thumbnail

Wednesday, January 14, 2015

#throwback 3 : Labuan - Muzium Maritim


#throwback 1 - Program Back2school

Pulau LABUAN bersaiz 72km persegi.

Dah masuk #throwback 3 dah, setengah bulan 1 baru nak cerita ko.Mihmihmih..
Sambungan dari balik Kuantan tu, aku cuma keluarkan baju kotor je baju bersih semua aku biar je dalam beg besar dan tambah sikit-sikit lagi je baju budak-budak. Ye la..aku ke Kuantan isnin sampai rabu, sabtu pepagi buta kene shoot ke KLIA sebab flight pagi pukul 11.30. 

Korang jangan tak tahu, seminggu tu kan hari-hari hujan siang malam. Dengan kat Labuan pun sama asyik hujan lebat je setiap hari. Hmm..aku kan fobia naik flight! Aku dah rase air pocket yg teruk & mendarat agak tergelincir sikit. Seram nyer sampai rase nak muntah-muntah..kerkerker..sejak tu memang aku takut sangat.Seminggu okey aku doa siang malam jangan la hujan waktu flight take off, aku asyik doa biar la cuaca elok dari KL sampai Labuan. Alhamdulillah ALLAH SWT tu dengar kot doa org penakut nie. Hihihi..
Cuaca sangat cantik sampai langsung takde awan kepul-kepul atau awan berat. Clear.

bersih sangat

Ehh..pada sape yang tak tahu kenapa aku ke Labuan ni, aku balik rumah mak abah mertua la. Mak mertua orang Labuan, abah mertua orang Johor. Abah bersara askar terus menetap kat Labuan. Merasa la anak menantu (yang penakut ni) dan cucu dia ni naik kapal terbang setiap tahun ke sana.

8 hari balik sana, itu pun rase sekejapan sangat. Tahun ni nak balik lama sikit lagi, kalau ade rezeki nak lajak ke Brunei. Ehemm.. ;)

Macam biase balik Labuan, kami suka pegi ke Muzium Marin Labuan. Ala-ala aquaria bersaiz mini. Ade la anak ikan yu, ade ikan buntal, ade belut yang membesar saing kami kawin. Ha..ha..ha..tetiap tahun melawat belut ni tau.

kat sini boleh celup tangan kalo nak.hihihi..

kenal kan?

belut kuning tapi bukan belut ini yang membesar sama kami.

bagi peluang kat anak-anak, orang pun takde kat sini.

ni bagi peluang mama nak selfie..kehkehkeh..

Jalan-jalan kat dalam Muzium Marin Labuan ni pun tak lama. Masuk free, jadi boleh keluar masuk keluar masuk lagi..esok pegi lagi dan lagi. Kitaorang bape kali pegi bape kali keluar masuk kat sini. He..he..he..seronok walaupun tempat dia kecik.

Lepas tu lepak kat luar amik angin pulau dengan panas berdeting macam nak giler.
Selambe je kitaorg duk bergambar, orang sana pun mungkin pelik tengok org KL ni.
Ha..ha..ha..org KL giler bergambar dalam panas. Gigih kemain.

cantik kan view dia? tengok awan.

eh..amik kesempatan jugak nie..kehkehkeh..

Selftimer jek pakai hp buah apple. Gambar wallpaper pc aku skrg nie.

Allahuakbar, cantik sangat tau mase nie.

Biras aku bagitau, memang rezeki kitaorang time ni sebab tak hujan siang hari.
Kalau tak dari pagi membawa ke malam asyik hujan lebat je. Dapat la kitaorang meraban merata-rata walaupun Labuan ni kecik je. Ade la separuh Langkawi je kot. Pusing 1 pulau sekeliling laut ;) syok giler.

Ehh..sambung lagi la nanti. ye.

25 comments:

Nuriesya Nadia said...

Wah ! Cantiknyaaa pemandangan. Hehe. Nak pegi Labuan juga la kalau camni. :D

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya

Mimie_Zatun said...

happy holiday..

Nur Inani said...

Cantiknyaaaa. seronoknya lahaii dapat jalan jalan :D

Nur Inani said...

Cantiknyaaaa. seronoknya lahaii dapat jalan jalan :D

Kakzakie said...

Memang cantik! Bukan backgroundnya aje tapi budak-budak tu - kakak suka tengok:)

Jueliza Jamani said...

MasyaAllah cantiknya view kat sana

Ayu Ayunie said...

alololo.. beshnya jenjalan...

wahida said...

cantik awan...
bersama nice family...

baguslah nok muzium tu free kan...
kalau anak2 aku pun suka tgk ikan mcm ni..

Julia Johari said...

kak wa...saya jatuh hati dengan labuan...oh cantiknya...zoo tu masuk pree weeeeeeeeeee best2

Kira Sakura said...

cantiknya kak. alaaa baru nak tengok rupa belut yang disebut itu hihihihihi

kak. kami pun ada target nak ke brunei. moga2 ada la rezeki nanti aminnnnn

aizamia3 said...

Cantik.. indah sungguh ciptaanNYA.

Zana Adieyza said...

Ya Allah, cantiknya pemandangan kat sana kak.. awan dan langit membiru.. cantik sangat..

Kalau Encik Adiey masuk muzium marin tu, mesti berjam.. hehehe.. cantik2 ikan kat sana :)

rostina76 said...

bila g labuan ni wa? klau masih @labuan lajak la ke brunei ye, blh jmp

rostina76 said...

oh, dah lama ekk….baru perasan throw back 1/2 mth lps. heheh

el said...

bestlah tiap tahun balik sn
boleh lah cite apa yg ada kt labuan tu

Ujie said...

panas terik la baru cantik gambar kita.

Syok gak ya, tiap thn berjalan sana. :)

Azian Elias said...

Masyallahhh.. cantik sungguh gambar pemamdangan tu..

seronok lah ye dapat travel tiap taun ke Labuan..

ewanthology said...

saya pernah naik air asia je, MAS x pernah lagi..org kata naik MAS lagi best berbanding air asia..betul ke?

Khir Khalid said...

Menarik... saya tak pernah sampai ke labuan lagi... :)

safurara said...

sunhanallah! cantik sgt awan.

Fiza Rahman said...

Cantik² gambar² ni. Suka tgk awan tu. Indah sungguh ciptaanNYA.

Baru tau ada belut kaler kuning ☺

eMMe said...

cantiknye gambar yg satu famili tu, back ground cantik, awan gemawan tu yg buat tambah cantik... syoknye dpt gak jenjalan ke Labuan kan.. anak2 pun dah besar, si kecik pun dah pandai jalan senang la Idzwa...

LYAfrina said...

kagummm
cantik giler view awan tu

CT Humairah said...

masa decide nak pegi labuan ke kuching.. mmg CT bace entry2 bloggers cakap labuan bosan. xde ape sangat. so selain sbb kwn duk kuching.. tu antara CT x jadi ke labuan..

hehehe.. orang cakap labuan sunyi..
pape pun hihi akak ada family kat situ. feeling dia lain..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang