thumbnail

Monday, January 26, 2015

Family Day Out Dengan Abang Brian (Masterchef Malaysia) Yang Super Awesome!!


Julung-julung kali aku rasa event ni antara yang terbest buat aku sebab anak-anak sangat seronok! Bila tengok anak-anak happy aku rasa puas.Happy to the max! Ehh..takde pembuka kata terus nak bagitau rase gembira..keh..keh..keh..

Sabtu lepas aku dijemput untuk hadir dalam 1 charity event yang diorganized oleh Kids Helping Kids untuk kanak-kanak yang fight for kanser. Event Family Day Out with Abang Brian tau, syok giler sebab ade mini cooking workshop untuk anak-anak! Thank's a lot to Abang Brian, to YCA Malaysia dan juga kakak pink kiter tu.. Diya Nadia. 1st time jumpe u! Nebes i jumpe u dari jumpe Abang Brian..kehkehkeh..


Kemain semangat

Korang..tempat masak-masak ni comel giler penuh warna warni! Jangan kata anak-anak suka mak-mak pun teruja tengok tempat dia! Cantik giler kot deko dia sampai rase nak kunyah-kunyah simpan kat umah..hahaha..serius cantik giler kelas masak-masak ni.

meja cheese tau.nyums!

Dalam kelas masak

Ha..ni gambar amik dari luar cermin tau, orang dewasa tak boleh masuk sebab nanti takut anak-anak hilang fokus..ke takut mak-mak teruja lalu masuk masak sama..hihihiii..
Ye la comel sangat deko dia geram je tengok.

Cikgu masak menari.

Semua staff YCA Malaysia ni sangat friendly, sangat pandai amik hati budak-budak sampai dia orang rase sangat selesa dan tak malu-malu pun. Even Syahmi yang pemalu ya amat tu pun tak berapa nak malu mase event tu. Well done staff YCA Malaysia! Big Clap.

Nampak muka dia teruja!

Abang Brian yang super friendly & down to earth sangat.

Orang nyer sangat peramah, kelakar dan mesra alam. Baru 1st time jumpe pun ko dah rase macam dah selalu jumpe. Sembang kemain macam kawan-kawan. Eh..tetibe ade shooting untuk tv3. Kalau ikutkan, budak-budak ni masak 1 kelas je, tapi nak dijadikan cerita tetibe Abang Brian masuk kelas dan cakap kiter nak shooting dan anak-anak uolls akan jadi celebrity kejap..hehehe..mak ape lagi..so over excited la..sampai rase ya ampun best nyer event ni! Nasib baik mama pakaikan korang baju cantik..hahaha..gitu.


Untuk shooting tu budak-budak diberi peluang masak sekali lagi dan masak secara exclusive dengan Abang Brian! Kalau tak kene bayar okey.. ;) thihihii...

Eh..? Mase ni nebes nak mati..ha..ha..ha..

Interview sebab charity event ni tersenarai dalam Malaysia Book Of Record untuk Largest Food Art Mural tuh. Lebih 1000 food art mural terbesar di Malaysia yang disiapkan oleh kanak-kanak yang diusahakan oleh Abang Brian (Masterchef Celebrity, Masterchef Malaysia) bersama anak-anak fighter kanser, anak-anak sekolah & tadika yang terpilih dan sekaligus merasmikan buku Cooking With Kids dari Abang Brian.

Buku Cooking With Kids yang di ilham sendiri oleh Abang Brian dan charity event untuk kanak-kanak kanser ni yang mendapat ilham Abang Brian selepas ayah beliau diserang kanser. Kalau teringat balik sebak pulak sebab mase ucapan Abang Brian berkenaan ayah beliau, Abang Brian menangis mase bagitau buku ini didedicate untuk ayah dia..sobss..

Abang Brian yang periang giler!

Oh korang, jangan lupa dapatkan buku Cooking With Kids ni kat MPH ye. Mane tau boleh guna idea masak-masak untuk bento sekolah anak-anak ;)

video
sedikit sedutan video anak-anak memasak ;)

Selain dari tu korang boleh la jengah-jengah web Abang Brian atau IG dia ;)
Haishhh rase seronok sangat sampai Syahmi Sufiya asyik tanye biler nak pegi masak-masak lagi. Uhuks..tersedak mama tau!

34 comments:

Nur Inani said...

wahhh. pasni akak tak yah masak kat umah sebab dah ada chef cilik tu kannn. hehehe. femes anak anak kak idzwa masuk tv pasni. heheheh :D

Eye_nee said...

dah boleh lah buat bento sendiri 2 budak comel tu...senang keje ko sis....hahahahah...

PinKy MoMMa said...

hahahahaha bestttt kann..thanxxx tau kak wa datang ari tu..ada iols geng kat sana..lebih daripada yg kita sangka kan..serious enjoyy sangat..

eh ni mak ke anak yg happy ni? kalau aku kayaaaa..dah lama dah kak wa register terus kelas situ hahahaha..rasa nak repeat lagi..

briannn cool giler! nanti kalau ada event lagi iols roger mu ya..

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

Julia Johari said...

happyyyy sgt2 tgk anak2 sis leh join msk2 ngan brian...weeeeee sesuai dgn task dan umur anak2 sis...Qi x boleh lg join...x fhm apa2 lg hahahaha...mana gambar wefie korang dua diya ngan kak wa mana mana...hahaha lupa la tu

Lynda Che Lah said...

best!

Mrs Puex said...

paling kita seronok giler bila tgk anak anak kite seronok kan??

untung la dak dak comel ni jd retiss kejap..hahaha...

nnti auntie nak terpacak dpn tivi la nk tgk korang live kt tivi..ecececeeee...

Jueliza Jamani said...

wahh bestnya dapat peluang macam ni

wahida said...

tetiba teringat anak2 aku main masak2 kat kidzania...

ko boleh try bawak anak2 ko pi kidzania...situ ada byk main masak2 nok...sure anak2 ko enjoy jugak...

Aziela said...

Akak dengar dia punya wawancara kat
Sinar FM. Murni sungguh niat dia.. Aiyooo...masuk tibiii....besttt...best....akak eksaited.

MG schmidt said...

wow! excited nye :)

Falsya said...

huwaaaa..bestnyeeeee...nak dapur mcm tuh kt umah boleh x??...comelllll..

HeNRieTTa JoSe said...

menariknye....family day out yg sangat best....

Hanis Azla said...

As-salam izwa..

wah.. menariknya aktiviti ni.. dpt jumpa celebrity dan masuk tv lagi.. best2.. :)

mama tisya said...

sronok la anak2 dpt masak2 ngan chef brian and lg sonok masuk tv ye...femes2..bila kuar tv tu??

Kira Sakura said...

bila nak masuk tv ni kak? bg tau tarikh pleaseeee

nampak dorg memang sangat hepy. betoi tu takut nanti mak2 over eksaited tolong anak masak sama ngehngehngeh :p

aizamia3 said...

suka tengok.. deco dia memang cantik. ;)

eMMe said...

ur kid minat masak dari kecil, bagus la tu... didikan awal camner sekiranya, mama dia tak sihat, n tak larat nak masak,dowang leh take over, wat bubur nasi utk mama dia.. hehehe.. tak pun dah besar nnt, anak2 leh jadi chef, cam Brian, kan...

Diana Rashid said...

Bila siaran ni akan keluar tv,..nak tengok..

Tihara said...

best, diorang hepi :)

LYAfrina said...

bestnyer...
sgt2 menarik..
fasya suka sgt xtvt camni..

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

bagus la event mcmni.. dapat buka minda anak2.. yg paling best masuk tv ler..heee

safurara said...

wahhhh best sgt nehhhh! teruja lak aunty!

Kakzakie said...

Waah... galmer Syahmi & Sufiya ye:) Auntie yg cuma tengok gambar pun teruja.

Kakzakie said...

eh.. agak-agak bila siarannya yg di shooting tu?

Kakak nak tengoklah:)

el said...

brian tu mmg byk mulut kan..peramah tgk dlm MC pun kecoh gak hahaha
best uols dpt shooting ngan celebrity jelesss!!ahaks

Fiza Rahman said...

Fuiyoooo...masuk tv tu ☺

Anak² happy. Mak pak lagi lah happy kan. Teringin gak nak join. Tapi kena tgk jadual en.bos dulu.

Happy walker said...

great outings!

Regards,
(A Growing Teenager Diary Malaysia)

tiga lalat said...

Salam. Hee glamour seperti artis sudah.

Mia Kassim said...

Bestnya dapat peluang camni. Anak2 teruja, maknya lagi. Memang teruja giler gitu. Siap ada shooting2 dan interview lagi :)

sal ya said...

Ape2 je asal ank happy, mak pn happy.

izzeyda said...

wah seronoknya siap dapat masuk tv lagi..

hainom OKje said...

ohhhh nilah kisah yang keluar TV tadi yeh....Comellah mereka bertiga Izwa dengan baju warna baby pink tu...
Hihi mau tak nerbes....depan kameraman tuuuu

Sidratul Muntaha said...

rasanya aitu ni la event yg kak hanz ajak sekali
t[pi dek kerana blikkg n takleh nk commit
tak dpt la nk gi
seronok la budak2 dpt masuk tv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang