thumbnail

Wednesday, March 18, 2015

Acah-acah Sweet....Sgt!


Asal rabu je nak borak...asal nak borak je rabu..hmm..idea terkumpul dari sabtu ko tahu?
Sekarang korang layan je ape aku nak borak, okey.

Acah-acah sweet? Tau?Ala..amik gambar gedix-gedix sikit dengan laki pastu post kat ig & fb pastu orang kate ala sweet nyer ..ala romantik nyer..
Padahal ade yang cakap (belakang) alaa acah-acah sweet je tuh..ha....nampak??

Dan padahal memang acah-acah sweet je pun..ha..ha..ha..memang tak sweet sangat pun aku dengan eady tuh! Sour ade banyak, sweet tu boleh bilang sebelah tangan jek. Takat tangkap gambar je pun orang boleh andaikan macam-macam, betul dak? Nampak bahagia sangat nampak seronok sangat tapi ramai lupa macam mana nak cipta gembira tu, macam mana nak maintain bahagia tu..susah sangat.

Aku, kawin baru nak masuk 9 tahun (Jun nanti..) korang ingat bahagia gembira je ke sepanjang mase? Tidak. Kalau ye tipu sangat tu. Struggle sejujur nyer tapi dia je aku ade. Paham? Tak paham? Maksud nyer dia je suami yang aku ade, kalau aku ade 3 suami aku tak peduli sangat kot..ha..ha..ha..sejujur nyer aku tak nak sejarah orang lain terjadi kat aku.

Ye, kitaorang kalau bergambar memang suka sangat acah sweet tapi kalau jalan kat luar biase-biase jek..takde pun jalan mengendeng-ngendeng sampai tak cukup tanah nak jalan pegang tangan rapat-rapat. Kat luar kita orang lebih kepada komando vs askar wataniah tau. Ha..ha..ha..cakap je nak gaduh, tak cakap pun gaduh..dah canne? Tak hade la makne nyer nak romantika de amor sangat wey..

Kalau dating berdua jalan-jalan tengok wayang tu pun boleh dikire dengan tangan berapa kali kami buat aktiviti tu. Cuma ape yang aku perasan lately ni je kita orang dah banyak spend time together berdua. Ha..nampak?? Setelah hampir 9 tahun kawin okehhhh..*faktor usia pun barangkali kot..ha..ha..ha..*

Kalau dulu, pegi kerja balik kerja sama dan kerja pun dalam 1 bangunan yang sama tapi buat hal masing-masing tau tak. Takde nyer nak breakfast sama, takde nyer nak lunch sama..takde tau..waktu kerja suka hati lah ehkau nak buek apo..keh..keh..keh..kadang call ext yang free tu pun takde tau..nampak tak betapa sour nyer kitaorg?? Takde makne nyer nak bergayut kat telefon office yang free tuh..takde.

Kadang 1 hari suntuk tak sms tak call tak wasap masing-masing relax je buat kerja macam biase, dah nak balik baru la sms "tunggu kat tempat biase" haaaaa tu jek! Ko tahu. Sekarang nampak betapa "sweet" nyer kita orang? Ha..ha..ha..kita orang ni manusia normal laaa manusia biase jek takde lebih cuma masih banyak kekurangan.

Jadi, nak pesan..jangan sesekali tertipu dengan ape gambaran yang diberikan. Tak kisah la gambar ape sekali pun termasuk la gambar kapalterbang pak jib tu...eh?? *tetibe sangat nih* Jangan buat andaian sendiri..

Sebagai penutup meh nak belanje sekeping gambar acah-acah sweet kitoarang..kekekeke..

Bukan baju merah yang sweet tapi yang baju putih tu la..sibuk je argh dia.

34 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sweetnya

Mona Lea said...

meamg sweet pun. samalah usia perkahwinan kita. saya dah 9 tahun 11 mac lepas

Maria Firdz said...

dh lma dh khwin.. itu lah.. biasanya org yg betul2 sweet dan bhgia dia x tnjuk kt org...

LYAfrina said...

Setuju tu dgn awk

Sama jugak mcm sy dgn husb

Kdg2 pic je sweetkan.. kat luar pom kt org boasa2 je.. bila msing2 keje xdela spjng msa nk msg2.. whsapp2 or ape2 je la..

Dh khidupan brumahtangga klo sweet spnjang masa mmg tipu lah kan... tp xpe. Apa2 pom enjoy mlayari khidupan berumahtangga kita.. ada manis.. ada masam.. ada pahit.. smua tu mematangkan kita

Jueliza Jamani said...

heheheh hat kecik tu cute.. aku kidnap sehari bleh?? sure melalak dia cari abah dia..

Inani Hazwani said...

Yg kecik fu nesti ada dalam gambar.hahahha

adianiez AIDA said...

sib baik ada gambo sweet berdua tau.
aida ni mana ada.
tambah plak mr.asben x suka bergambo.
alololo hilang ntah mana sweet nyer daaaa...

Fiza Rahman said...

Acah² lah sangat kan. Kat umah lovey dovey...hehehe...

AKu boleh dikira dgn jari berapa kali jer amik gambar dgn somi berdua :-(

Nieyl said...

Sweet :)

Nad MamaZN said...

moga bahagia slalu hendakNya.. :)

Ezy Loy said...

saye ngn suami xsweet mane pon.
skli skala je bergmbr kengkonon sweet..
ekeke

Zaza Abdul Latif said...

konon nak sweet2 ar??!!
skali muncul pulak si adik mok kat depan tu.. hahaha..

Kira Sakura said...

manisnya aku kau saja boleh rasaaaaaaa *lupa lirik* kihkihkih.

itu yg betul kan kak, family kita husband kita rumah kita hidup kita. kita je yang rasa sweet sour mcm mana ;)

Falsya said...

biasala tuh kak..mesti la kite nak tunjuk yg elok2 yg sweet2 je kan kat org..kang tunjuk xelok kang dibuatnye ade stalker, haaa, lg haru..tau2 je kang kene perli..hehehe..

sama la ngan somi kite..skang nie time opis xde de nak wassup ke ape ke..yg penting2 jer..bile otw balik umah baru ler dpt kol dr somi..otw balik baru tingat isteri gamaknye..ahahhahaa..

HeNRieTTa JoSe said...

xkira...nak ckap jugak.....so sweet...hehehe...

Kakzakie said...

Hanya hati kita tahu sweet ke tak sweet. Tapi gambar tu memang sweet:)

Adik tu jeles dan hairan apasal ibu tu peluk papa aje - mana boleh jadi:)

Sham said...

Ehh samala ulangtahun kita...cuma sy awal skt april ni...coming soon...heee mmg korg sweet pun...

BeLLa de ViE said...

Moga jodoh akak dengan suami kekal hingga syurga. 9 tahun, lama tu.... sy yang baru setahun jagung ni pun ade mase tersemput-semput jugak. Kekekekeke.. sama2 la ye kite doa..

http://nabiladevie.blogspot.com/

Diana Rashid said...

memang pun..kadang2 kita acah2 sweet je..tapi yang melihat tu nak jugak nilai kita.."konon2 sweet la tu..." padahal memang kita konon2 kan je..ekekekk..

Rosmiza Ali said...

Asam garam dalam rumahtangga.. Takde manenye nak sweet forever.. Ada waktunya sour, bitter memacam ado.. Haha! Rahsia kekal bahagia, SABAR~~~
RosmizaAli.Com™

Lynda Che Lah said...

akak!
xde gambar sweet pun kitorang..
nak sweet je anak menempel..ahaha..
camno tu..
tp yang sour buat apa bg org tau pun kan..bukan org nak tlg pun bila perlu.
suami lah tempat bergantung, tergantung, digantung...hehe
hanya kami yang tahu

Hanis Azla said...

As-salam izwa..

acah-acah sweet pun masih sweet.. Alhamdulillah.. yg sour tu kita simpan sendiri.. he..he.. at least masih boleh bergambar sweet2.. itu pun dah kira bertuah sangat dah.. bukan semua orang dapat buat gitu kan.. syukur

Mrs Puex said...

its ok dear.. be positif je everyday..

btw, dak domok tu mmg geram laa..

Julia Johari said...

Dah nak 9 tahun dah kakak kahwin wewiiittt...ala biarlah org belakang nk kutuk kita kak...kita je tau kita rasa bahagia ngan encik suami...hehehhehhe

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam izwa,
he3
ganaih uols ni he3
laen orang laen caranya kan3

J.M.R said...

wah dah 9 tahun kawin, ok la tu, sweet sour..mana ada life sweet manjang even kami yg baru 3thn kawen..hehe..tp tgk korg yg jumpa kat corona last day, sweet je...heheh

hainom OKje said...

Tak kiralah acah sweet ke apa izwa yg pasti mmg sweet hihi....
Betullah budak comel baju putih tu mmg kacau daun!

::EIDA:: said...

akak kalau nak main acah acah sweet , handbag tak leh tinggal laaaa.. hahahhahahah .. die pun nk acah acah sibuk gakk hehhehe

Bin Muhammad said...

Amboiii... merah sangatlah makngah dan pakngah ni! :) Acah2 jer...

el said...

ayat faktor usia tu sllu asben iols sebutkan ekekekeke

alahhh rasanya bukan uols je yg acah sweet2 ramai lgi kut termasuk lah iols kahhhhhhhhhhhhhh

gelak2 baca stori uols ni

che mid said...

Alhamdulillah..mencecah angka sepuluh tahun tu sis..teruskan yang tak berapa sweet tu jika itulah yang menjadi petua kenapa kasih berkekalan sampai hampir sepuluh tahun. Sebab ada couple yang sweet macam belangkas tapi jodoh tak ke mana pun. Wallahua'lam

che mid said...

Alhamdulillah..mencecah angka sepuluh tahun tu sis..teruskan yang tak berapa sweet tu jika itulah yang menjadi petua kenapa kasih berkekalan sampai hampir sepuluh tahun. Sebab ada couple yang sweet macam belangkas tapi jodoh tak ke mana pun. Wallahua'lam

Tihara said...

sweet taw ^_^

FARAH deeb said...

Hahahaha.. biasalah tu Wa. Den ni dah 16 tahun kawen tapi dah biasalah sume tu. Redha ajelah hagaga... JEMPUT SINGGAH: Resepi Nasi Daging Istimewa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang