thumbnail

Monday, March 23, 2015

Baru


Isnin..hari baru, kerja baru, tempat baru, status baru, gaji baru, cerita baru. Semua nyer baru dengan semangat yang baru. Ye, baru lepas lapor diri kat tempat baru belum dapat tempat di unit mana. Menunggu lagi nie.

Alhamdulillah, tempat baru ni actually tempat lama aku 6 tahun lebih dulu. Dulu tempat ni buruk tapi dah baru, kawan pun ade yang baru masih ade yang lama disini. Lucky me, persekitaran dengan orang yang kenal mudah sikit dan kerja pun yang pernah aku buat dulu cuma lebih canggih dan lebih sistematik je. Banyak lega dah nie.

Paling penting masih lagi dekat dengan anak-anak dan eady..ehemm..meh nak belanje sekeping gambar muntah pelangi..ha..ha..ha..
Cerita semalam, bawak anak-anak berjalan setelah 8 hari abah dia tinggalkan, tapi macam biase mak dia orang yang lebih over dari anak..

koffkoffkoff..

Buaiii laju lajuuuuu...aku nak kawin dengan anak raaaaa..ehhh..kawin dengan anak pak bakar je laa..yang kat buaian sebelah tu..ha..ha..ha..
Buka pc kat tempat baru ni tengok-tengok kat history, blog aku ade tersenarai dalam tuh..err..err..hmm...abaikan. Meh kiter bergumbira dengan skop kerja baru! Doakan aku dapat buat yang terbaik dalam kerja nie ;)

Oh lupa..tanggungjawab baru!!

33 comments:

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
singgah pagi
sweetnya korang nie sis

Nuriesya Nadia said...

All the best dekat tempat baru kak. Amboii. Muka baru ada sinyummm ! :D

Amy Hilmirda Daud said...

aik ingatkan anaknya rupanya parentsnya hehehe

Fiza Rahman said...

Kanak² ribena nih...hehehe...

Selamat bekerja ditempat baru.

Julia Johari said...

Alhamdulilah...paling utama Allah dengar isi hati yang mendoakan...syukur tak terkira...nanti ada masa sis sisip sedekah kt tabung masjid...semoga bertambah lg rezeki sis...

Inani Hazwani said...

alhamdulillah. selamat bekerja di tempat baru kak. amboii syok betul main buai tuu. Hihihi ^^

Farah Waheda Wahid said...

all the best izwa... selamat bekerja... i know you can excel in any ways...

Eye_nee said...

beb..akk yakin ko mampu...tahniah buat ko...kerja rajin2 K....

Jueliza Jamani said...

Alhamdulillah..

Falsya said...

gud luck kak!!!...

Kira Sakura said...

ada yang stalk blog akak ek?

moga dipermudah kak ditempat yang baru ni. go kak izwa go. hihihihihi

Nad MamaZN said...

good luck kt tmpt baru :)

NM03 said...

tanggungjawab baru... moga dipermudahkan memikul amanah ini. tahniah beb

aizamia3 said...

takpe.. lambat laun taulah sape yang bukak blog Idzwa ni.. ;)

J.M.R said...

mesti ada silent reader kat ofis baru tu hehhe

adianiez AIDA said...

amboi...
buai laju laju ye...?

Cik Ecah said...

semua baru...moga2 yg baik2 aje semua ya sis :)

Siti Asiah said...

sonok main bua laju2 yea...
slmt bertgas di tempat baru...(",)

wahida said...

tahniah sekali lagi...anyway kim salam kat laki aku kalau terjumpa dia, dengan ucapan, dah makan ke?

hahahaha...

Daddy Ziyyad said...

Tahniah sekali lagi saya ucapkan!!

Moga terus sukses...
Terus naik pangkat lagi di masa mendatang... :)

Aziela said...

Alhamdulillah. Mari kita berhijrah...

Zaza Abdul Latif said...

semoga kau lebih bertanggungjawab dlm kerja dari berblog kat tempat baru yer! hahaha

mama tisya said...

slamat maju jaya di tmpt baru...buai laju2 ye

Kakzakie said...

Amboi main buai pulak dah hihi..

Moga yg baru semuanya memberi cahaya lebih indah buat semua Idzwa.

CikLily Putih said...

all the best!!

Cho Zila said...

tahniah... tahniah.. dan moga terus berjaya...

hainom OKje said...

Eh....gambar tu serious mcm bawang merah duk tunggu anak pak Bakar haha.....suka suka....cantik gambar tu....
Gud luck yer Izwa moga baik baik aje ditempat baru

Diana Rashid said...

Untung macam tu..kerja baru di tempat lama..:)

Mrs Little Voice said...

kat mana tu izwa...
anyway...selamat bekerja ditempat yg baru...jiwa baru...hehehe

HeNRieTTa JoSe said...

tahniah...yang ptg gaji bru...

LYAfrina said...

wish u all the best kat tempat baru ye..

sweet pic main buai tu..hihi

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam izwa,
AMIN
chaiyok3

♥TheOnlyFarah♥ said...

All the best kat tempat kerja baru.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang