thumbnail

Monday, January 12, 2015

Slow Mo


Ramai cuti ke? Aku tak cuti sebab Syahmi dah darjah 2 pun. Cuma hantar, tunggu sekejap tengok-tengok dia beratur pastu terus hantar Sufiya & Syakirah pulak.

Anak dah besar momentum pun dah slow kot. Tengok ramai update pasal anak ke sekolah, excited kan? Aku penah rase semua tu. ;) Kenangan manis termasuk kenangan pahit pasal abg Syahmi tertinggal bas tu la...seram nak ingat balik.

Cerita pasal bas, dengar-dengar mcm tahun ni takde bas. Mati kalau takde bas! Macam mane nak hantar sendiri, kene tunggu tengahari ni untuk kata putus owner bas. Kata nyer tak nak masuk KL sebab tak berbaloi dengan minyak & tol dia kene bayar.Hmm..

Momentum nak menulis kat blog pun makin berkurangan. Rase macam dah tak perlu kot nak share semua benda, walaupun cerita Labuan tak story mori lagi. Tunggu mood tu datang la baru #throwback lagi. Asyik tengok gambar je sebab rindu kat orang Labuan & Labuan.

Selfie di hari sabtu

Gambar ori takde filter okey, semata nak tunjuk kulit muka yang flawless kekonon.
Muka pakai pencuci, toner, krim siang, masker telur, krim malam & bb cream dari produk Korea. 
Ibu aku ni kan memang giler Korea, ko sebut je drama ape, cerita ape semua dia tau termasuk berita pun tengok berita Korea punyer kegilaan.

Aku? Harammmm..sekor pun tak kenal sebab tak minat. Yang aku minat tall, dark & hensem. EH?! He..he..he..ade dah sorang tu aku punyer.

Nak jadi kisah disebabkan minat ibu aku dengan Korea dia merajin kan diri membeli segala mala produk kecantikkan muka dari online yang datang dari Korea. Ko tak giler masker muka telur pun dia gigih beli sebab benda tu dia rase syok sebab dari Korea. T___T

So complete set semua ade kat umah tu tapi yang jadi masalah nyer ibu beli tapi dia tak pakai. Dia cuma beli sebab dia rase benda tu syok giler sebab dari Korea. Pulak...
Jadi aku la yang jadi tukang pakai semua produk tu. Kah..kah..kah..
Licin licau muka mak! Lepas ni korang jangan tanjat tengok muka aku lebih licin dari kulit telur. Ha..ha..ha..pitam okey sampai sunblock pun dari Korea.


25 comments:

lia ummiirfan said...

Morning dear..! have a nice day ya.. :)

Nieyl said...

Morning!amboi...classs kak..produk korea lagi...hihi..klu drama korea nieyl pun gler gak kak..hihi..klu tgk boleh xmakan oooo...hihihi

Cik Ecah said...

cantik kulit dia! amboiii semua dari korea...ahahhaa

Lynn Hamzah said...

untung ler...yang beli orang lain...yang pakai orang lain...hihihih...

Julia Johari said...

Cantik kulit akak...review sikit produk dair korea tu kak hehhe

MizzTina said...

tp produk kecantikan dr korea mmg bgs..

Cik Puan Rann said...

gebunye muke....comel ;p

safurara said...

product korea mmg bagus untuk kulit kita kak =)

runcing nya muka ko kak! tips please.

Falsya said...

Vavavvaava..santeknye iye tuh..nape mcm dh kurus skit dh kak..

Kakcik Nur said...

Hahaha... betul-betul pandang ke Korea tu, ya? :)

Puan Awin said...

lamanya x tinggal jejak kat blog akak ni....

Nurzakiah Hanum said...

Assalamualaikum
singgah sebentar disini
sory sangat2 anum baru masuk kerja hari ini
bz day

Mar Mansor said...

untunglah..dapat produk korea free kan..

Kakzakie said...

Amboi! Tunjuklah mana productnya tu. Kot anak kakak boleh ikut:)

mawar_berduri said...

nice..nampak licin betul kulit shining lagi ...nanti boleh la share apa nama produk tu :)

wahida said...

wei...share la apa brand yg ko pakai ni weiii...

mmg nampak flawless sgt ni...jgn cantik sensorang jer...hahaha...

Bin Muhammad said...

sejak semalam lagi memang ramai blogger terbitkan entri pasal hari pertama persekolahan...
Biasalah, masing2 nak kongsikan momen indah tersebut.
Licinnya kulit muka...kalah kulit telur!

Ha Md said...

lamanya tak pakai masker. tak berani nak try n error. jadi, izwa guna produk apa masker ni..?brand apa?

Diana Rashid said...

produk kecantikan kalau dari korea memang best..terbaik la..heheh

zulhilmitempoyak said...

Rindu nak bawak diri p skolah jugak. Walau dah beso gajah. huhu

Ujie said...

Testimoni bagus ni!

Hanis Azla said...

As-salam izwa..

Mmmg makin cantik dan gebu.. produk korea 'ibu' rahsianya ya.. he..he..

Fiza Rahman said...

Aku cuti sebab anak dara tu masuk tadika. Sian plak kalau tak cuti kan...hehehe...

Wahh...makin cantik lah kulit lpas ni. Dagu ko tu yang mahal...runcing ☺

Kira Sakura said...

yang untungnya akak la. takyah bawak keluar modal hihihihi

hainom OKje said...

sama ar okje pun merudum mood berblog....
Patut ar comey..... kebas produk Korea ibu rupanya haha....Tp serious nampak gebu gebas gitu.... Untuk jiran tetangga tak de lebih ke? hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang