thumbnail

Tuesday, January 06, 2015

Jeles Le Tuww!


Okey selingan throwback sebab banyak sangat nak kene rewind. Malas nak mikir.

Yang ni kisah semalam, pegi Tesco Ampang nak cari kedai stiker nama utk buku sekolah Syahmi sekali kedai nyer dah tutup daa..dah pindah pun ke tempat lain, kecewa mak encik! 
Pegi minum sekejap sementara nak hilangkan kecewa, sambil minum saje pegang tangan Eady...sekaliiiiiiiiiii...ade org yang marah pulak. Dah 2 kali kecewa disitu.. Y______Y

Bersungguh sangat dia tarik tangan abah dia..ha..ha..ha..kelakar okey, padahal saje mengusik Syakirah tu :)

Almaklum la abah dia sorg je tak boleh share. Kedekut.

Huh..manja sgt la tu bila dpt abah dia..cubit kang baru tau! :)

Macam ni la life bila dengan anak-anak.

Orang kata perempuan ni bila dah ade anak sure suami jatuh no.2 tu memang salah la terang-terang aku cakap salah sebab sejak ade anak ni aku sendiri dah jatuh bergolek-golek ntah ke nombor berapa dah ni. Ha..ha..ha..haru.

Sebab nyer dari dalam pantang mase zaman Syahmi lagi bab-bab jaga anak memang serah je kat dia. Mak korang ni tido mase dalam pantang tak sedar diri sampai kene kejut tengah malam.."b..anak nak susu" ko mampu? pastu tengok-tengok anak ko dah pakai baju lain siap berbedak..ko dah kenapa berbedak anak ni pukul 1 pagi?? Complete set siapkan anak padahal anak tu muak jek..ha..ha..ha..u r the best father in the world abg, but my abah tetap no.1 jugak la..keh..keh..keh..

Orang kata lagi..kalau anak menyusu badan lebih rapat dengan mak, pun salah lagi penyataan disitu. Semua anak-anak menyusu sampai 2 tahun (Syakirah insya Allah menghampiri target 2 tahun) tapi semua anak-anak lebih rapat dengan Eady :) hanya cari mama bila haus jek..sabar je la..

Ermmmm...macam mana laaa tak kata rindu nak dating berdua dengan Eady? Kalo ade anak-anak memang takde peluang langsung la aku nak beromantika de amor ni. Semua rebut-rebut nak abah. Kalau dah sorg kanan, sorg kiri, sorg dokong memang aku la yang belakang. Pasrah mak! T______T

Eh..bukan kate tak suka ade anak bila keluar..tak. Lagi ramai lagi meriah lagi pening kepala sampai nak makan pun berperang migrain migrain. Gila tak suka? Ha..ha..ha..

Nanti la..mama cuti pegi dating bercanda ria dengan abah, korang duduk taska ok!
Ha..ha..ha..ha... (gelak jahat!) Ha..ha..ha..

31 comments:

Kakcik Nur said...

Amboiiii...kemain dia ek...

tan nak kongsi abah dia... :)

Mrs Puex said...

wow!!

untung la mama!!.

semua pernyataan di atas adalah benar di pihak ku...semuaa nak mama mama mama ...

maklumlah papanya tak beradik, anak tunggal so nampak mcm janggal ngn budak2 nih.. mak pasrahh nokk!!

FAYYADHAH said...

Semoga bahagia sampai syurga ^^

Kira Sakura said...

sama la kita kak. deme cari kita time nak menyusu je. lepas dari tu boleh paling muka sambil mlut huhhh kat kita. sabo aje la.

kalau Uwais. dia selalu duduk tengah2 pastu buat akal nak menyusu. tak bagi peluk abi dia, duduk dekat abi dia hihihihi

Bin Muhammad said...

Walau pun xdapat merasainya... Namun dari pemerhatian, sekarang ni ramai anak2 memang rapat dan manja dgn bapa dari ibu.
Kalau dulu2, jgn haraplah nak bermanja dgn bapa...

Nieyl said...

haha..bergolek2 ntah no.berapa yea kak..sabor jelah ye..sweet nyer syakirah..jeles yea..abah die punyer...omak pasrah.. :)

MizzTina said...

jatuh tergolek²?? hahaha.. kelakar.. tp btl la, anak sy skang ni pun manja btl dgn ayah dia.. pantang nmpk ayah bgn, terus kejar.. bru 8bln je pun umur dia, tp mengada sgt..

mawar_berduri said...

ekeke... rebut abah ngan mama ye comel..ekekeke

Lynn Hamzah said...

hihihihi...tu memang dah biasa berlaku...ada masanya memang kena spend masa berdua dengan suami...

Jueliza Jamani said...

anak aku yg 2 org tu sama la rapat dengan papa.. asal papa diaorg pakai baju nak keluar dah melalak2 nak ikut.. asal papa nak turun isi minyak dah melalak2 nak ikut.. last2 aku jugak isi minyak.. bebudak ni nak dgn aku time tido n lapar jer.. main mandi dukung papa diaorg.. lagi lega aku.. hahahha..

Julia Johari said...

Hahahhaha jelessss le tu dik mok...hahahhaha tu anak pompuan....yg Qi pun cemburu gak kalau ju saje2 peluk suami depan dia hahahhaha

Fiza Rahman said...

Hahaha...aku faham perasaan mu sebab aku pon merasa benda yang sama jugak. Memang tak der makna nak duduk rapat², baring² berduet sebab ada yang menyelit kat tengah². Dalam keta kalau pegang bahu abah dia pon ada mata² yang memandang kat belakang. Siap ditepis tangan ko lagi jangan bagi pegang. Sentap mmak hencik.


mun said...

amboi..kemain eksen dia kat mama yer..bila dapat abahnya...

el said...

yelah kan ritu bercuti x sempat nak dating2 ngan babah ehhh asik berkepit ngan anak2..mama nak mengepit pun x leh dah hahaha

tp kan kalau iols semua anak2 mmg rapat ngan iols..even no. 1 &2 xsusu badan pun rapat sgt..lau no. 3-4 tu lagi lah..deme xmau kat bapak...

tp bestlah babah boleh handle anak2..siap mak leh tido kena kejut anak nak susu..thorbaekkkkk hehehe

Ibu Lala said...

Bagus la anak manja dgn ayah. Bagusnya dapat suami yg rajin membantu. Anak anak akk sumenya bwh ketiak akk je. X de perasaan lgsg dgn ayah dorang. Klw ayah dorang masuk hsptl pun x de yg tny. Kesimpulannya peranan ayah ni penting juga dlm menguruskan hal anak. Baru la jiwa anak tu melekat dgn ayahnya.

safurara said...

sama mcm princess gak kak.marah sgt peluk2.ahaha.sabor jelah.

mama leen said...

eh eh.. kedekut la budak kecik ni

yoorin melacolea said...

alaaa..samalahh..cari mommy bila nak ngempeng je.. puihhh.. anak bertuah betul kannnn.. hahaha

Nur Inani said...

amboiii. kemahen jelsenya si kecik tuuu. heheh :D

siti natrah said...

macam anak ti gak..cemburu sangat..jeluss sangat kalo ti pegang tangan abah dia..huhuhu

Kakzakie said...

Nampak sangat En Eady buah hati anak-anak. Kakak tahu sebab abah tak pernah jentik/jerit itu yg melekat bukan main semuanya..

Aziela said...

Semoga berkekalan la begitu yer Idzwa. Senang nak masuk dapor takder yang mengaco...hehehehe

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa...comel jer muka die sambil peluk abah heheheee sweetnya...:)

Amanda Suria said...

amboi...sampai macam tu sekali...mama plak rajin duk menyakat kan

Bitt (double IS) said...

huhuhuhuhu haru nih...
nanti tunggu derang besar...pon sama gak berebut daddy...hahahhaha

haihh mcm tu la anak...

LYAfrina said...

hihi.kan...
asya pon gitu wa..
kdg tu nak suka rsa..kdg mmg sngaja nk mgusik..

bila mnja2 skit dgn papa dia cpt je dtg tengah..lps tu kata papa x syg dia..

ye la..rindu tu rindu jgk zaman berdua kan.. lya leh dating berdua bila lya cuti hari asya bersekolah.. hehe

jeBateja said...

ha....ha....ibu nya jelesssss......

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Alolo.. dh pandai jeloss yer.. sama la kita dulu farah pn husband yg selalu kejut time emir nak susu...hahaha..lepas tue skrg bila Emir rapat dgn Papa dia mula la kita pulak yg nak jeloss..hehehe.. xpe dear lepas nie ambik cuti pi bercuti berdua jer dgn husband ok..anak2 tinggal kejap..tapi mampu ke tinggal anak2..kih..kih.kih... =D

fazianbatrisyia said...

ye ar...anak2 jelous kalau mak paknya nak pegang tangan sentiasa...terutama dlm kereta. boleh menangis kuat lak tu...takde can lansung...he...he..

hainom OKje said...

Hihi.....dah namanya pompuan jeles tetap ada....Oh si Eady ni jenis rajin jaga anak yer Idzwa....untunglah awak Idzwa, dpt suami gitu. Jaga Eady ketat ketat...

Mila Ahmad said...

cute sangatla tu dgn abah tu..ngade tau awak ni..manja dak nieee...pasrah mak !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang