thumbnail

Friday, May 30, 2014

Cuci-Cuci


Tetibe datang pulak aku rajin update blog!
Ha..ha..ha..

Ajaran sesat nak ajar ni..

Kiter cuci dgn mulut ye

Suka sebab dah bersih ye

Arghh kantoi plak!

Nak marah ke nak geget ni??


nota kaki : berbaloi penat, letih setiap hari asalkan dia senang hati ;)

Segmen | Blog Review By Eraz Fadli





ERAZ FADLI mengajak semua blogger untuk join Segmen | Blog Review By ERAZ FADLI.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada yang join..  Segmen ini bermula sekarang dan akan berakhir pada Isnin, 02 Jun 2014 pukul 11:59 Malam sahaja.. LIMA atau mungkin SEPULUH atau mungkin lebih blog akan dipilih untuk direview.. Korang sure tahu apa keistimewaan blog di review kan.. Sama-sama membantu..

Selain daripada itu, seorang TOP REFERRAL akan untuk mendapat saguhati RM 10 atas usaha beliau promote, share dengan kawan-kawan serta join segmen ini.. Cara nak dapatkan TOP REFERRAL? Tentulah kena join segmen ini, lepas share link entri korang di Facebook ke, Twitter ke, group-group yang ada di Facebook ke kan..
Syarat : -
  1. Follow blog Eraz, dan like Page E'raz Fadli.. 
  2. Buat tajuk entri Segmen | Blog Review By ERAZ FADLI
  3. Copy coding code yang telah disediakan di SINI dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..
  4. Beritahu pendapat anda tentang blog ERAZFADLI.COM dan apa istimewanya blog korang..
  5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini..
Pendapat tentang blog ERAZFADLI.COM -
| Ceritakan di sini |

Blog santai, isi yang ringan tapi best dilayan..hehehe..lagi lagi kalau ade gambar Zara!
Simple is suka blog Eraz sebab tuan empunya blog sangat sempoi dan tak sombong walaupun dah tahap otai jugak nie..followerrrr pun dah riban-riban tapi tetap tak riak!
Its is so good!Nampak humble disitu...

Keistimewaan blog sendiri - 
| Ceritakan di sini | 

Blog ni?Ermm...ape nak cakap..kadang-kadang serius, kadang-kadang asyik citer pasal anak, kadang-kadang citer pasal cuti/hotel/ makan tapi ehh...dah lama tak bercuti nie!Tunggu ye..
Blog ni tempat share everything..dari anak sakit, ke tempat makan sedappp, hotel mana best..boleh la dijadikan bahan bacaan setiap petang sebelum balik keje..hehehe..
Ishh..tak kuasa la nak puji blog sendiri..Eraz baca & rasa la sendiri blog ni mcm mane ;)


# Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini dikreditkan kepada blogger MiaLiana..

Thursday, May 29, 2014

Buat Modal




Yesss...dapat dah 1 entry!
Print skrin je pastu buat modal up kat blog..ha..ha..ha...
*ini adalah entry takda idea sebab office takde orang...stress aku!*


nota kaki : waktu aku bercuti belum sampai lagi..pfttt...

Wednesday, May 28, 2014

WW : S-S-S-S




This is love
#dontcareaboutothepeople
#ilovemyfamily


nota kaki : mereka..harta aku dunia akhirat..

Tuesday, May 27, 2014

Bakal Menantu

Dari antara bakal-bakal menantu

"Mama..nah!Irdina Fatihah bagi Syahmi..dia cakap suruh mama tipon mama dia sebab dia nak Syahmi.." erksss...??!!

Helloo...u are mind okey, not for sharing with other!No..no..no..mama kedekut!

Ha..ha..ha..takdelah..sampai masa sukahati abang la asalkan dapat yang elok, solehah dan penyayang. "Haah..yang tak garang kan mama" ewahh...ko perli mama eh?


nota kaki : dulu mama dapat kad raya cinta darjah 5 ok bang!

Friday, May 23, 2014

Doakan Ye..


Dihari baik ini, hari Jumaat yang penuh keberkatan..saya dengan rendah diri nak minta kawan-kawan doakan supaya abah mertua saya diberikan kesembuhan semula dan diringankan beban kesakitan beliau..

sayang abah..

Mendapat panggilan di pukul 12 tengah malam kelmarin membuatkan kami suami isteri terduduk dari perbaringan yang ketika itu baru mula nak terlelap..

Tergamam, terkemam, terkelu bila dikhabarkan abah mertua dimasukkan ke ICU (hospital Labuan) akibat serangan jantung. Manakan tidak terkelu kerana abah yang kami kenal adalah orang yang sihat dan tidak sakit malah masih kuat bekerja.

Malam itu jugak kami tidak tido sampai ke pagi kerana menguruskan booking tiket flight Eady yang balik ke Labuan dengan penerbangan yang paling awal.
Semalam dan kelmarin abah masih dalam keadaan kritikal, tapi alhamdulillah pagi ni Eady beritahu abah dah boleh makan dan nak makan bubur.

Harap-harap dan besar harapan supaya abah kembali sembuh dan sihat seperti biase.
Korang, doakan abah kami abah mertua saya sihat semula ye..
Mane tau berkat doa korang abah mertua saya kembali sembuh..


nota kaki : ralat sebab tak dpt bersama disana dlm keadaan mcm ni sebab masih ada lagi tanggungjawab disini..

Wednesday, May 21, 2014

Tuesday, May 20, 2014

Nom!Nom!Nom!


Sarapan pagi aku hari ini.

Aku lambat bersiaran sebab sakit kepala..migrain dari petang semalam.
Tapi migrain pun selera tetap selera..Mase makan bleh plak tak migrain abis makan migrain balik..bleh?Ha..ha..ha...

Sambal udang ibu masak petang semalam, hari ni bawak bekal la.Dah lama kottttt tak makan macam nie..huhuhuuu...nikmat ohhh nikmat!

Eh...lupa diri plak migrain lagi!

Tadi baru sudah ikut kempen membaca selama 10 minit kat office nie.
Migrain tak migrain kiter kene support!

Ramai cakap aku tido ni!

Tido ape nyer..aku baca sambil layan sakit kepala la!
Ohh..aku syak sebab aku tido bukan tak cukup tapi tido macam kartun..tido bangun tak tidoooo tido balik pastu bangun..

Hahh...korang tau la kan kenapa..

Hah...gambar 12 tengah malam

Cik kak ni nangis berhingus sebab takde orang angkat dia..huahuahua...dia tido balik pukul 2 pagi tapi dia bangun balik main pkl 3 pagi kot sampai pukul 4.30 pagi..
Pening aku la..

Ehhh..aku nak cerita pasal bekal aku jek..dah panjang lebar plak aku citer nie..
Naisb la tajuk tak kene dengan cerita..


nota kaki : hilang la cepattttt migrain ni!

Monday, May 19, 2014

Isnin?!


Isnin...xde idea..
Kiter sembang nak?

Sabtu lepas pegi pra tonton filem Super Tots a.k.a Super Squad kat E-Curve anjuran Bro Framestone atas jemputan kawan dari tadika aku nie.. (later ye aku review pasal cerita nie..anak-anak sangat enjoy tengok hari tu!) Takde idea ni nak perah otak, macam beku pulak otak ni hari nie..

Ehh...biler nak jumaat nie??

Pagi tadi sembang dengan Eady pasal cuti sekolah nie, mane nak bawak anak jalan.
Sebab lama giler kot tak bawak diaorang berjalan lagi pulak dengan sibuk Syahmi pasal bebird buta tu bersambung pulak dengan Syakirah kejap demam kejap demam kejap lari ke emergency room la..Rase macam takde rehat yang betul-betul rehat 6 bulan pertama nie..ohhh seronok nyer kalau waktu-waktu gini dapat lepak tepi pantai atau pool..santai-santai lunjur kaki rasa angin sepoi-sepoi menampar pipi...ha..ha..ha...bahasa pun dah nampak ketara kritikal punyer masalah diri nie...

Ade baucer hotel ni tapi tarikh tak book lagi biler nak pegi...ermmm...

Ehh..korang penah dengar lagu Bruno Mars?Lazy Song tu...?

Today I don't feel like doing anything
I just wanna lay in my bed
Don't feel like picking up my phone
So leave a message at the tone
'Cause today I swear I'm not doing anything.

La....la....la...la.....la.....

Ha...gitu la ape yang aku rasa hari ni..
Uhhh..ini bukan salah isnin okey..ini salah aku jek...
Punyer la malas sampai tuala mandi Syakirah mok pun tak bawak..ha..ha..ha...
Ni kes malas pikir la nie..teruk giler!Ibu Atin dia whatsapp cakap "mama..tuala adik mane?"
Senang je aku jawab "takpe la biar adik tak mandi hari ni...takde sape pun yang bau kecuali ibu Atin je..ha..ha..ha.."

Pening wey...cuti sekolah ni memeningkan kepala tau..lagi-lagi sejak Syahmi dah pandai cakap dan tanye nie.."Mama..dah lama kiter tak pegi jalan...sejak abg sekolah ni kiter tak jalan mane pun..." huhuhuuu....tu baru darjah 1 okey..

Ehh...yang best time cuti sekolah ni ialah jalan tak jem!Pegi balik keje heaven je..
Ni kat office, bos pulak takde..ohh..bos..tak bos takde la keje aku...giler boring ni weh..

Buka FB pun tak best sangat sekarang nie..penuh dengan pahlawan jari..biar dia orang bertenang dulu baru kiter jejak sana ye..
Nak BW pun aku cuma diam je..takde pun tinggal jejak..baca & just diam je..uhh..nak menaip komen pun takde idea..dah canne nie??

Korangggg...kritikal dah nie...

ehhh...nah cuci mata!

rindu kat mereka!

Rindu nak bebel kat Syahmi..
Rindu nak marah sayang kat Sufiya..
Rindu nak gomol kat Syakirah..

Ohh..nak bagitau!Malam tadi Syakirah buat hal lagi...start pkl 12 mlm!!Nangiss nangiss..merengek...merengekk..iskk..abah dia dukung dia diam..aku pegang dia nangis..
Tak nak tido dalam playpen...last sekali Eady letak dia kat sebelah tido peluk dia terus lena sampai pagi!Pftttt...ko dah kenapa dik?Mengada dengan abah teruk sangat nie...?

Abis mama ni macam mana?Ha..ha.ha...nanti la dik..tunggu la...
Oh...ape masalah aku nie?


nota kaki : penat dah tengok kalender tapi tak sampai pun jumaat nyer!

Friday, May 16, 2014

Al-Fatihah : Buat Ahli Syurga Arman Dani


Al-fatihah.

To Allah we belong and to Allah we return. 
ARMAN DANI 
21 OCTOBER 2011 - 16 MAY 2014 
Al Fatihah
Doa Mummy, semoga Aman tenang di sana sayang. Mummy akan sentiasa merindui Aman dalam setiap nafas Mummy. #armandani #alfatihahforaman #prayforaman

From FB Mummy Arman Dani

Speechless

Semoga Arman Dani tenang disana 
Doa aku..semoga Lady & Suami kuat tabah hadapi dugaan ini..

Takde satu ibu ayah pun sanggup lalui semua ini.
Allah SWT jua yang Maha Mengetahui.


nota kaki : *hugsss Molie Arie*

Spontan Jumaat Pulak ye!


Hah..sambungan spontan khamis smlm..
Tak habis geram lagi nie..

Malam tadi pun sama ja..ntah la dik ape tak kena..yang bertambah geram sebab ni..

*



*



*



*



*



*



*



*


Kemahin lenaaaa!!

Keluar kawasan nampak dik??

Hah...geram tau dik..bila ibu Atin adik whatsapp cakap "kak...tgk la anak akak ni tido!sampai keluar kawasan nie..." lena sungguh sampai keluar kawasan pun takpaaaa....

Oooo...malam ko main-main dik..siang-siang merap dengan ibu Atin ehhh...kemaiinn nak tido nak baring kat paha bagai..dah tido lena tak sedar ape dahhh..kawan-kawan bising pun tak fedulikkk...Amboiii ni memang cari alasan nak kene dengan mama nie...

Pandai ehhh...dengan ibu Atin kemain adik ngade-ngade..dengan mama abah buat hal je yeee...he..he..he...tunggu la..tunggu dik!


nota kaki : sedih sebab bulan ni last adik dgn ibu Atin, bulan depan tukar kelas so tukar ibu :(

Thursday, May 15, 2014

Spontan Khamis Ye?


Spontan la sangat ni!
Menaip pukul 4.30 pagi ape kes?

Taken pukul 3:20 pagi > sengih serupa tak bersalah!

Yeee..ko mampu tengok budak ni sengih gelak-gelak macam tak bersalah je pukul 3 pagi?

Geram hokey..geramm..dah bape malam macam ni!Asal pukul 1 pagi je dia start dah meligat dalam playpen dia siap berdiri, yang jadi masalah kalau orang tak tengok dia tak hadap dia, dia bantai jerit-jerit!Huh...suara dah la kuat tak sepadan orang nyerrr...eeee..geram hokey..

Tadi..pukul 4:20 pagi baru tido balik..itu pun sebab puas dah gomol dia yang penuh air liur tu sampai dia rimas dan nangis..ha..ha..ha..padan muka!Penat nak tunggu dia penat..

Main..main..susu!Main..main...susu!
Ingat dah susu nak tido balik tapi takkk...dia charge bateri je!

Kiter bebel dia gelak..kiter marah dia kelip-kelip mata..kiter cakap dia sengih..haishhh..

Dik..kalo lunch time mama boleh tido takpe jugak..ini lunch time pegi ke awak jugak, nak hantar abg Syahmi ke bas lagi..isk..isk..isk..dera sungguh laaa awal ni!
Tengok la..malam ni kalo awal buat lagi mama cium awak sampai nangis lagi!Padan muka..


nota kaki : nak suruh mama praktis bangun sahur ke ni dik??

Wednesday, May 14, 2014

Dian'z Beauty & Health Vit

scrolldown for next entry

Aku ni jarangggggg sangat peduli bab-bab supplement nie sebab bagi aku benda ni remeh kot dan aku pulak memang bangsa tak suka nak cuba/makan satu benda bernama ubat & vitamin nie. Aku is suka makan benda yang di panggil makanan dan minuman kecuali sayur..ha..ha..ha...ye ye ye..aku memang kuat makan!

Tapi

Hari ni aku nak share dengan korang 1 supplement yang bagus untuk kulit kiter lebih-lebih lagi perempuan pemalas cuci muka macam aku nie..ehh..lelaki pun boleh makan tau!
Untuk hilangkan benda-benda hitam dimuka tuh..yang degil sangat sental kot luar pun tak nak keluar, so kiter cuba tolak dia dari dalam supaya keluar dari muka tuh.


Ade vitamin C & E untuk cantik kan kulit ko!
Ehhh bukan takat cantik kan kulit tapi memutih (glowing) kan muka tu ye kalau dimakan secara konsisten dan minum air masak banyak.

Memang puas hati sebab walaupun harga hanya rm80 tapi memang berbaloi dengan hasil. 
-kulit makin cerah
-jerawat kurang
-liang roma mengecil
-kulit kusam hilang
-parut dan kulit berminyak pun hilang

Jangan risau Dian'z Vit memang selamat untuk ibu mengandung.Yang paling best makan Dian'z Beauty Vit ni susu badan jadi lagiiiiii banyak!Oh me is suka so much!

Tak lupa juga, lelaki pun boleh makan bukan untuk nak cantik sangat kan tapi lebih kepada menjaga penampilan.Ye la keje kat bandar ni matahari tak sihat kan, bakar muka tu sampai jadi hitam kusam so why not try benda ni sebulan tgk hasil nyer.

dengan DIAN'Z BEAUTY VIT mesti boleh!

sebab mengandungi VIT C & E yang sesuai untuk merawat kulit dan juga WHITENING COLLAGEN untuk mencerahkan kulit dan menganjalkan.

Korang kalau berminat dan nak tahu lebih lanjut boleh ke Page Dian'z Beauty Vit ni ye atau SMS/ WHATSAPP : 012-6528062

See nak make up pun senang! (antara testimoni ye)

Hah..ni aku copy pasta dari Blog Dian'z Beauty Vit

1.     Vitamin C & E  berapa harga? cara makan?
RM80.00 SEMENANJUNG / RM85 SABAH SARAWAK TIDAK TERMASUK POS . ambil 1 biji selepas sarapan & 1 biji sebelum tidur. Jika anda ada gastric makan 1 biji selepas sarapan sahaja..sebotol 60 biji untuk sebulan.  

2.     Vitamin C & E selamat ? halal ? dan ada pengesahan KKM?
Yea , pasti halal, product bumiputra dan di buat di kilang bertaraf GMP, dan di luluskan oleh kementerian kesihatan sebagai makanan tambahan 

3. Vit C & E sebenar nya untuk apa?
untuk memutihkan kulit,mengurangkan dan menghapuskan parut jerawat dan jeragat,membantu pertumbuhan sel baru..

4.     kalau kita stop ambil vit C & E ni..adakah ada efek buruk ?apa akan terjadi apa kulit kita?
kalau stop tidak akan beri kepada anda seperti jerawat atau jeragat tetapi kulit yang putih dan bersih mungkin akan kembali kusam..sebab zat-zat vitamin dalam badan telah berkurang..tanya diri anda..jika produk yg baik utk tubuh anda kenapa perlu berhenti ?

5.     Berapa lama untuk melihat kesan selepas ambil vit C & E ni ?
:   Depend atas metabolisme masing2.ada yang cepat ada yang lambat. Paling cepat 3hari.paling lambat 3bulan. So jangan baru makan sebulan dah give up ye

5 . boleh campur makan vitamin lain jika makan vitamin C & E ?
jarak kan pengambilan selama 3-4 jam

6.     Perlu ke pantang apa2 untuk ambil vitamin C & E ni ? seperti kafein,seafood?
ya anda perlu elakkan kafien dan air karbonat utuk kesan yang lebih cepat tetapi anda bleh ambil seafood seperti biasa.vitamin ini mggunakan collagen ikan talapia..tidak meberi alahan kepada individu yang alahan seafood
  
7.     Vitamin C & E ni sesuai untuk semua peringkat umur ke?
         Sesuai .sy syokan untuk wanita yang sudah balgih.. kalau belum baligh masih kanak2. Agak tidak sesuai.hormon pun masih muda remaja.. 16tahun dan ke atas.selalonya umur 40an da stat ada jeragat.stil blh makan.untuk pudar kan jeragat
  
8.     Vitamin C & E ni untuk muka je ke?
Vitamin C ni bertindak sama rata pada keseluruhan badan kita jgk. Vitamin c & e ini akan cair.dan akan salur melalui darah..mana mungkin darah pergi kt muka je kan ? Takkan muka kita je nak putih licin cantik berseri kan? Badan kita pun juga nak putih cantik berseri juga. Betol x?

9.     vitamin C & E  ni mengemukkan tak ?
        Hoho kalau ia mengemukkan..SAYA org pertama yang cabut lari dulu. Hehe ia tidak mengemukkan. 

10.  mengandung dan menyusu boleh ambil ke vitamin C & E ni ?
ye boleh utk ibu menyusu dan mengandung. Sbb sy sendiri mengadung sy makan dan sy n baby sihat tetapi jika anda ragu2..anda boleh bawa vitamin berjumpa doctor untuk kepastian.. keselamatan baby Adalah yang utama kan ?

11. Tengah berpantang boleh makan ke ?
boleh tetapi pendpt sy tak galakkan.sbb anda makan bersama jamu yang panas..lada hitam.so habiskan pantang anda dulu..hanya 44 hari kan ? sabar la kejap .kelam kabut nak pergi mana ? hahaha,,

12.   MENOPAUSE , adakah selamat untuk saya makan vit C & E ini ?
·         Iya, selamat dan disarankan untuk memakan vitamin ini kerana ia menstabilkan hormon bagi masalah yang di alami oleh sesetengah wanita yang tengah menopause.

13.      Darah tinggi, kencing manis ,sakit jantung boleh ambil ?
Jika melibatkan ubat doctor..sila rujuk doctor anda telebih dahulu . 

14.    Waktu datang bulan (period) boleh makan vit c tak?
 Datang bulan boleh ambil mcm biasa.tiada masalah

15. saya ambil pil perancang.. boleh ke ambil vitamin ni ? 
yea boleh :) 


atau korang boleh terjah kat 


Owner page Dian'z Beauty Vit ni cantik orang nyer!Putih giler..anak-anak dia pun comey putih melepak..me is suka sebab senang deal dgn dia, pm di FB je pun boleh.Semua pantas..

Ohhh..korang..sebelum lupa nak bagitau nie..

Kalau korang makan supplement macam ni tak kisah la produk ape pun yang penting korang kene minum BANYAK AIR MASAK okey!Air masak kan cuci toksin dalam badan kiter..ala-ala pencuci dalam badan kan...


nota kaki : nanti...biler hakak dah makin glowing hakak up gambar kat sini pulak ye!
Tapi kene tunggu sebulan dulu la..

Nasib Ko La Tiger!


Tarik!!!!!

Ha..ha..ha..kesian giler kat Tiger nie!
Dia tumpang lepak je dalam umah tengok Syakirah & Syahmi sepahkan umah..sekali datang si Syakirah tarik-tarik dia..mula-mula Tiger pasrah je lama-lama Syakirah geram giler dia jerit sekuat hati terus lari ke luar umah si Tiger nie....kesian ko Tiger!

Syakirah ni memang tak boleh tengok kucing, dia sanggup menyusur 1 umah kejar kucing tau!Sekarang ni kucing-kucing pun takut-takut nak masuk umah..ha..ha..ha..

Paling Syakirah suka ialah waktu bagi kucing-kucing makan..berlari-lari semua balik umah, Syakirah pun tumpang menggeletis sambil jerit-jerit kegeraman sebab tak dapat pegang..


nota kaki : nasib baik kucing rumah ni semua sopan-sopan je..

Monday, May 12, 2014

Selamat Hari Ibu Abah!


Hah...kang wish hari Ibu je kang jadi kontroversi plak..ikut kristian la ikut yahudi la bla bla bla la..patut hari hari la hari ibu hari ayah la..bla bla bla...padahal perangai tak serupa islam tu dah kire macam mana plak?Huh...

Apa la..benda yg remeh mcm ni pun nak didebat-debatkan..takde keje lain eh?
Ok ok terbebel plak pagi hari!Korang keje ke hari ni?Ke aku sorang je yang bebel mcm org giler ni?

Ehh..tak kisah la..tapi nak wish jugak la..
Selamat Hari Ibu..Selamat Hari Abah untuk bulan depan!Yaayyy advance, bulan ni wish jugak bulan depan wish lagiii...apedehal..

Sabtu dating dengan abah..Ahad meronda dengan ibu plak..

My sweetie boyfie!

Argghh..cubaan menggoda my boyfie nih!

Sayang boyfie kiter..

Ohhoo..so jelly dengan adik ni..semua org nak sayang..

Dengan ibu

Percaya tak gambar kami berdua ni boleh dikira dgn jari..1st aku amik gambar dgn ibu mase tunang, lepas tu setahun berikut nyer mase aku kawin..lepas lepas tu langsung tak ade!Ini  kire hampir 8 thn okey kami takde gambar berdua..

Kenapa?

Aku dengan ibu biase tak sebulu..tak sekata tak sehaluan, pendek kata panas ajeee..biase la dulu aku darah muda, akal pendek cetek..semua nak dengar kata sendiri je..degil pun ye jugak aku nie..kalau tengok orang lain dengan mak masing-masing macam bestfriend, aku mengaku aku tak macam tu..aku mungkin lagi rapat dengan abah, sebab dengan abah aku boleh cakap semua nyer dengan ibu kene bergaduh dulu baru sampai maksud dan tujuan nyer..ha..ha..ha...

Tapi sekarang dah tak lagi..

Mane mungkin nak hidup selama nyer macam tu, ye dak?Dengan dah ada anak sendiri yang pandai memerhati dan bertanya, takkan nak bergaduh sesaja..

Masing-masing dah tua dan dewasa, lagi sejak ibu sakit haritu bagai satu petunjuk atau lebih kepada satu perasaan menjentik diri aku sendiri..

Cuma aku rasa aku lebih bertuah sebab sentiasa ada Eady yang penyabar tahap dewa, yang tak pernah menambah perisa..
Ehhh..dah macam cerita sedih pulak! Padahal aku cuma nak wish selamat hari ibu abah pada ibu dan abah!
Adik sayang ibu dengan abah.. ;)


nota kaki : dah tua pun aku tetap adik ok, tetap anak manja abah..he..he..he..

Thursday, May 08, 2014

Syampoo Safi Shayla


Hari ni aku nak share dengan korang barang baik punyer!

Syampoo Safi Shayla

Aku kan sejak sejak lepas bersalin tahun lepas mcm biase la rambut for sure la gugur mcm nak botak kepala, jangan kata waktu sikat je tapi waktu syampoo rambut boleh jadi trauma la tengok rambut sendiri gugur banyak gila!

Cuma sejak aku aku tukar syampoo baru ni nampak la kurang sikit gugur nyer dan yang lagi best rambut aku lembut je tak gerbang macam singa..

Syampoo yang sebelum sebelum ni kalau aku pakai mesti nak berpakej dengan conditioner tapi sekarang tak perlu lagi!Jimat sikit la duit aku takyah beli conditioner..

Syampoo sebelum ni kalau tak pakai conditioner rambut aku akan keras giler dan siap kusut sekali!Grrrr..dah la rambut aku kembang macam singa bayangkan pulak kusut...T______T

Ohhhh sekarang tak lagi!Aku is suka much much! :)

Sejak-sejak pakai syampoo Safi Shayla khas untuk yang bertudung ni rambut aku dah tak kembang mambang, dah tak keras gila, dah tak kusut mase sikat, yang best tetap wangi walaupun seharian pakai tudung dan over best biler rambut aku dah kurang gugur! Oh yeahhh..suka suka! :)

Ehhh..korang ni bukan entry berbayar la..aku cuma kongsi je..lagipun sape la nak bayar kat aku kannn.... +_+

dengan protein

Kalau tak silap aku ade satu lagi syampoo Safi ni utk yang bertudung, botol kaler hijau rase nyer..yang tu aku tak tau pulak ape kelebihan nyer tapi yang ni aku suka sebab ade habbatus sauda..

Untuk pengetahuan korang..aku ni suka tukar-tukar syampoo rambut ikut dan ikut suka hati aku je..tak pernah nak tetap pada yang satu macam tu jugak pencuci muka jangan harap aku rajin nak cuci pakai pencuci muka tuh, aku belasah je sabun badan tu cuci sekali dgn muka..ha..ha..ha..punyer la malas!Kadang je rajin pakai pencuci muka Eady punyer L'Oreal For Men yang kaler merah konon ade extrak gunung berapi tuh..


nota kaki : korang ade masalah macam aku tak?

Wednesday, May 07, 2014

Silent


Teddy Bear Abah

Demam :(

Busy dengan budak demam nak besar nie..
Nanti aku BW ye..
SO SORRY..

Semoga anak-anak aku, anak-anak kamu, anak-anak kiter membesar sihat ceria kuat dan sentiasa dibawah lindunganNYA selalu..


nota kaki : sehingga anak membesar rasa risau tu sentiasa ada..

Seperti Yang Dijanjikan


Seperti yang dijanjikan semalam, walaupun korang bukan peduli pun..hahaha..

Ahhh tak kire nak letak jugak!

Rindu kat opah..

Kami tak melanggar adat ye..

Sepanjang majlis Eady duduk di kedai mamak lepas hantar keluarga dia ke rumah aku.
Tapi waktu makan diaorang suruh dia datang makan dan dipaksa kami amik gambar nie..

Pendapat aku adat perlu dijaga.

Tapi okey jugak diaorang pakse, kalau tak takde la kenangan nie..he..he...he...
Korang tengok Eady pakai t-shirt jek!

See..sedara mara sporting habis!

Ohhhhhhhhhh..nak bagitau tarikh tunang kami bukan 05/05 okey tapi bulan depan!
07.06.05 tarikh sebenar nyer kami bertunang, dan kami kawin pada 02.06.2006. Ini pun setelah selak sana sini cari album gambar ni kat dalam pc kat umah..ade pun tarikh kejadian!

Tapi bertunang hari kerja tu tak tipu okey..serius..tak pernah dibuat orang, sehari sebelum bertunang pun aku kerja lagi okey, aku cuma cuti hari bertunang & sehari selepas untuk kemas umah..orang office pun tak tau aku cuti nak bertunang tau!

Maafkan aku...almaklum la kisah 9 tahun dulu mane nak ingat..yang sedih nyer cincin tunang tu pun dah hilang..uhukksss...

Kire anniversary nanti boleh la tuntut ganti rugi balik kan?


nota kaki : tahun ni kami tak bercuti lagi..mcm-mcm hal perlu diselesaikan dulu..anniversary nanti pun tak tahu lagi..uhuksss...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang