thumbnail

Thursday, January 30, 2014

Farm In The City - 3


Entry sebelum ini : Part 1Part 2

Okey yang ni last!Super last...malas dah nak upload gambar bnyk-bnyk dengan kerja yang banyak lagi minggu nie, keje urgent lagi so jom perabis kan cerita ini.Ke korang dah cuti nie?Ohh..kejam tau cuti time aku tak cuti..ha..ha..ha...

Selepas part di Pet Village tu kitaorg pegi pulak kat tempat Pet Show & Fish Feeding.
Lepas tu patah balik kat Pet Village sebab ade orang tu asyik berzikir nak bagi arnab makan lagi.

Burung pun tak lari


Rakun pun tak lari kemane..makan sedap kot..

ular ni kalo lari, aku pun cabut lari..hahahaha...

binatang ni harga dia RM12k ye..nak bela kene ade lesen.

Dengan landak yang besar giler, biase tgk kat tv kecik-kecik je..

Landak Africa

Okey..pet show dah nak mula

see..ramai kan?

Burung kakak tua pura-pura mati, sangat pandai dia berlakon ok!

selingan lagi..ini budak tak meragam langsung dihari berkenaan..

selingan lagi dan lagi sebab aku boring kene berdiri!he..he..he...

lepas pet show ni kami bergerak ke tempat Fish Feeding.
Ha..ko bagi la ikan itik angsa tu makan bape kali pun nak sebab kat sini makanan binatang semuanya adalah free.Bagi la semua binatang tu makan sampai kenyang!
Ehh..ke dah included dgn tiket yang agak pricey tu??Pricey tapi berbaloi okeh..

mak yang over!

Hah..makan..makan..makan la korang..

Dia yang sangat happy hari tu.. :)

Yang ni je la Sufiya berani..he..he..he..takpe la kan kakak :)

tempat ni tutup haritu..tak tau nape..

Muka letih tapi tak penat lagi nak bagi makan..

Okey dah habis...

Korang kalau nak pegi tempat ni kat sini ye :

Farm In The City
Taman Equine, Seri Kembangan,
Lot 40187-40188, Jalan Prima Tropika Barat,
Bandar Putra Permai,
43300 Seri Kembangan, Selangor.

Tel : 03-8941 2099

Tiket dewasa Mykad : RM30
Tiket kanak-kanak Mykids (bawah 12 tahun) : RM25
Budak berketinggian bawah 90cm free.

Oh ye..kalau nak murah lagi korang usha-usha la Groupon sebab kadang-kadang situ ade offer murah, satu lagi pegi la kat Matta Fair selalu nyer booth Farm In The City ni ade kat situ.Siap jual pakej dengan baucer makanan sekali ye tapi kami bawak bekal sendiri lagi syok!


nota kaki : sekian dari aku duta tak berbayar :) mahal tapi berbaloi bila tgk kegembiraan kat muka anak-anak.

Wednesday, January 29, 2014

WW : Ehemmmn..


Selingan!Selitan! (la sangatttt...ha..ha..ha...)


Bercanda dibawah pokok kelapak!
Taken by Syahmi Irsyad Suhaidi


nota kaki : menyesal tak suruh pakai GF3, pakai hp gambar tak berapa berseri..

Tuesday, January 28, 2014

Farm In The City - 2


Part 1 kat sini ye..

Mari kiter sambung..ehhh sebelum tu ramai yang tanye si adik demok tu memang dukung je ke??Takkkk...tak daya oii nak dukung dia lama-lama, lagipun kesian la kat dia kalo berdukung je lama-lama..dia lenguh kiter pun lenguh, beza nyer dia tak boleh cakap je :)

Haaa..ni la sebab nyer tak baring dlm stroller.. T___T dah besar nak org pegang je dia..

Ohhh..itu selingan okey..mari kiter sambung yang betul-betul punyer..

Savanna

Kat savanna ni aku tak tangkap gambar, tak sempat pun sebab aku dengan sufiya sibuk lari dari binatang!Ha..ha..ha...kelakar okeh!
Dalam ni ade rusa, kambing dgn ntah ape lagi dalam tu..dah la besar lepas tu sibuk nak datang dekat..lagi aku dengan sufiya takut lagi mereka-mereka tu datang dekat!

Hahahahah...sudah nyer aku dgn sufiya lari keluar ikut pintu kat belah sana!
Apa pun tak boleh anak beranak ni... T_______T geli weyyy..ehh takut pun ye jugak!

Nampak tak?



Sempat lagi tu..he..he..

Haaa..gambar kat atas tu kat kebun buah & sayur.Ade gambar nyer tapi malas nak letak...aci dak?
Kiter layan gambar kat tempat yang paling Syahmi suka..sangat-sangat suka la dia kat sini!

Yup..pet village ni sangat awesome okeh!

Waktu ni tempat ni kami yang punyer..orang takde lagi!Tapi lepas tuuu...penuh giler...

Ehhh....nampak tak longkang tu?Ha..tu pun berfungsi jugak tau.
Boleh tangkap tangkap ikan kat situ..takde la ikan siakap ke kat situ takat ikan kecik-kecik yang zaman dulu-dulu kiter tangkap kat longkang tu la..


See..best tak?

Nampak..abah dia pun sekali join :) hehehee...

Muka bangga la sangat tuuu..

Ehh..dah kat mane?Kat sini si Syahmi ni kejap masuk ke dalam kejap tangkap ikan kejap masuk balik kejap keluar balik..Masuk mane?

Sini..




Nampak muka teruja si demok??

Haaa..ni muka lepas kene marah!!Sebab dia pegi cekau gerbil tu..selambe badak je genggam padahal Eady tunjuk kat dia dekat-dekat..

Tempat paling Syahmi suka nie..

Sufiya acah-acah berani..hahahaa..dia kucing pun geli!

ni la binatang yang Syakirah cekau... T_________T




hah..mkn mkn!

Dekat Pet Village ni kami bertapa ntah berapa lama..sebab nyer Syahmi tak nak gerak dari situ!Ade lagi tempat lain kitaorg pegi tapi end up pusing-pusing dia ajak ke sini jugak..sudah nyer kami duduk je kat tempat makan dan perhatikan je dia dari jauh :)

Ohhh..tempat lain tu next lagi ye..

Bertabah la korang sebab gambar aku pun ade dekat 200 keping!


nota kaki : lepas ni lasttt...

Monday, January 27, 2014

Farm In The City - 1


Haaa..isnin!Tapi isnin hari ni aku banyak mood nak taip entry sebab hari ni sampai rabu aku bakal super busy! :) *sangatttttttttt..ha..ha..ha...*

Sabtu lepas kami ke Farm In The City kat Seri Kembangan, orang panggil feeding zoo.
Tiket kami kakak aku belikan masa Matta Fair tahun lepas, dah nak luput tarikh baru terhegeh-hegeh nak pegi..he..he..he..sebenar nyer tunggu Syakirah besar sikit.

Nak bagitau awal-awal..entry ni dan entry bakal-bakal datang nanti ade super banyak gambar okeh!Bertabah lah korang sekira nyer pc lambat loading ye..

Orang kata tempat wajib amik gambar so kami pun nak jugak la..

Gambar ni si Jah kemain kutuk aku..hahaha..ye la jah aku kan pendek! :D


Masuk di sambut oleh kura-kura yang seusia dengan aku..teka la umur aku berapa..

Abang Syahmi Irsyad baru nak warm up 

Baru pukul 9.30 ni

Dah okey sikit :)




Bantal peluk...sanggup?

Dibawah pohon markisa uolls :)

Geli!!1st time aku buat mcm ni!Hahahaa...

Nampak tak Sufiya takut?Hahaha..sama mcm mak dia!!

My hero with budak demok yang nampak semua benda mcm makanan je skrg nie..

Geram..geram..geram!

Kembar ye korang ni?

Test kamera..


Happy sangat dia :)


Rezeki kami haritu si merak ni kembang kan bulu dia!

Teruja!

sambung kejap lagi la eh...


nota kaki : ralit duduk dalam feeding zoo ni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang