thumbnail

Friday, January 23, 2015

Review : Burger Bakar Kaw Kaw


Salam jumaattt..semangat ni! Ehh..semalam kiter terlupa blog kiter tau sebab kiter syok dengan dating laki kiter..syok gilerrr..takde pun adegan gaduh-gaduh manja tau, yang ade manje-manje setiap mase..ehiks.. *silapegimuntahsekarang* keh..keh..keh..macam orang gile.

Takde citer pasal dating semalam ye.. ;) cuma hari ni nak share dengan korang Burger Bakar Kaw-Kaw yang kat Ampang Waterfront tuh..Eady la tetibe gatal tekak nak makan burger lagi pun memang nak belanje anak-anak makan sebab kami tinggalkan dia orang semalam.

He..he..he..padahal dia orang sekolah tapi rase macam bersalah pun ade. Terpikir jugak macam mana la orang boleh pegi sambut anniversary ke hanimunan ke luar negara tinggalkan anak, kami memang tak la..sepanjang dating tu (dating la sangat..padahal pagi tu ade urusan keje..tak lama mane tapi disebabkan malas nak curi waktu kerja terpaksa gak la cuti..ehhh..) ibu Fatin adik siap wasap gambar adik tau sebab tau mama rindu tak pegi menyusukan dia semalam..1st time kot tak pegi menyusukan dia..rase bersalah giler..huhuhuuu..tapi tengok muka laki lupa kejap rase bersalah tu..ha..ha..ha..

Ehhh panjang kemain mukhadimah ko izwa! Ok back tu cerita Burger Bakar Kaw-Kaw.
Actually Burger Bakar Kaw-Kaw ni ade banyak cawangan tapi kami ke cawangan Ampang Waterfront sebab dekat dengan rumah kami. Sehala menghala balik.

Air 3 jek. Share 

Smokey Burger Kaw-Kaw (RM12.50 kalo tak silap)

Close-up - Eady punyer

Nampak sos dia pucat-pucat lesi macam tak selera kan? Tapi bila rase aduhaiiii mak kenapa sedap sangat ni?? Sos dia creamy manis-manis skit pastu ngan plak dengan rase smokey burger tu..oii telan air liur pulak aku! Sedap laa burger nie..

Meatball Pasta (RM11) yang bapak sedap!

Percayalah korang, Syakirah makan burger ok! Banyak pulak tuh

Meatball Pasta kot nama dia, sedap giler!Sedap sangat..

Mushroom Burger Kaw-Kaw (RM12.50)

Close-up, Eady punyer 2nd burger.

Nora nak bagi 5 bintangggggggg untuk semua makanan kat Burger Bakar Kaw-Kaw ni!
Hoii..bapak sedap kot! Eady pun cakap sedap giler sebab tu sampai order 1 lagi burger. Tak cukup burger yang 1st tu sebab Eady kene share dengan anak-anak.he..he..he..
Kire kalo korang penggila burger memang berbaloi arrr makan kat sini walaupun harga dia quick mahal. Jangan la makan selalu, kopak poket kecuali korang orang kaya ok ;) 

Setel hal pagi semalam yang mana terikat selama 9 tahun dah selesai. Lega dah setel 1 perkara dengan bank ;) jadi disebabkan ade duit terlebih sikit tu yang niat belanja Eady & anak-anak. Alhamdulillah sedap giler kot makan semalam sampai licin semua makanan tak tinggal ape pun.

Total damage : RM45.60.

Eh, ini entry takde nyer berbayar ke ape tapi setiap entry dalam blog aku ni akan dishare kalo sedap jek..tak sedap tak masuk blog aku. Korang mesti tanye mana makanan aku? Ha..aku tak order aku punyer sebab aku makan cukai anak sikit, Eady punyer burger sikit lagi pun aku nak makan nasi kat umah..ha ha ha..pegi balik pegi balik aku tetap cari nasi kat umah. Perut melayu la kate kan.

Kalau rajin nak tengok burger ape lagi ade atau kat mana cawangan lain boleh la terjah ke web Burger Bakar Kaw-Kaw ni. Confirm telan air liur ;)

Cuma 2 je ketidaksukaan aku makan kat sini ialah : 1 - radio/lagu yang dibuka memang bapak kuat dan bising sampai ko rase mcm terpekik-pekik kalo nak bercakap, kalo ade anak kecik taraf baby tu memang kesian giler ar & 2 - dia punyer waiter semua tak pandai cakap melayu!!Huwaa..makan kedai melayu tapi ko kene speaking London okehhh..stress mak tanye different burger tu dgn burger ni ape pun dia tak tau nak explain mcm mana..hmm..so main try & error je la kami semalam..grrr...nasib baik sedap dan tengok semua review bagitau semua burger kat sini sedap sampai di pilih masuk dalam Jalan-Jalan Cari Makan tu sebab kami berani main pilih je.

26 comments:

Kakzakie said...

Berduaan pun mana boleh lupa anak kan..

Kakak percaya Shakira makan burger. tengoklah gebunya dia pun tahu dah senang macam ni.

Nur Inani said...

dah lah nani tengah diet tengok pulak gambar burger bagai. pehh akak ni. memang buat orang kecur liur :P

Nuriesya Nadia said...

Ayookk ! Tak baik buat entry camni pepagi butaaaa. hahahaha.

Zaza Abdul Latif said...

selalu lalu lalang je depan kedai ni tak pernah singgah pun.. huhu.. kalau ko dah puji melambong2 tu.. nnt aku nak try singgah..

Julia Johari said...

Akak kita sama...kalau sedap2 je masuk blog...x sedap senyap2 hahahha amboiii syakirah makan burger...tanjat auntie tau mkn byk lak tu hehehhe alaa pasaipa depa bukak radio kuat2...sian baby2 nak feeling tidur dah kena tahan telinga bising...amboiii kena speaking london...london juju bersepah2 hahhahahha tp tgk smokey burger tu perhhhhhhhhh sedappp :)

Wawa Yusoff said...

pagi2 bukak entry ni, dah makan pon jadi nak makan lagi... yumss! :)

Fiza Rahman said...

telan ailio jer lah nengok. Kalau balik kampung boleh lah aku singgah ni.

Sham said...

Ermmm mmg tliur kaw kaw pnye...sygnya sy xleh mkn dh...huhu...

Muzai Samilan said...

ini sangat sedappp

SSulieana said...

sedap kaw kaw nih...nyumsss

Mrs Puex said...

laaa..lupe plak ade tertinggal entry burger bakar arrayan kt shah alam ni..sedap dap dap jugak weii..

ok nnti nak up entry fast fast bebehh..heeeee..

sudipVSsenduk said...

burger ni tak letak sos cili ke?

yoorin melacolea said...

haah..burgernye mcm pucat lesi.. tp boleh tahan laaa.. akk letak gambar pasta meatball tu mcm sedappp je.. tengok si kecik tu makan berselera.. rasa nak try plak tetibe.. hehe

Eka Tikah said...

sedapnyaaaa. terliur tgk gambar close up burger tu

Falsya said...

Eeeiii akak nie..kite rase mcm nak ajak sparing je nie *sambil singsing lengan baju*..saje je tah nak bg kite terliur..huwaaaa betul xtipu..nak ajak somi la weekend nie..

wahida said...

awat tak mintak slow down je volume radio tu...kalau aku mmg rimas la terpekik terlolong rupa gitu...huhu...

SYANI said...

Lapar pulak dibuatnya tengok gambar2 makanan tu

Hanis Azla said...

As-salam izwa..

wah.. bestnya dapat gi dating2 he..he.. alamak.. telan liur tgk burger tu.. nmpk sedap sgt.. dahlah akak mmg penggila burger.. huwaaaa lapar ha..ha..

aizamia3 said...

tengah lapar ni kot.. hehehe..
terus laju2 ai klik bukak laman web dia.. ;)

el said...

kitew bako kitew bako jgn x bako hahaha

amboiiiii berdating uols yea kemain..tp yelah smlah ngan iols..lau g mn2 sure bw anak..xpenah x bw..dating pun sbb deme tu sekolah je..xboleh tinggal deme lau nak cuti2 dua hoiii..teringat anak hoiiii..kesianlah kena tinggal..mak pak seronok cuti2..xsyiok lah gitu hahaha

teringin nau nk bkn burger bako kaw2 ni..nti uols sjlah belanja weols nti yea haha

Aida Salleh said...

Alamak...terus lapar bila tengok entri camni tau...hehehehe...
Izwa, kalau makan tak sedp pun buatlah entri khas jugak supaya orang lain tak yah gi makan kat tempat tu. Kalau tidak kang kitaorang pun termakan gak kedai tak sedap tu.

:: Cik Viva :: said...

Lama dah tak makan bger bakar ni..kat nilai pon ada burger bakar abg burn & hot burger fizo

Kira Sakura said...

urusan rumah ek kak? wahhh tumpang hepy tuk akak. hihihihi

tengok beger meleleh tu teringat pulak beger rock star kat penang tu haishhhh

LYAfrina said...

slurrppppp
mmg nmpka sedappp kawwww kawwwwwww laaaa

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

mmg nampak sedap... bila nak bukak cawangan belah utara nie pulak..hehehe

sal ya said...

Mmg kaw2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang