thumbnail

Friday, March 06, 2015

Ada Apa Pada Nama? Part-2


Hah..pasal nama pun punyer banyak komen...*tenganga* bayangkan icon muka terkejut tuh...kekekeke...

Sekarang kiter go tru part-2! Kerlas ko izwa pasal nama sendiri pun sampai part-2..ha..ha..ha..sape yang tak baca part-1 sila pegi baca kat [sini] part tu bukan aku marah laaa...aduyaiii..tu bicara serius aku..
Aku kalau serius mesti orang cakap macam marah..adeh adeh..aku kalau marah sangat aku diam seribu bahasa la ;) Alaaa..relax ar koranggg...chill sikit!

Pasal nama pun nak kecoh ke izwa? Hah..kecoh la wey nama aku kot, nama yang abah aku bagi kot. Aku tak cakap tak boleh panggil aku dengan nama singkatan macam Wa ke dik Wa ke Kak Wa ke..aku ok je as long masih lagi nama aku, Iwa is panggilan dari family & kawan rapat ;) tapi jangan ar pepandai panggil aku Wawa ke, Salwa ke Najwa ke confirm-confirm aku bukan Wawa Zainal mahupun Najwa Latippp..

Ye la, aku cuma bagi penjelasan nama aku ialah NURULIZWA (sebutan : Nurul Izwa) bukan Nurullizwa, paham? Takde bunyi LIZWA pun..tu je yang aku tak suka. 

Ko nak mase baca talkin ustaz salah sebut nama ko? Nak? Aku tak nak..

Dulu-dulu abah aku penah citer, mula dia nak letak nama aku Nurul Izzah tapi ntah macam mane mase pegi daftar ramai plak nak Izzah..ha..ha..ha..tetiba jadi Izwa aku tak tau mane punca abah dapat nama nie. Dah la takde makna. Kalau aku bernama Izzah sekarang ni confirm aku glemer kan? Confirm orang akan selalu sesat kat blog aku nie.Ha..ha..ha..

Tapi nasib baik abah letak nama Izwa tu sebab unik kot bagi aku..orang bila dengar atau sebut nama aku like "heh..izwa?" 

Biase kawan-kawan rapat aku panggil aku Wa untuk mulakan kata..so aku okey je..jangan la ko laung oii wawa..oii wawa..memang takde la aku nak pandang sebab dah tentu bukan nama aku. Paham?

Mungkin bagi korang benda ni remeh tapi bagi aku tak remeh sebab nama aku adalah penghormatan abah aku bagi. Dengan nama ni aku bernikah, sah bernikah. Ko ingat kalau salah nama sah ke nikah? Kene ulang banyak kali kot sampai betul. Dengan nama ni aku bawak merata, jadi aku bangga dengan nama aku maka aku tak suka bila orang salah sebut nama aku.

Macam tu jugak dengan nama anak-anak aku, panggil je dengan suku pertama atau nama penuh jangan sesedap rase nak memendekkan nama diaorang. Penat tau bergaduh bertumbuk bertikam tikam nak pilih nama, datang orang lain petik nama lain? Haishh..

Nama aku ialah NurulIzwa binti Kamaruddin tapi sebutan dia Nurul Izwa ye

Ok tu je..sekian kerepek dan kemerepekan ku disini. Blog aku suka hati aku..*peace* 
Dah dah tak nak citer pasal nama dah..benci plak aku..ha..ha..ha...

Eh, ade berita gembira, later aku cerita ye..love~

24 comments:

DYatie ABakar said...

Yt pun tak gemar orang suka2 panggil nama lain selain dari yang ada. :)

Inani Hazwani said...

mesti kena bangga dengan nama kita kan. mak abah bagi :D

Nurzakiah Hanum said...

ye la kan family dah kasi kan

Jueliza Jamani said...

heheheh aku bangga dgn nama aku jueliza... ada macam jueliza adlizan tak.. dah la ex bf zaman hingusan aku nama adlizan.. hahahha... cisss

Saniah Ahmad said...

okey dah nama izwa tu ,, sedap dan senang nak menyebutnya tu hihi,, salam kenal izwa.,,

Fiza Rahman said...

Haruslah bangga dengan nama sendiri kan. Jarang lah dgr nama Nurul Izwa ni.

Aku masa jaman skolah dulu nama member kelas sama. Bezanya depan dia 'R'=Rafizah. Bila cikgu panggil memasing bangun....cissss...Dah sebutan sama jer bunyinya.

Nuriesya Nadia said...

Baiklah kak ! Hahahaha.

uncle gedek said...

nama 'gedek' tu nama betol tau... ikot IC...

Ok.. uncle tipu... hehe

Mia Kassim said...

Ada sambungan lagi rupanya ... hehe
baiklah sangat faham ni :D

Mrs Puex said...

hahahaaa...

like i tot before, i known u as iwa .. dari dulu smpailah skang..

klo panggil nama lain mcm kepelikan skit kot..

dah jadi geng blogger ni ku tetaplah iwa iwa iwa..

hahahaa..

Nieyl said...

Hihi...nieyl pun ade cter gak pasal name nie..klu kat sekolah tuh name yang paling panjang adalah name nieyl..hihihi..

husna yusof said...

nak letak nama anak pempuan kite Nurul Izwa la sedap pulak mcm kokocrunch hhehehehe

hainom OKje said...

Noted Izwa.....okje akan ingat sampai bila bila jangan sesekali panggil Wawa .....ohhhh takutnya kalau tersalah sebut...

Cho Zila said...

betoitu Izwa... akak setuju.. setuju... nama sangat penting... penting...

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa....bestkan ada nama yg cantik serupa orgnya...;)

ros_reeza said...

Hai kak Izwa;)

Nooriah Abdullah said...

nama yang unik tu izwa, izzah tu dah biasa, ni luar biasa sikit ok ape tu!! kannnn

Bitt (double IS) said...

Akkekekekke yup memang unik kalau nurul ramai..kalau izwa dlm kawan2 xde so far..

Bitt (double IS) said...

Akkekekekke yup memang unik kalau nurul ramai..kalau izwa dlm kawan2 xde so far..

PinKy MoMMa said...

jap..sebelum komen iols nak gelak dulu..nama saya nurulo nadia..dah kenapa nama depan kita sama? ahahaha

tapi panggil kita princess kahkahkah...gelak guling guling..libas tudung

Falsya said...

Betul3..unik ape nama izwa tuh..mcm comel jer..

mun said...

yg penting kita bangga dgn nama kita sendiri kan..kan..
nama yg unik ni laa yg senang org ingat... :)

LYAfrina said...

biasa nama azwa byk kan..
tp sdp nama ni..

Kira Sakura said...

nama akak special :)

dlu pun cari maksud syakira tak jumpa. syakirah memang ada maksud. tapi last2 bila dah besar ni baru jumpa maksud dia. mensyukuri hihihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang