thumbnail

Monday, February 09, 2015

Corona Del Mar - A Night In Spain


Event dah seminggu tapi baru gigih nak cerita, belum terlambat kot nak share :) Dengan tema A Night In Spain sangat terserlah malam tu. Semua food memang Spain habis.

A Night In Spain

Tapas - Pembuka selera

Roti keras tu sedap okeh dengan chicken finger tu. Sayur so not me la. Chicken finger tu siap berebut dengan Syakirah mok & dan tentu la dia yang menang ;)

Seafood Bisque Soup

Agak spicy skit, dalam ade udang. Syahmi & Sufiya yang perabis sup ni. Aku part sup memang kureng sikit.

Main Course

Robo De Toro

Robo De Toro aka Ekor masak stew gitu. 

Paella De Marisco

Ala ala nasi seafood, ade udang bapak besar ade lala ade kepah ade sotong.
Nasi agak melekit dan hidangan ni agak heavy bagi aku.

Charred Grilled Moroccan Chicken

Grilled chicken breast marinated with moroccan spices, served with grilled vegetable & roast potatoes. 
(Ni bukan hafal, ini copy balik..thihihii..)

Ayam ni recommended by chef ok! Dan terbukti sangat sedappppppppppp ayam ni sampai aku makan bersuap-suapan dengan Eady. Ye laaa aku pegang adik mok nak makan macam mane..korang pun.. Semua portion memang besar, puas kami anak beranak makan dimalam haritu.

Korang kalau tetibe rase nak makan ala Spain ni boleh la cuba tau!

Address: B-G & B-I, The Strand, 8, Jalan PJU 5/2od, Kota Damansara, 
47810 Petaling Jaya, Selangor
Phone:03-6151 0050

27 comments:

Mimie_Zatun said...

Yummy..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

wow....vamos a hacer el amor...hahhaa...so nice

Nuriesya Nadia said...

Semua pun nampak sodap ! Hahaha.

Nur Inani said...

Telan air liur tengok semua makanan tu. Hahah !

Nurzakiah Hanum said...

nampak sedap

Nurzakiah Hanum said...

nampak sedap

sudipVSsenduk said...

wah! dinner sampai ke Spain

PinKy MoMMa said...

kenapa kita tak de gambar hahahaha..iols makan laju2 sbb kembar dh muntah haishh

Cho Zila said...

jauhnyer dari rumah akakni ha..
tapikan KD memang banyak pilihankan...

Falsya said...

nama semua makanan tuh sgt de amour..ahahahaha..

Kakzakie said...

Bunyi nama pun glamour..
Makan sedap bayar pun sedap kan:)

Aziela said...

Teringin akak nak makan paella tu.

hainom OKje said...

Tu diaaa..... baru ni keluar menunya hihi..... Memang nampak sedap tu!

Fiza Rahman said...

Lapar balik. Acaner ni.

Daddy Ziyyad said...

berbelit lidah nak menyebut nama menu! hahaha...yg paling mudah: TAPAS ! hahaha

Kakcik Nur said...

Nampak sedap belaka makanannya...

Nooriah Abdullah said...

kalau kaknoor main tunjuk2 tk reti nak nyebut hahaha janji sedapp

Diana Rashid said...

amboih....ni kalau pi makan ni kena belek satu2 ni..nak menyebut nya pun takut tersilap..heheeh

Diana Rashid said...

amboih....ni kalau pi makan ni kena belek satu2 ni..nak menyebut nya pun takut tersilap..heheeh

Sham said...

Sabar2...kontrol nafsu...hee3...tp skali skala layan ni mmg beshhh...

Kira Sakura said...

belum habis sebut makanan dah habis masuk tekak dlu mihmihmih

el said...

sedap ni..lama mkn2 western

Mia Kassim said...

Nampak sedap ... nama menu sampai berbelit lidah nak menyebutnya :D

- dieyana - said...

Nampak sedap..mkn suap2..ok...ooo..ye lah..riba adik mok..ihihihi...

Julia Johari said...

Tengok review akak ni perghhhh cm nak repeat mkn semula kt sana...ayam moroccan tu mmg sedap kan kak....adik mok tggu auntie update entry tau...siappp dia hehehhe

LYAfrina said...

terbelit lidah nk sebut nama menu dia..
apa2 pom mmg nmpk sedapp sgt

CT Humairah said...

hehehe kalo CT semestinya yang grilled ciken tu.. oonomnom..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang