thumbnail

Monday, June 30, 2014

Allah Selamatkan Kamu, Syahmi Irsyad!~


27.06.2007

ALLAH selamatkan kamu!~
ALLAH selamtkan kamu!~
ALLAH selamatkan kamu wahai anakku!~
ALLAH selamatkan kamuuuuuuuu ;)

Yang ke-7

Selamat Hari Lahir buat kamu wahai anak kesayangan kami, Syahmi Irsyad Suhaidi..
Mama, abah tak mahu meletak harapan yang besar pada abang cuma mama abah doakan semoga abang terus membesar sihat, ceria, bijak, menjadi anak soleh dan menjadi abang yang baik pada adik-adik..

Dan

Tahniah diatas kejayaan peperiksaan abang, semoga abang terus sukses ye..

baru darjah 1 kot ;)

hadiah

Mainan memanah ni dah berbulan dia minta, dan hadiah ni dari maktok dia.


nota kaki : got to go..busy day today!

Thursday, June 26, 2014

Saya Sangat Suka Dibelai!


Hari ni hari report kad Syakirah Irneena.

tengok la dia!

Kami selfie!Its hobi..hehehe..

Yang tertera

Ulasan ibu Fatin : suka dibelai, suka dipangku & sangat manja..ok sangattt-sangattt manja ni!

Masalah : emosi bayi tidak tenteram, kerap bangun tido, sering merasa sedih & tidak minat bermain...grrrr...mana nak tenteram mana tak nangis..asal ibu Fatin bangun je dia nangis, asal ibu Fatin hilang dari mata je nangis...grrrrr...manja gila ok!Tido pun nak ibu Fatin letak tangan kat paha atau badan... T_______T sekarang dia buat kat Ibu Hani dia pulak macam nie..kerkerker..kadang-kadang Ibu Fatin dia curi jugak dia..he..he..he..

Manja sangat punnnnn budak ni!!Grrr..


nota kaki : esok report kad abang Syahmi pulak..ehh..sekali dengan birhtday abang Syahmi esok ;)

Tuesday, June 24, 2014

Bukit Gambang Resort City - Bukit Gambang Water Park


Ohhhh..yang dinanti kan!Entry Bukit Gambang Water Park..syok giler wehh..
Ehh..baca dulu BGRC - 1 & BGRC - Studio Room dulu kalo rajin.

Okey back tu the story..pagi-pagi lepas breakfast check-out terus, beg & barang-barang terus letak dalam bas dan kami naik tram ke Water Park tu.

Gambar wajib kot..?

Tiket merangkum E-Value tiket
 
Macam muka tak mandi la pulak T_____T

Aku mula-mula konon tak nak mandi, nak lepak kat Cabana je la konon nyerrrr sekali tak bleh tahan..hahaha..belasah je pakai seluar tido & t-shirt semalam punyer terus masuk pool dengan adik mok..Eady, syahmi & sufiya dah tak tunggu dah..hilang terus kat pool tuh!

Kat Bukit Gambang Water Park ni terbahagi kepada beberapa part.


Maps boleh didapati di lobby hotel.

Kat Bukit Gambang Water Park ni terdapat Family Raft Ride, 6 Lane Racer, Coco Beach, Wave Pool & Lagoon, Aqua Play, Kiddie Slide, Glacier River.Pendek kata kat semua tempat ni Eady & Syahmi yang pegi berseronok-ronok.Aku, Sufiya & Syakirah takat mandi kat Aqua Play tempat Pirana muntah kan air tu jek.

Tapi tempat tu pun dah cukup awesome bagi aku!Syakirah pun tak nangis pun bila kene air yang dimuntahkan Pirana besar.EHHH...cerita pun tak guna la..

Layan gambar je la..

*amaran gambar maha banyak ye!*

Oh..pose dulu sebelum simpan kamera dan hp

Aku amik gambar dari cabana no.1
 
Ha..ini yang dinantikan setiap orang yang ade kat water park ni!
Air yang dimuntahkan oleh Pirana besar nie.
Kelakar tengok tau..masing-masing mendongak ternganga je menunggu air ni sambil mengira waktu. 
Fun sangat kat belah sini..

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Hoyeahhh...sangat best air ni!Sekali tumpahan macam urut atas kepala.Syakirah pun layan je kat sini tapi aku tutup la kepala dia dengan tangan aku.
Kerkerker..kene bagitau kang ade yang kecam aku mak yang jahat plak..

Selain pirana besar tu ade jugak anak pirana kecik, yang ni tak tunggu lama sangat air dia nak penuh.Aku, Sufiya & Syakirah mandi area ni jek..sebab ini je pool air rendah.

1

2
 
3

Ohhh..gambar tempat lain takdak!Dah macam mana aku pun join sekali.
Ha..ha..ha..Eady dengan Syahmi pun dah hilang lepas tu tak tau main kat celah mana.

Tapi nak bagitau, Syakirah yang paling WIN di hari berkenaan!
Mandi sampai kecut-kecut 3 jam selambe je budak tu, orang semua dah siap naik tukar baju dia orang terakhir naik..keluar dari pool mengamuk nak bersiap..sabar je la aku.

Tak caya tengok nie..

tunjuk ke arah aku tu :)

Tengok?

Nampak tak dia?Ha..dia menghala ke gelongsor yang tinggi dengan Eady

tengok la dia!

sengih je la

siap pakej minum..sabar je aku T___________T

Ohh..nak bagitau, kat Bukit Gambang Water Park ni pakai sistem duit di gelang kiter ye.
Dikenali sebagai taman tema cashless.

nampak yang tertulis?

Tak kire la nak beli makan ke, nak sewa pelampung ke, nak sewa cabana ke semua pakai gelang yang tersedia kat tangan kita.Just pegi kaunter E-Value boleh masukkan duit RM50/rm100/rm200 ikut suka kita la. Gambar makan pun tak sempat amik, walaupun agak mahal (biase la tempat theme park mcm ni kan) nasib baik sedap dan licin budak-budak tu kerja kan.

Oh lupa nak bagitau, masuk kat Bukit Gambang Water Park ni tak boleh bawak makanan dan minuman dari luar ye.Nak masuk diaorang akan buka beg kiter utk check.

Lepas bersiap terus kami naik bas (3.00 ptg), elok je bas jalan semua pitam terus!
Hahahahahaa..penat sangat main air la tu.Dengan Syakirah pun pengsan..
Bayangkan la mandi dari 10.30 pagi sampai 2 petang, mau tak penat!

Untuk mengetahui harga, waktu masuk juga harga tiket atau segala promotion boleh check kat web Bukit Gambang Water Part ni ye!


nota kaki : last kata tempat ni best giler tapi nak repeat kene pikir 10 kali..jauh ko dari kl!

Bukit Gambang Resort City - Arabian Bay Resort


Sambung sini dari part kami bergerak dari kl.
Kami check in di Arabian Bay Resort - Studio Room dengan pakej water park.

Harga jangan tanya aku ye sebab ini semua bayar melalui badan kebajikan office Eady :)
Dah nama familyday kan.

Selamat Datang ke padang pasir..hahaha..takde lah..ini gambar Syahmi yang amik.

Minum dulu sebab cuaca panas berdeting!

Jom la cuci mata tengok Studio Room  di Arabian Bay Resort, BGC.


macam biase

benda ni penting untuk aku

bersih

macam biase lagi..cuma takde berus gigi

peti ais yang tak sejuk dihari berkenaan tapi itu bukan masalah buat kami ;)

Tak minum pun sebab waktu pack giler..

budak yang takde masalah nie..

anak abah


Post wajib..hahahaa..selftimer je!

Bagi aku bilik dia biase-biase je la..takde yang istimewa sangat la.
Sebab yang penting kat sini bukan bilik tapi theme park & safari park tu.
Lagipun takat 1 malam aku tak cerewet sangat la bab bilik, yang penting bilik air kene bersih bilik pun bersih dah okey dah kecuali aircond je tak sejuk 2 hari tu. Ntah sebab cuaca panas sangat ke atau sebab aircond tu tak diservis ke aku tak tau. Aku syak sebab cuaca.


Korang..kalau nak tengok harga atau gambar lain boleh pegi ke web Bukit Gambang Resort City ni ye.Ade macam-macam promotion kat situ.

Arghh..tak sabar nak update citer water park!SYOK giler wehhh...!!


nota kaki : makan pun so-so je ;)

Monday, June 23, 2014

Bukit Gambang Resort City - 1


Mane nak mula nie?

Dari naik bas?Ye..aku pegi Bukit Gambang naik bas yang disediakan oleh office Eady.
Kami ke sana sebab office Eady ada familyday, penginapan dan  pakej sekali ke water park or safari ikut pilihan kiter. Eady dah tentu la pilih water park untuk anak dia ;)

Gambar pun tak banyak mane, paham-paham je la ade anak panda yang melekat memang tak dan la nak bergambar bagai, kalau ade pun pakai hp.

eh? blurlapulak T______T

Mama abah tak kalah..hahaha..
  
1st time naik bas jalan jauh!

Teruja!

Budak ni tak meragam langsung dalam bas
  
Ini abang Syahmi tengah selfie pakai ipad..hahahaa...

Welcome to Temerloh

Seumur hidup aku dengan eady, ini pertama kali kami jejakkan kaki ke Temerloh.

Panas berdeting pun budak-budak bagi jugak kerjasama.

Sampai ke Bukit Gambang City ni ngam-ngam pukul 3.30 petang, amik kunci terus masuk bilik sebelum turun semula ke padang pkl 5.00 petang untuk sukaneka.
Entry bilik nanti kemudian aku buat 1 entry khas.

sementara menunggu waktu ke padang

Kuasa Biru

Eady masuk game kaki 3 

Dengan bos a.k.a kawan kami juga ;)


aksi sebelum tergolek..kakakaka..

bawak bola dalam sudu..taken by Syahmi..hahaha..belakang pun jadi la!

Ehhh..dah malam..laju gila aku skip cerita..
Hahahaha...malas aku nak cerita semua sebab nyer gambar tak hada!
Kejap dukung kejap dukung...grrr..ingat dia ringan kot..grrr...

Hingus dik!

Pakej semburan air liur..hahahahaa....

Kami, sebelum ke dinner.

Dinner - tema Tradisional 1 Malaysia

Selamat Hari Raya! *walaupun belum puasa..hahahaa..*

Ehemmmm...hihihiii...

Pengsan sebelum acara makan-makan.

Hari pertama tak banyak cerita sebab panas - penat - letih - haus - pening semua pakej lengkap la dengan dinner habis pkl 11.30 malam lagi la penat sebab pagi pkl 6 dah bangun.

Malam tu cabutan bertuah Eady menang travel beg Polo, macam tau je kami ni kaki jalan.
Bagus jugak dapat beg tu sebab balik memang berguna, sumbat semua je dalam beg baru.
Gambar nan hado..alasan anak kecik.

Hahahahaa...

Sebenar nyer teruja nak update pasal Bukit Gambang Water Park sebab tu skip laju-laju.Boleh gitu?


nota kaki : rasa nak pegi lagi..tapi jauh la pulak...T__________T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang