thumbnail

Friday, February 28, 2014

Bagilah Aku Kaya...


"Ya Allah bagilah aku kaya sebab aku nak pegi Legoland.."

Sekarang ni abg Syahmi dengan rela hati nak solat subuh & maghrib sebab rakaat nyer pendek tapiii kalau disuruh solat zohor, asar & isyak ade aje alasan yang tak kene..
Yang paling tak tahan "ala..Allah tau abg ngantuk mesti Allah tak marah abang..." derrrr....

Part yang paling aku suka ialah part dia berdoa kerana doa nyer adalah sangat pannnnnnnnnjanggggg & laaaaamaaaaaa....!
Semua benda dia nak doakan termasuk baikkan lah anak kucing yang kene kurap dan yang paling tak boleh tahan bila "Ya Allah bagilah aku kaya sebab aku nak pegi Legoland.."

Tak tahu nak ketawa atau nak nangis..bukan takde duit nak pegi tapi biler ade je rezeki lebih sikit time-time tu la kipas aircond rosak, time-time tu la duit kene telan..hehe..hehe..
Nak ke Legoland tu kan perlukan persediaan & wang yang besar..

Kerap juga dia bertanya..bile mama nak menang tiket legoland nie?Mama tak menang lagi ke pegi Legoland? sedih kan..tapi apa dia nak paham sebab dia budak, dia anggap Legoland tu sekangkang kijang je pegi nyer.. :)

Insya Allah akan mama usahakan

Tapi..ha...ade tapi ko!

Ini adalah waktu dia baik, mood dia baik sekali sekala dtg mood tak kene mood meragam apa pun tak nak buat!Grrrr....
Kebiasaan abah dia akan guna psikologi puji-pujian yang melangit kalau nak suruh dia buat 1 benda & bakal di puji-puji lagi bila dia dah buat sesuatu tu :)


nota kaki : Ya Allah, Kau makbulkanlah permintaan anakku ini..amin~

Thursday, February 27, 2014

Cindailah Mana..Cindai Di Sini!!


Hah..cindai la sgt!Ha..ha..ha...

Ultra Moist...sgt!

Si Cindai melekat dihati.

Close Up - 1 RM25 kalau beli 2 jatuh RM40 aje!

Ade macam Dato'CT tak? *pitam*

TQ to incik Eady sebab belanje lipstik nie!
Jenuh ber-sms kanda adinda semata nak lisptik nie..ha..ha..ha..
Aku..ade-ade produk je yg boleh pakai, salah pakai memang bakal terkopek & berdarah la bibir aku nie. 
Setakat ni hanya Mac, Maybelline & SimplyCT je yang sesuai..

So korang yang berdekatan, berhampiran atau tersesat ke SOGO hujung minggu nie, barangan kosmetik SimplyCT sedang berada di Menara MARA (Jln TAR) ni ye, sampai 3hb ni sale tu.


nota kaki : barangan SimplyCT ni mesra poket okey kalau time sale, jimat berganda-ganda!

Wednesday, February 26, 2014

Tak Nak arghh WW!


WW? Taknak..

Arini nak membebel..

Tapi macam dah terkemam pulak nak bebel tuh..

Clue : "potong angin orang!"

Hurmmmm....

Eh..nak tanye ni sebab takde pengalaman bawak anak cuti waktu cuti sekolah..

Tempat mane yang best nak bawak anak bercuti diwaktu cuti sekolah tapi tempat tu orang tak ramai?Ha..ha..ha.. kerlas ko tak nak kawasan havoc havoc..

Aku rimas okey, kang nak cari parking la, nak check-in lambat la, pool penuh giler la, amik makan pun ramai la..bla bla bla bla..ehh..abang baru darjah 1 kan..ponteng hari biase pun takpe kan?Ha ha ha ha...

Yang ade dalam list : Cameron, Pangkor, Port Dickson..

Tapi macam tak best je semua tu kalau pegi waktu cuti sekolah..adehhh la..
Ade anak kecik ni, keselesaan adalah nombor satu bagi aku, banyak benda nak kene fikir..
Kang spoil mood dia spoil jugak mood aku..


nota kaki : malas nak pegi waktu cuti sekolah sebab semua nyer mahal!

Tuesday, February 25, 2014

Ironi nyer..


Hai..

Hari ni mama saya kene pegi kursus dari pagi sampai tengahari..
Ironi nyer kursus Perbankan Islam yang mana pagi tadi duit mama saya kene telan di ATM Bank Islam...

So..mood mama saya sudah lari sikit..bukan sikit tapi bnyk jugak tu..
Doakan mama saya dapat duit tu balik ye..


nota kaki : dan..ade benda lain yang buat mama saya sedih giler pagi tadi.. :(

Monday, February 24, 2014

Brekkie Wrap!


Singgit punyer hal beratur je la! :)


RM1 aje!


Masalah nyer tak cukup satu dan tambah masalah sorg boleh beli 1 je setiap kali beratur!
Adeh laa....nak jimat ko kene la gigih beratur bnyk kali..ko mampu?sila kan! :)


nota kaki : sedap jugak benda ni tapi tak dpt la tampung perut aku yang mcm naga nie..hehehe...

Friday, February 21, 2014

Ingat Senang Ke??


Dari pagi mood dah ke laut..berkesudahan dgn sehingga kini ke laut..
Huhuhuu..

Nyampah dengan 5S satu hal la..buat penat-penat macam nak giler macam orang giler sekali pun tak guna jugak kalau orang lain tak amal kan..okey fine..malas nak bising sebab benda ni tak berfungsi pun kalau aku bising bagai nak gila..so baik diam..

Nak dijadikan cerita..

Lunch time keluar sekejap pegi ke Medan Tuanku untuk susukan Syakirah mok sekali terlupa bawak sekali bekal abang Syahmi..patah balik ke office amik bekal dia, terus turun jalan laju ke Maju Junction tempat bas sekolah dia tunggu..biase bas tu datang pukul 2.15 mcm tu, sekali baru je jejak ke Maju Junction ternampak bas tu dah berjalan..!

Huwaa....sedih nyer hati tak dapat nak kata..
Rasa nak jerit-jerit je kat tepi jalan tu suruh bas tu stop..
Rasa nak nangis je..sedih giler kot tak dapat salam peluk dia sebelum pegi sekolah tadi..
Sebab itu rutin setiap hari aku..kalau tak abg Syahmi akan tertunggu nanti..
Rasa nak pegi je sekolah agama dia kat Kg.Baru tu, call Eady tak dapat lagi la sedih hati ni...


nota kaki : ingat senang ke nak hilangkan feel ni selagi tak 5.30?Tak sabar nak tggu dia balik.. :(

WW : ZzzZzzz..



Silence please...!

Hobi dia : makan, susu & tido aje! :) *gambar kat taska tadi*


nota kaki : internet dah ok!yeayyyy....

Thursday, February 20, 2014

Pakej Ke USS


Pakej Tahun 2014


Ini link blog : Efa Nur Jannah ye


Laii..laii..pakej ke USS bersama Efa Nur Enterprise :)
Bumiputra, dijamin selesa, diyakini ramai & yang lebih penting Efa senang dibawa runding.

Kalau tak boleh runding biar akak dia ni rotan dia!Ha..ha..ha...
Korang...Efa ni kire adik saya tau (sokahati aku je rasa aku ni kakak dia..muahahaha...)

Kalau sape-sape tengah cari pakej ke USS sila-sila la war-warkan pada orang office utk office trip ke, pada kawan-kawan yg takat nak berjimba-jimba je ke atau pada sanak saudara pun boleh juge..no hal punyer~ Tak caya boleh tengok FB Efa Nur Enterprise ni, ramai bagi feedback yg best tau :)

Aku ntah biler nak pegi nyer nie?Dari mengidam tahun lepas tak lepas-lepas lagi dah tu kene tunggu pulak budak-budak tu besar..grrr..cepat la besar korangggg...mama nak pegi USS!Dak demok je jangan besar tau..biar je demok mcm tuh!He..he..he...

Ohhh...lupa..pakej Legoland pun ade ye dgn Efa Nur Enterprise ni!


nota kaki : aaabanngggg....jom kiter pegi!Alaaaa..jom laaaa...~

Wednesday, February 19, 2014

TQ Nuffnang!!


Terima kasih daun keladi buat Nuffnang yang baik hati sebab sudi bagi 2 biji BE :)




Terima kasih jugak buat korang sebab sudi singgah sini hari-hari :)

nota kaki : internet & phone condemnkat office ni!!Ape pun x bleh buat termasuk Blogging...grrrrr...nanti aku jengah semua ye!


Tuesday, February 18, 2014

Meraikan Dia


Kami cuti smlm!Konon spend time berdua..konon nyer..tapi biler sembang atau biler tgk satu benda mesti ingat salah sorg dari 3 org tu..kejap sebut syahmi, kejap sebut sufiya, selalu sebut syakirah demok.

Dengan birthday boy :)

*selamat harijadi sayang, semoga terus diberikan kesihatan yang baik selalu, semoga dibawah lindungan rahmatNYA sentiasa,luv u abang..*

Ohhh..smlm kami breakfast di Kg. Baru lepas hantar diaorg ke sekolah,tadika & taska..then kami berjalan sakan dalam Ikea dgn aman nyer (kalo ade 3 askar paham paham je la..ha..ha..ha..), lunch di Ikea terus tengok wayang di The Curve.

Robocop?Biase biase je..takde la best sgt..

Nothing much..kami just lepak-lepak santai je :) but fun!


nota kaki : last dating berdua mcm ni tahun 2012 (kalo ade urusan tu tak kire la, ini dating okey dating!) 
giler lama..tak caya tengok ni & ni..

Monday, February 17, 2014

Rezeki Anak


Autopublish ni sebab ai is tengah berdating kot..hehehe..harini harijadi my jantung hati :)

Jumaat lepas org office suruh pegi kaunter collect parcel..
Huh?parcel?Aku mane ade order ape-ape sebab aku bukan kaki shopping!

Sekali tengok dari Dumex Dugro! Aku masuk contest suka-suka je dan aku tak tau pun aku terpilih jadi salah sorang pemenang saguhati!Tau tau hadiah je sampai..huhuhu...


Korang pun boleh join lagi sebab tarikh tutup dia 1 Mac 2014.
Mane tau rezeki korang pulak, Dumex Dugro ni bagi hadiah ikut mingguan ye..so ramai boleh menang nie.


Besar kotak nyer..

Ini isi dia ade semua jenis perasa.

Ape pun alhamdulillah, tak target pun yang utama sebab masuk pun sekadar suka-suka lagipun aku dah ade LCD TV (yup hadiah utama dia LED TV 46 inci ye, korang join la..) kire hadiah ni pun dah dapat jimatkan belanja susu anak untuk 3 bulan, takkan tak happy kan?

Alhamdulillah, syukur..

nota kaki : sedikit kegembiraan dalam kesempitan mampu buat kiter bertahan & tersenyum..kan?

Friday, February 14, 2014

10 Tahun


14.02.2004 - pertama kali bersua muka

Nampak rapat tapi jarak sebenar nyer :)

Ehemmmm...

10 tahun yang manis
10 tahun yang pahit
10 tahun yang perit
10 tahun yang membawa maksud bahagia..

Baru 10 tahun kami berkenalan rupa nyer :)


nota kaki : hobi kami sama iaitu bergaduh sesaja..ha ha ha..kami adalah singkong & keju!

Thursday, February 13, 2014

DHotel Seri Iskandar, Perak


Gigih menaip dikala internet up & down setiap seminit!grrrr....~

Suatu ketika dahulu inilah kisah nyer kami pernah menginap di DHotel Seri Iskandar, Perak.
Ha..ha..ha..ha...suatu ketika itu di bulan 12/2013 okey..punyer la lama aku cari masa nak update pasal hotel nie!

Penting tau update pasal DHotel Seri Iskandar ni sebab ramai orang diluar sana tu tercari-cari hotel semasa urusan pendaftaran anak di MRSM Parit, Perak dan ramai yang tak tahu bahawa DHotel Seri Iskandar ni cuma 20 minit perjalanan je ke MRSM Parit, Perak.

Aku pun menginap kat sini sebab Eady closing akaun di MRSM Parit, Perak haritu, google sana sini nak cari hotel tapi tak jumpe yang ok last-last hanya ade 1 blog je yang update pasal DHotel Seri Iskandar nie dan malang nyer takde gambar pun dia update..

So untuk korang mane tau sesat ke Seri Iskandar ni ke..

Bilik standard/superior kalo tak silap aku..

tv canggih tapi siaran tak canggih lagi..hahaha..

Beg 5 beranak..

bersih

shower yang puaskan kepala

model katil?

Big boss

Okey itu untuk bilik biase-biase je yang Eady book ikut kelayakan dia tapi bagi kami setakat semalam dua dah cukup selesa lagipun kami tak cerewet sangat bab-bab tido mkn nie melainkan kalau kotor itu memang takde ampun takde kompromi..

Sekarang kiter tengok pool DHotel Seri Iskandar, Perak yang jadi kegilaan Syahmi & Sufiya.







Model swimming pool

Pool DHotel Seri Iskandar ni best la jugak kalau ikut pendapat aku, sebab tempat makan dia betul-betul sebelah pool ni.Sambil makan sambil boleh tengok anak mandi. Lagipun Seri Iskandar ni bukan tempat tumpuan jadi hotel ni ada pengunjung yang datang menginap tanpa bermandi manda macam kami yang ada anak ni.

Yang paling best DHotel Seri Iskandar ni betul-betul atas shopping kompleks ala-ala Tesco Extra okeh!Cakap je nak ape semua ade kat bawah hotel nie.
Makan pun takyah risau kebuluran sebab mamak pun ade kat bawah.


Model tak berbayar DHotel Seri Iskandar.

Gambar entrance ade dalam hp tapi aku tak gagah perkasa nak upload dari situ..hehehe..
Harga untuk semalam RM165 siap breakfast kalo tak silap aku tapi Eady dapat gomen rate.

Korang..kalau ade urusan di sana boleh la menginap di DHotel Seri Iskandar, Perak ni.

Ni alamat dia ye :

526, Lebuh SIBC
32610 Bandar Seri Iskandar
Perak



nota kaki : aku mampu BW ke blog korang tanpa letak komen sebab internet asyik down je ni!Gigih aku refresh setiap kali nak komen sampai rase nak nangis..

Wednesday, February 12, 2014

Rezeki 3H2M

Aaaa...lambat giler bersiarannnnn!!Semua ni disebabkan internet down hampir seharian!
Tapi hati tetap gumbira sebab hadiah yang dikatakan akan tiba lagi 2 minggu dah sampai hari ni!
Oh yeahhhh....i like it ahaks..ahakss...

Terpaksa selfie sebab gambar aku & hadiah ni kene share kat page AstuteXperience untuk tujuan promosi.

Contest like, share & win je kat FB, lucky me terpilih liker mingguan gitu!
Antara banyak-banyak baucer kat situ aku cuma tertarik pada baucer 3H2M di Flamingo, Penang!Just bayar RM360 untuk 3H2M, siap breakfast 2 org..kalo ikut harga web Flamingo Penang tu bilik yang aku dpt RM550 untuk 1 malam..

Baru cadang nak sambut anniversary kat Pangkor sekali datang rezeki tang lain pulak, alhamdulillah :) 
Sekarang tinggal doa-doa dapat Grand Prize pulak iaitu percutian 3H2M di Pangkor Island Beach Resort!Fuuuhh...kalo dapat pun ngam jugak ni~


Ehemmmm...abanggggggg....balik dari Penang kiter boleh la singgah Cameron kan? *libas rambut sikit* ha..ha..ha..ha....


nota kaki : mari kiter selak kalender untuk acara makan-makan di penang!
http://www.theweeklypay.com/index.php?share=402976

Tuesday, February 11, 2014

Sufiya Irdina






Aaaaa...dah lama kot tak cerita pasal Sufiya Irdina ni!

Kami panggil kakak....oh hoooo....kesian tau Sufiya, lately ni macam kurang kasih sayang sebab kami siang busy dgn Syahmi & Syakirah, malam pulak busy dengan kerja sekolah Syahmi pulak..

Waktu Eady temankan Syahmi buat kerja sekolah la time tu dia nak bercakap, nak ajak main la nak minta perhatian sebenar nyer....jadi biler dia menempel-nempel tu kadang kene marah..huhuuu..kesian giler arrr...berkesudahan dia akan menangis merajuk dan terus tertido..Aku pulak busy dengan Syakirah yang asyik nak susu tak nak dengan org lain, nak ngempeng sampai tertido maka waktu aku dengan dia memang sangat terhad.

Cuma seminggu dua ni Eady yang banyak habiskan masa dengan dia, waktu temankan Syahmi waktu tu Eady ajak dia duduk sebelah baca buku.Waktu nak tido Eady akan bercerita dengan dia..Aku cuma ada masa dengan dia pagi waktu mandi, bersiap & waktu hantar ke taska, aku akan minta dia ikut hantar Syakirah dulu baru aku akan berjalan berdua dengan dia ke taska.

Gambar ni pun aku amik mase tengah duduk menyusukan Syakirah, dia leka lipat kain!
Dia paling suka lipat kain, walaupun aku rasa nak nangis tgk semua kain bergulung-gulung gitu..ha ha haa...biler dia dah tido, abah dia yang lipat balik semua baju-baju tu.. :)


nota kaki : macam mana korang semua bahagikan kasih sayang & masa yg adil utk anak ye?

Monday, February 10, 2014

Oh ho..


Kenape..?
Kenape weekend tu pendek giler..?
Penyakit M dah melanda...tskk..tskk..nak karang pun takde idea..
Gambar bersepah giler tetap takde idea juga..

Ohh...dimana lokasi Cameron Highland yang sejuk giler?
Ohh...dimana angin pantai yang mampu menyamankan muka?

Ha..ha..ha..ha...


Nah cuci mata je ler!


Thursday, February 06, 2014

Pokok Kelapak




Nama saya : Syakirah Irneena Bt Suhaidi
Umur saya skrg : 6 bulan 17 hari
Berat saya : 8 kilo je..
Hobi saya : makan (baru start makan semingu..mama saya lambat bagi makan sebab mama saya malas..hahahaha...) dan hobi paling-paling saya suka ialah tido dan menyusu aje...

Meniarap saya dah boleh tapi part menyusur saya malas, saya lebih suka baring & dukung je..

Okbai!

nota kaki : mood mama saya tak berapa nak ok sebab batuk dah 4 hari..mlm tak boleh tido!

Wednesday, February 05, 2014

WW : Kasih Dia


biar gambar sahaja bercerita..


nota kaki : dia...sedang melindungi si kecil dari hujan renyai..#throwback3minggulepaspunyercerita

Monday, February 03, 2014

Kluang Station Tesco Ampang


Update semasa cuti! :) sambil meneman budak demok tido kat tepi ni..hehehe..

Buku menu baru

Gambar dlm pun menarik giler

Soda gembira, milo dinasour, bandung & lemon tea.

Nasi lemak

Hah!Ni yang sedap giler tu..

Roti Bom dgn rendang daging..sedap jugak!

Mee Kari ni biase bagi aku tapi tak la org lain..

Ohh..Kluang Station ni memang salah 1 tempat feveret ibu kalo ke Tesco Ampang, roti jala dgn kuah kari dia mmg ada umppphhh...sedap giler!

nota kaki : yg ni ibu belanje ntah bape minggu lepas punyer cerita..heheehe..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang