thumbnail

Monday, February 16, 2015

14.02.2004 - 11 tahun


Sambungan dari kisah aku-vs-dia 
Mampus sambungan dekat setahun kemudian..ha..ha..ha.. :)

Yeayy..happy valentine day korang...ehh salah..tu kafir ok! Gurau je..actually 14.02.2004 tu tarikh kita orang 1st time jumpe. Ntah bape kali aku citer pasal ni aku pun dah lupa, nak selak page lame aku tak kuasa. Jadi kiter cerita lagi bagi korang jemu..mihmihmih..

14.02.2004 hari sabtu, mase tu org gomen keje halfday..boring-boring dah abis keje tak kemane terus janji nak jumpe kat Maju Junction. Mase tu Maju Junction tak glemer macam sekarang ni. Relax je pegi jumpe dengan baju keje..ade de hal. Pastu relax je aku order burger KFC, yang dia makan wedges jek..kah..kah..kah..

Lepas tu...ermmm...ape nak citer dah lupe.

Sebenar nyer aku nak citer, 11 tahun dah aku dengan Eady nie. Erti kata 11 tahun dah berkawan, kawin baru nak masuk 9 tahun bulan Jun nanti. 11 tahun lama dah kot.
Hari ni kenal esok terus declare couple..boleh? Boleh je waktu tu sebab waktu tu aku takde pilihan hati lain..ha..ha..ha..almaklum la baru lepas kecewa. 2 bulan sebelum tu baru lepas clash dengan ex-boy. Kire-kire ni couple untuk testing-testing je..sekali test ok la kot dia nie.

Gitu!

Yang suka sangat Eady ni mase tu bukan aku tapi makcik aku dan arwah opah aku. Aku kire nyer biase-biase je tapi kawan dengan dia je la time tu.
Arwah opah suka sangat sebab kate dia "ni waris ni dari johor.." Orang jawa ni kalau kate je dari daerah atau negeri dia semua dikata nyer waris. Tak gitu? 

Arwah atuk aku orang johor belah-belah muar, segamat sana nun. Orang Sawah Ring. Jadi bila tau Eady ni dari Johor (abah Eady memang Johor original, adik beradik abah mertua pun semua kat Johor sekarang ni) memang semua undi masuk pilih Eady la dari kawan-kawan aku yang lain. 

Aku ingat lagi mase aku bertunang dengan Eady, mase tu kenduri aku bukan macam kenduri tunang tapi macam kenduri jejak kasih! 

Eh..hello saya yang ditunangkan niii tapi masing-masing sibuk dengan salasilah keturunan duduk jalan mana sekolah lorong mana T__T Arwah makcik Eady siap sembang-sembang dengan arwah opah aku cakap jawa lagi.. 

Orang yang paling happy ialah arwah opah dan abah aku la, kekonon ade jugak waris dia orang jodoh dengan orang johor. Kemain.
Sampai sekarang duk terngiang-ngiang arwah opah cakap "kalau atuk ade ni mesti dia yang paling suka ni dik.."

Padahal Eady tu ajak balik Johor setahun sekali kot, itu pun kalau ade kenduri la..kalau takde memang tak jejak sana pun..pfftt..sabar je la aku. Eady membesar kat sana, penah duduk Batu Pahat, penah belajar kat Skudai tapi biler tanye orang mane dia sendiri tak tau nak jawab orang mane.

Lahir kat Labuan, membesar kat Johor..bersekolah rendah dan bersekolah menengah di 11 buah sekolah seluruh Malaysia. Dah bujang duduk KL sensorang diri..dah canne nak mengaku orang mane? HA..HA..HA..kesian ko bang..

11 tahun dalam pada gaduh-baik-gaduh-baik-gaduh-baik ntah sampai sekarang kot macam tu tapi dengan dia jugak aku tak boleh jauh. Bulan 3 ni Eady nak balik Labuan sorang sebab nak teman mak abah ke hospital di Kota Kinabalu tu pun aku dah serabut kepala. Duk kenang-kenangkan macam mana aku nak tido malam nanti. Eh!bukan anak yang meragam tapi mak dia orang pulak meragam. 

Ade yang tido dengan hp kat telinga ni kang..wkwkwkwk..

Tujuan ape ntah aku cerita semua ni..aku pun tak pasti yang pasti aku runsing sebab nanti aku kene tinggal lebih dari seminggu..*gelak sambil nangis* huwaa..


merah itu cinta *sangatttt*

23 comments:

mama tisya said...

lama dh kenal 11thn...kena tgal lebih dr seminggu sure rs mcm berthn kn

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
singgah pagi

Kakzakie said...

So En Eady ni kira saudara kakak jugalah hihi...

Nuriesya Nadia said...

Alahaiii. Bertabahla kak , seminggu je. Ekekeke. Happy ulangtahun kak. :D

Nieyl said...

Singgah pagi...
Selamat Ulangtahun :)
Byk Bersabar kak...dugaan dtg menguji..

Jueliza Jamani said...

11 tahun dah yer. aku baru 8 tahun mcm tu..... hehehhe selamat ulang tahun perkenalan

Nur Inani said...

pehhh. lama nyaaa dah kenal. hehehe. alahhh seminggu aje. takmau nages nanges. hihihih ^^

lieyalatif said...

gile cool ko beb..dating makan burger kahkahkah.....

lieya pun 14 feb tu hari declare kiteorg kapel...alaa bukan sebab valentine pun...kebetulan je...takmo laa valentine2...kapir heheheehehe

Fiza Rahman said...

Aku tak ingat kitorang couple dah berapa lama. Happy anniversary perkenalan yg ke 11. Smoga kekal bahagia till jannah.

Babe, klo eady tak der, ko gi kerja macam mana? ko Drive ker? Tu yg selalu menjadi tanda tanya...hehehe...Bertabahlah. Sminggu jer ☺

Kira Sakura said...

hepi anibeseri kak.

kalau saya sekarang kena tinggal seminggu seminggu rileks lagi. tapi kalau nanti bila dia dah pindah duduk sekali kena tinggal tatau la meroyan cm mana pulak hahahahaha

Falsya said...

kite pun 14.02 lps genap 5 tahun ngan somi kite..tp bukan 5 thn kawen..5thn together2..auwww..

happy anniversary kak..;)

Nooriah Abdullah said...

happy anniversary dear ya semoga bahagia dan rindu rinduan selalu...

Diana Rashid said...

dok jauh2 boleh la rindu2 macam zaman bercinta kot..heheh

ariana said...

Alhamdulillah n hepi aniversary sis..
Semoga berbahagia till jannah..
Best jg ye tarikh pertemuan pd hari valentine day.. Ye lah so x mudah lupa..

Bitt (double IS) said...

Kena tinggal memang satu benda yg merungsingkan...tapi tu rencah hidup 11 tahun, cuba tanya atok kita dulu yg berpuluh2 tahun kawin, pasti ada ditinggalkan sekejap, selama berbulan2 gak ke hehehehe kalau dpt pasangan askar lagi sengsara u hehehe tak pe kejap je tuh, memang xlari dari tepon, masa tu la rasa skype paling penting pastu sampai xtahu nak buat kerja rumah apa lagi kat rumah tuh... Jgn tisau pejam celik pejam celik dah seminggu, owhh org johor...kalau crrita kat mak konpem dia tanya atok dia siapa..huhuhuhu

el said...

baru nak tya eady bkn org labuan ke..nasib uols dah explain tadi

iols lau kena tinggal ngan suami ok..tp ngan anak2 jgn hahahaha

Hikayat Seorang Budak said...

sweet couple ni :)
moga jodoh kekal hingga ke syurga ^^

Julia Johari said...

Hari ini kenal esok declare...akak mmg berani sungguh...saya suka cara gini dari bercintan2 lama2 pastu putus..akak napa sweet sgt entry ni kak...seronok baca...cepat kak update lg kisah percintaan akak tu...kembangkan lagi hahahha

wahida said...

ko kenal 11 tahun dah..aku kenal dgn laki aku dah 15 tahun nok...5 tahun bercinta baru nak masuk propose aku...hahaha...sabo je la...

tu nnt bila2 aku blog kan citer psl tu...

anyway, semoga korang kekal bahagia nok...

Hanis Azla said...

As-salam izwa..

wah.. cerita cinta yang manis.. comellah.. waris lagi ya.. semoga terus berbahagia hingga ke syurga hendaknya.. insyaALLAH..

Mia Kassim said...

Hepi anniversary idzwa ... semoga bahagia selamanya.

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam wa,
waaaaaaaaaaa
sonoknya dah 11 tahun
jauh lagi iols nak kejor ni he3

hainom OKje said...

Wow.... satu kapallah kita Eady hihi....

OKje lupa dah bila tarikh first jumpa Izwa...Tahniah yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang