thumbnail

Wednesday, March 11, 2015

Bahagia.Gembira.


#me

#instantshawl dari safurara.com
Comel kan? tudung tu laaa..comel kan? Pegi la beli,intanst shawl ni terletak dan buat muka jadi bujur okehhh..murah plak tu..pastu dak rara ni beracun korang tau tak..semua benda nak jual pastu semua benda aku nak terbeli dengan dia..grr..

Grand Seasons Hotel, KL

Makanan so-so je, not bad. That day just nak lepak-lepak santai dengan semua orang je sebab dah lama tak jumpe dah lama tak berkumpul macam nie. Dekat 2 jam lebih jugak la lepak makan semua benda sikit-sikit. Puas. Happy.

tak muat kamera

Boyfriend..ehemmmm ;)

Abah cakap sejak-sejak dah tua ni nak makan pun tak berapa nak lalu, kene makan sikit-sikit tapi kerap. Hmm..sedih tengok abah kurus macam nie, lagi sedih kalau tengok abah tido..uhuks..boleh nangis sampai tersedu-sedu.
Ya Allah, Kau lindungilah abah ku dimana saja dia berada, Kau berikanlah kesihatan yang baik pada beliau, Kau berkatilah usianya. *nangis*
Abah antara orang pertama yang aku bagitau pasal interview, pasal posting, pasal dah dapat sini. Abah jugak la yang gigih berdoa untuk anak-anak supaya berjaya. *walaupunakutakbejayamanapun..* uhuks..

Hmmm..yang ni malas nak cakap lah..

Budak dah besar kan, makan sendiri sampai nasi pun penuh muka..baju pun penuh nasi..malas nak cakap..ha..ha..ha..
Paling malas nak cakap sejak-sejak dah besar ni keJELESan dia kat aku langsung tak bleh touch abah dia..grr..melintas jalan nak pegang tangan abah dia pun duk "ekkk ekkk..." tarik-tarik tangan abah tu..grr..masuk balik dalam perut baru tau.

Kesayangan

Paling sayang

Inilah kami, keluarga kecil kehidupan sederhana.
Itu pun ade jugak orang nak mendengki, itu pun ade jugak orang yang manis sangat muka dan manis mulut bila didepan tapi belakang subhanallah..aku tahu semua nyer tapi aku tetap maafkan, aku tetap anggap kawan kerana semua yang aku kawan adalah kerana Ilahi, lillahitaala..

Alhamdulillah setakat ni aku bahagia, aku gembira sebab semua nyer tak lebih tak kurang dalam hidup aku.

Entry ni macam dah sedih pulak..tak tak..aku gembira sebenar nyer, aku rase tenang. Aku tak tau nak describe macam mana ape aku rase cuma ape boleh aku kata aku bahagia dengan keadaan sekarang. Alhamdulillah.

30 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

Jueliza Jamani said...

Yer lah Izwa.. aku nampak abah hang kurus.. semoga abah hang sentiasa dilindungi.. Amin...

Inani Hazwani said...

Alhamdulillah. keluarga bahagia. nani pun adik beradik 3 orang jugak :D biarkan orang yang dengki tu asalkan kita bahagia :D

HASRUL HASSAN said...

Keluarga itu permata.

Falsya said...

Semoga abah sentiasa dlm lindunganNYA..amin..

Xpe la kak..bersabar ye..manusia nie walaupun xbelajar smp phd tp phd dlm hati sgt tinggi..kite paham..

Mrs Puex said...

happy for u dear..

hargai mereka selagi mereka masih ada..kann??

Kakcik Nur said...

Comel betul anak mak ni... :)

Suatu hari nanti, kalau panjang usia, kita akan rasa apa yang mak ayah kita rasa. Perlahan-lahan selera pun hilang seiring peningkatan usia (itu yang mak rasa sekarang)...

safurara said...

beracun ko kata kak! hahaha.btw ko mmg cantik kak! seyes lain nmpk akk pakai tudung ni.mekasih promot kak! sayang koooo!

Nieyl said...

semoga abah akak sentiasa diberi kesihatan yang baik...Semoga Allah panjangkan umurnya..>Amin...

Nooriah Abdullah said...

alhamdulillah yg muda menghargai yg sudah tak muda, makan sama2 mmg best sngt idzwa :)

NM03 said...

abah, jaga diri ye...

lieyalatif said...

makin lawa gojes ko beb....

ermmm bab anak mkn sendiri tu mmg takleh larang laa sbb tu dulu wajib bawak bib kemane2...

Mimie_Zatun said...

happy moments...

wahida said...

mcm tu lah org tua beb, mak aku pun aku tgk makin dah tak selera sangat nak makan...dia masak untuk anak2 je, tapi dia makan sikit sangat...huhu...

Sham said...

Oit g makan kt hotel x ajak pn ek...kikiki...sy doakan sis terus bahagia bsama keluarga tcinta...aminnn...

Mia Kassim said...

Happy Family ... semoga bahagia selalu.

Kira Sakura said...

Alhamdulilah dah besar memasing ada komitmen memang susah nak kumpul sesama kan kak. kira sebab abang ipar tudm. bila dorg blik. ktorg yg blh blik bebila ni mesti usaha jugak balik. nak jumpa sesama. klu tidak alamat lah susah nak jumpa

Fiza Rahman said...

Best dapat berkumpul macam ni. Ha'ah lah babe, nampak abah ko dah kurus sket. Smoga abah diberi kesihatan yg baik olehNYA. Best nya ada abah :-(

sudipVSsenduk said...

Izwa pakai apa pun cantik dik..

Moga keluarga ini terus bahagia hingga ke Jannah.. Amin.

LYAfrina said...

alhamdulillah..
one happy family..
smuanya nampak happy belaka...

sedondon merah..

yoorin melacolea said...

sama..sedih kalau tengok ayah tengah tidur.. lagi laa kite jenis jarang balik kampung... *nangis*

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa...hepi family...sweet jer...:)

Ezy Loy said...

semoga abah diberi kesihatan yg baik selalu..
=)

Hanis Azla said...

As-salam izwa..

Alhamdulillah.. Happy for you sis.. semoga terus diberikan kebahagiaan yang berkekalan dan berpanjangan insyaALLAH..

eynda said...

Alhamdulillah... kadang kala bahagia tu tak boleh kita explain dgn kata-kata ;-)

Nilam syapina said...

biasalah kak mulut orang yang penting kita bahgia kan,,,

Zaza Abdul Latif said...

sebenarnya kau elok dibagi makan nasik panas, kicap & telur goreng je.. hotel2 ni ko tak pandang.. kannn???!! phuii hehehe

::EIDA:: said...

lawa akak! budak kecik comey . ape pegang2 hidung tu! hihhii...

Pha Is said...

alhamdulillah.. smoga bahagia berekalan.. :)

adianiez AIDA said...

emak abah aida ada umah ni hah...

semoga kebahagiaan tu... kegembiraan tu... berkekalan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang