thumbnail

Thursday, March 26, 2015

Lama


Macam lama je tak update blog! Last isnin, hari ni dah khamis. Eh tak lama eh? Berapa lama yang dikatakan lama tuh? Keh..keh..keh..
Yang sebenar nyer takde benda nak cerita pun, life biase-biase je. Kerja pun takde lagi..melangut-langut lagi nie..beku otak sebab tak buat keje.

Kiter sembang kejap la, korang pernah tak..ade orang datang tetibe bercakap dgn korang secara meriah nyer macam korang pernah kenal lama..sembang itu ini tanye itu ini borak itu ini dah sudah dia pergi korang tertanye "sape dia tu ek??" muka biase jumpe tapi tak tau nama..tak ingat jumpe kat mane? Hahahahaha...aku kene pagi tadi okeh!

Sumpah..borak macam dah kenal 10 tahun tapi malu aku nak tanye nama dia sape sebab dia kenal aku, tau nama aku, tahu pasal anak-anak, tanye perkembangan anak..sampai last dia cakap "ok la izwa ye, akak nak pegi beli makan nanti kiter sembang lagi ye..lama tak jumpe awak tau.." aku like..err..err..ok kak..later kiter borak...pastu blur...sape nama akak ni?? Huwaa..teruk nyer aku..ha..ha..ha..memory lost ke nih!

Aku ni la yang susah nyer..cepat sangat lupa nama orang kalau dah berkurun tak jumpe! Evendo kawan sekolah pun ade separuh yang aku tak ingat nama..sape friend dengan aku kat fb aku ingat la kenal la tapi sape yang tak friend pastu jumpe tegur aku kat luar tak bagitau nama ke sape ke memang aku tak ingat..teruk giler! Tapi aku senang ingat muka orang tau..

Rase bersalah sangat dengan akak tu, sebab kemain meramah mesra dengan aku tapi aku tak ingat nama dia..faktor usia kah nie? Kof..kof..kof..



22 comments:

Kakcik Nur said...

Hahaha...rasanya ramai yang pernah mengalami situasi begitu, termasuklah mak... ;-)

Jueliza Jamani said...

heheheh tu lah nak jadi blogger pames mmg gitu.. :)

Nurzakiah Hanum said...

hahaha sama la kita mybe la faktor usia

Nieyl said...

huhuhu...klu nieyl...perah otak gak nak tahu siapa name akk tuh...hihihi....

Eye_nee said...

Citer ni mcm kene kat btg idung akk yg kemek ni jer hah...nak tanya takut kecik ati org tu...tak tanya kesian pulak kat otak sendiri...perahhh selagi daya nak ingatkan..siapa dia..siapa dia..

Aziela said...

Akak selaluuu kena dik...hahaha. Tapi akkmmg dh tua..ekkkk

Nad MamaZN said...

penah gak terjadi gitu huhu ;)

Kakzakie said...

Melampau kan... tapi kalau dah lupa nak macam mana? Janji masa berbual layan baik-baik. Cuba recall mana tahu ingat..

Nooriah Abdullah said...

akak pun pernah terjadi macam tu idzwa, tapi akak dah tua dah mmg patut pun, tapi awak rasa nya masi muda trang tang tang kan, maybe dia kenal blog idzwa kot hee

Mila Ahmad said...

nasib kita belum pernah kena macam tu kak kita ingat orang orang tak ingat kita...sedihkan hehe....

Falsya said...

sep skit..ahaha..kite selalu gitu..beria berborak tepuk tampar bagai..bile dh balik memasing, husband kite tanye, "xkenal kan sebenarnye"..wakakakakaka..

nmpk x yg kite selalu sgt ade problem gini smpkan husband kite pun dh tau kite kenal ke idok org tuh..maybe ngan nada suara kut.wahahaha..terus rase bersalah dekat org tuh...ngeee..

aizamia3 said...

huhuhu.. kita pun pernah alami menda yang sama.. sampai kesudah kita tak tahu nama dia.. sobsobsob..

Mimie_Zatun said...

Pernah alami jgk.. huhu

wahida said...

ini biasa terjadi kat aku weh...
tapi aku akan selamba je tanya kat dia balik "err, ni siapa ye"..tapi tanya dalam nada manja gitu la...

lepas tu bila dia dah terangkan siapa dia, aku pun jawab la...oh ha ye la...saya ingat awak...

padahal sumpah dalam kepala otak duk fikir dia ni siapa sebenarnya...hahaha...

Fiza Rahman said...

Hahaha...so far tak pernah kena lagi.

abuikhwan said...

Assalamualaikum,
banyak kali kena, tapi layan jer macam biasa...kalu buat terpinga-pinga nanti...kesian la pulak, malu nanti dia...

el said...

eh smlah ngan iols
iols pun x kenal org tp org kenal iols..bila balik kpg ada je mak cite org ni org ni tya hang..hang kenal x org ni..sape mak..sape dia..ish x kenal lah hahaha..dulu sekolah sana pengawas..pengawas kan glemer..org semua kenal..haha

:-) said...

kof kof kof :-)

Mrs Puex said...

kalau dlm seminggu mcm xde updet mmg terasa lamaaanyaa tak up entry kan??..hihi..

i feel u bebeh..

tepek gamba seketoi then ltk caption skit2 pon dah ok kot..

xoxo,
mrspuex

Kira Sakura said...

ntah ntah dia tau perkembangan akak baca kt blog hihihih

pernah jugak kena. budak sekolah rasanya. dia waiter kt restoran. dia kenal kita siap tau nama penuh lagi tapi kita tak kenal dia walau nama dia ada je kt nametag tu huuuuu

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam izwa,
saaaaaaamaaaaaaaaa la
iols ni lagi teruk hokeyh
semedang short term memory :P

♥TheOnlyFarah♥ said...

Hahaha..kita sama.. Pernah jdi situasi mcm tue,..mmg rasa serba salah sgt.. Tp lg serba salah kalau kita tak tanya jugak dia siapa.. So farah mmg akak tanya.. Tapi secara berhemah la.. Hehehe.. Bkn apa kalau kita tak tnya nnti buat kata jumpa lg cmne kan...so better tanya jer..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang