sifir, hafal kali dua tu. Padahal takde sape suruh. Punyer boring dekat umah takde kawan nak gaduh Sufiya pegi tadika, Syakirah pegi taska, dia duduk rumah kawan dengan maktok. Lagi la boring sebab maktok layan citer korea dari pagi sampai malam. 
Hahahahaa...tension je budak ni.

Sabtu petang

Waktu ni bawak 3 beradik ni pegi makan sebab maktok nak makan asam laksa kat Kluang Station. Baru la nampak muka tu ceria. Adik tu takyah komen sangat, tengok duduk pun dah tau  dia taiko. Ape dia nak dari tangan orang semua kene mengalah kalau tak terkeluar suara garau dia menjerit. Ha..ha..ha..nampak je bulat-bulat teddy bear tu tapi garang nyer memang macam beruang madu. Selambe pegi tepuk je muka abg atau kakak kalo dia geram.

Nasib baik kecik, tunggu besar sikit kalo buat macam tu memang mama tepuk balik tgn tu! Biase dia tu..

20 comments:

Julia Johari said...

Apa mama cakap macma beruang madu hahahhahahahha adeh penat ketawa kat opis ni tau...adik mok sila behave nanti besar mama pok tgn tu tau alololololo cian anak2 kan sis, adeh ni yg ju pk byk kali ni nak keje ke nak berhenti time Qi dh nak sekolah...huwaaaaaaaaaaa

Tina Othman said...

Wah plan holiday ke mana cuti sekolah ni

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa...sweetnya bergambar bersama2...:)

Daddy Ziyyad said...

maktok layan Korea..tu pasal Syahmi bosan...wakakaka..cuba suruh maktok layan SpongeBob dgn Syahmi...:P

Mia Kassim said...

Sian ... nampak keboringan tahap gaban tu ... hehe

Ha Md said...

bulat-bulat tedy bear tu yang sedap nak peluk tu. hehe..
mujur kat office semua masih penuh. kalau tak, sunyi gak sekali dorg bercuti berjemaah mcm nak raya tu.. ;p

Fiza Rahman said...

Amboi dik mok. Bukan main lagi duduk tu Dah mcm org beso jer.

Wah maktok, curlass tu layan citer korea ☺

NM03 said...

tak pegi vacation ke beb?

Falsya said...

Hahahahahah..beruang madu katenye..;)))

Hamboiiii mak tok pun layan cite korea ke mak tok..curlasss u'olls..hehe

- dieyana - said...

hihihi, ada hikmah tu..kasi abng pandai sifir..;-))

Kakzakie said...

Alahai abang... tak lama lagi kan nak terbang ke Sabah dah..

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
singgah isnin
sory hr nie bz sangat
x sempat nak komen ya

faraherda.razalan said...

Anak-anak sy pun mcm tulah. Boring. Aydin pun byk kali mintak nak g hotel katanya. Tapi tahun ni takde allocate utk cuti-cuti. Hari tu berangan nak cuti melaka. Tak jadi. Pastu berangan nak jalan ipoh. Pun tak jadi. Warghhh! Tunggulah next yr mcm ne. Huhuhu! Boring gak ni.

adianiez AIDA said...

anak dara aida berdua kat umah tu pun da boring!
diorang da tak tau dah nak buat pe...

adianiez AIDA said...

anak dara aida berdua kat umah tu pun da boring!
diorang da tak tau dah nak buat pe...

LYAfrina said...

huhu..nak buat mcm mana kan..
sama mcm lya la.. x bwk jugak fasya bercuti kemana-mana..
tu htr kem.. tp minggu ni last..

kemain happy dh 3 beradik dpt jenguk dunia luar kan..
awk bwak dia mandi kolam je kat kaw berdekatan.. atau ke taman permainan je.. pon OK.

Kira Sakura said...

sama la kak, tak minat nak meronga shopping mall tanpa arah tujuan ni. baik lagi duduk rumah main lego dari lepak kt mall hihihihi

tangan tu mama gegetkan aje, mesti dia gelak ngekek nanti ehehehehe

el said...

kemain mak tok layan drama korea..ekekeke

- said...

hehe kesian bebudak ye..boring duk umah,,,

hainom OKje said...

Alahai siannya tak pelah anak anak yer...minggu depan penuh mak awak punya programme sure tak boring hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang